Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur?

Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur? Akçiğerde Sıvı Birikmesi Belirtileri, Akciğerde sıvı birikmesi ile ilgili merak ettikleriniz yazımız da yer almakta.

Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur? Akçiğerde Sıvı Birikmesi Belirtileri

Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur
Sayfa İçeriği: Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur, Akçiğerde Sıvı Birikmesi Belirtileri, Akciğerde Sıvı Birikmesi Nedenleri Nelerdir, Akciğerde Sıvı Birikmesi Nasıl Geçer, Akciğerde Sıvı Birikmesi Nasıl Tedavi Edilir, Akciğerde Sıvı Birikmesi Tedavisi Ne Kadar Sürer, Akciğer Zarında Sıvı Birikmesi Belirtileri, Akciğerde Sıvı Birikmesi Tehlikelimidir, Akciğerde Su Toplaması Ameliyatı, Akciğerde Su Toplaması Tehlikelimidir, Akciğerden Su Alınması Sonrası, Akciğerden Su Alınması Nasıl Olur

Akciğerde sıvı birikmesi neden olur hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için sayfamız da hazırladık. Akciğerde sıvı birikmesi belirtileri ile ilgili herşeye yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Akciğerde sıvı birikmesi nedenlerini yazımızdan öğrenebilirsiniz. Peki akciğerde sıvı birikmesi nasıl tedavi edilir?

Akciğerde sıvı birikmesi, akciğer zararları arasında meydana gelen sıvı toplanmasından ortaya çıkmaktadır. Bir çok belirtileri bulunan akciğerde sıvı birikmesi özellikle, öksürük, göğüs de ağrı vede nefes darlığı gibi görülebilmektedir. Uygulanacak tedavi de, durumun nedenine göre değişiklik gösterebilmektedir. Akciğerde sıvı birikmesinin altında yatan neden tedavi edildiği zaman sıvı kendiliğinden normale dönmektedir. Akciğerlerde sıvı birikmesinin meydana gelmesi ise, göğüste bulunan akciğerler vede göğüs kafesi arasında bulunan boşlukta sürtünmeler oluşacaktır. Bu sürtünmeyi azaltmak için ise 20 ml sıvı bulunmaktadır. Bu sıvı eğerki herhangi bir neden ile artarsa akciğerde sıvı birikmesi rahatsızlığı görülebilmektedir.

AKCİĞERDE SIVI BİRİKMESİ NEDENLERİ NELERDİR?

Meme, Bronş, lenf, akciğer zarı kanser.
Mide yada bağırsak delinmesi.
Radyoterapi tedavisi almak.
Karaciğerde apse oluşması.
Kemoterapi ilaçları kullanma.
Yemek borusu yırtıkları.
Periton diyaliz görmek.
Ailevi akdeniz ateşi.
Koroner artes hastalığı.
Siroz.
Akciğer zarı iltihaplanması.
Pankreatit.
Enfeksiyon kaynaklı kan zehirlenmesi vede kanın şiddetli sepsisi.
Böbrek yetmezliği.
Zatürre.
Konjestif kalp yetmezliği.
Kalp krizi yada diğer kalp hastalıkları.
Yüksek tansiyon.
Kalp kapaçıklarının zarar görmesi.
Şiddetli enfeksiyonun nedeni ile akciğerin zarar görmesi.

AKCİĞERDE SİVİ BİRİKMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Nefes darlığı vede nefes alırken hırıltı sesi gelmesi.
Halsizlik ve uyuşukluk hissi.
Göğüs ağrısı.
Kalp atım hızının artması.
Huzursuzluk hissi.
Ayak vede ayak bileklerinin şişmesi.
Boğulma hissi.
Ateş, baş dönmesi evde derin nefes almakta zorluk çekme.
Uzun süreli hıçkırıklar.
Fiziksel aktivitede zorlanma.
Solunum problemleri.
Düzensiz kalp atışı.
Sürekli öksürük vede kanlı balgam.
Uzanır pozisyonda nefes almada zorluk çekme.
Fiziksel aktivitede zorlanmalar.
Genellikle bacaklarda hızlı kilo artışı.
Vücudun alt kısımlarında şişlik.

Akciğerde sıvı birikmesi tedavisi için, genelde suyun ameliyat işlemi ile boşaltılması gerekmektedir. Ameliyat süresi ise hastalığın aşamasına göre 1 veya 2 saat sürmektedir. Hasta ise ameliyat sonrası bir kaç gün hastanede kalmakta vede sonra taburcu edilmektedir. Ameliyat dışında, antibiyotik tedavisi de uygulanmaktadır. Uygulanabilecek tedavi ise, hastanın durumuna vede doktorun kararına göre değişmektedir. Akciğerde sıvı birikmesinin tedavi süresi ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Akciğerde sıvı birikmesi belirtilerinden birisini yaşıyor iseniz, göğüs cerrehisi doktoruna başvurabilirsiniz.

Akciğerde Sıvı Birikmesi Neden Olur, yazımızda hazırladığımız akciğerde sıvı birikmesi nedenlerini öğrenebilirsiniz. Akciğerde su toplaması ile ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızdan bulabilirsiniz. Sizin de eğerki akciğerde sıvı birikmesi neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Akciğerde sıvı birikmesi neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sarımsaklı Poğaça Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed