Bel Fıtığı Neden Olur?

Bel Fıtığı Neden Olur? Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir? Bel fıtığı ile ilgili bilmeniz gerekenler vede bel fıtığı nasıl tedavi edilir?

Bel Fıtığı Neden Olur? Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Bel Fıtığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Bel Fıtığı Neden Olur, Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir, Bel Fıtığı Nedir, Bel Fıtığı Belirtileri, Bel Fıtığı Nedenleri, Bel Fıtığı Nasıl Önlenir, Bel Fıtığı Nasıl Tedavi Edilir, Bel Fıtığı Nasıl Teşhis Edilir, Bel Ağrısı Neden Olur, Bel Fıtığı Tedavi

Bel fıtığı neden olur hakkında bilinmesi gerekenleri siz değerli dostlarımız için yazımız da derledik. Bel fıtığı belirtileri nelerdir? ile ilgili öğrenmeniz gerekenlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bel fıtığı nedenleri hakkında yazımızın devamından bilgi sahibi olabilirsiniz. Peki bel fıtığı nedir?

Günümüz de en çok ev hanımları vede masa başı çalışanların sıklıkla karşılaştığı bel fıtığı, erken teşhis edilerek tedavi edilmesi gerekmektedir. Kişiler de, kemik yaşı yaşlandıkça tamiri de oldukça zordur. O yüzden bel fıtığının erken teşhisi oldukça önemlidir. Bel fıtığı, omurgadaki iki diskin ani durumlar yada darbe gibi dengesiz hareket sonucuyla kayması sonucu içindeki sıvının dışarı doğru akması ile olmaktadır. Bu durum ise kişi de ilk olarak, bacak vede kollarda uyuşma vede his kaybı yaşanmaktadır. Erken teşhis edildiğin de ise bu bel fıtığı tedavisi en fazla 6 hafta sürmektedir. O yüzden bel fıtığının erken tanısı oldukça önem taşımaktadır.

BEL FITIĞININ BELİRTİLERİ

Sürekli olarak uzanma isteğinin olması.
Oturmada zorlanmalar.
Vücutta artan his kayıpları.
Yürürken zorlanma sırasındaki, düşük ayak sendromunun yaşanması.
Bacak hareketleri sırasında, sinir ağrısı çekme.
Bel fıtığının ilk belirtisi bel vede kalça arasındaki kısmın şiddetli ağrıması.
Sırt hareketleri sırasında, kramp evde ağrıların yaşanması.
Zaman içinde kol vede bacak hareketlerinde his kaybı.
Bağırsak vede mesane kontrolünde kayıplar nadiren görülse de yaşanmaktadır. Eğer ki bu durum yaşanıyor ise, bel fıtığı çok ciddi bir boyuta gelmiştir.

BEL FITIĞI NASIL ÖNLENİR?

Kişinin eğerki tamamen vücut hareketleri sırasında zorlanmalar var ise cerrahi operasyon yapılır. Cerrahi operasyon öncesi, ilaç vede fizik tedavi yapılmaktadır. Uzman hekimler bel fıtığı hastalığı olan kişilerin genellikle dinlenmeleri gerektiğini önermektedir. Bel fıtığına neden olabilen sinir durumuna kontrol edilmektedir. Bu durum ise tedavi sonrasında nüksedip, edilmeyeceği sinir tedavisi sırasında ortaya çıkmaktadır.

Bel fıtığı teşhisi, sadece belirtiler ile belli olmaz. Uzman hekim fiziki muayene vede MRI çekimi istemektedir. Belirtilen testler sonucu, ağrının kaynağı bulunmaktadır. Nörolojik muayene sırasında ise kişinin bel fıtığı etkisi ile ne kadar his kaybı yaşayıp, yaşamadığına da bakılmaktadır. Genellikle de diz vede ayaktaki refleks durumu gözeltilmektedir. Kas testi sayesinde elektrik muayenesi ile his ölçülmektedir. Düz bacak kaldırma yöntemi sayesinde de, bel fıtığı teşhis edilebilir.

Bel Fıtığı Neden Olur, yazımız da hazırladığımız bel fıtığı belirtileri vede nedenlerini öğrenebilirsiniz. Eğerki sizin de bel fıtığı neden olur, yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bel fıtığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nager Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed