Hipokalsemi Belirtileri Neledir?

Hipokalsemi Belirtileri Neledir? Hipokalsemi Nedir? Kalsiyum eksikliği ile ilgili tüm bilmeniz gerekenleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Hipokalsemi Belirtileri Neledir? Hipokalsemi Nedir?

Hipokalsemi Belirtileri Neledir
Sayfa İçeriği: Hipokalsemi Belirtileri Neledir, Hipokalsemi Nedir, Hipokalsemi Neden Olur, Hipokalsemi Tedavisi, Kalsiyum Eksikliği Nasıl Önlenir, Hipokalsemi Nasıl Önlenir, Kalsiyum Eksikliği Nedir, Kalsiyum Eksikliği Neden Olur, Kalsiyum Eksikliğinin Neden Olduğu Hastalıklar, Hipokalsemi Neden Düşer

Hipokalsemi belirtileri nelerdir ile ilgili bilmeniz gerekenleri yazımızdan ulaşabilirsiniz. Hipokalsemi nedir? hakkında tüm merak edilenler vede kalsiyum eksikliği belirtileri ile ilgili merak edilenleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Kişilerdeki kalsiyum eksikliğine, hipokalsemi adı verilmektedir. Peki kalsiyum eksikliği belirtileri nelerdir?

İnsan vücudunun diş sağlığı vede kemik sağlığı için en önemli minerallerden birisi de kalsiyumdur. Kalsiyum eksikliği kişide ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. Kan testi sonuçu ile ortaya çıkan kalsiyum düşüklüğüne ise hipokalsemi denmektedir. Kalsiyumun vücuttaki görevi ise, diş vede kemik gelişimine katkı sağlamaktadır. Kalsiyum kasların kasılmadan hareket etmesini desteklemektedir. Kalp kaslarının da düzgün çalışmasını sağlayarak vücut içindeki kan dengesine yardımcı olmaktadır. Kemikleri ileri yaşlarda bile hastalıklara karşı korumaktadır. Özellikle de sıkla görülen kemik erimesi gibi ciddi hastalıkları önlemektedir. Düzenli olarak çalışan kalp sayesinde yüksek tansiyon hastalığı riskini de engellemiş olur.

HİPOKALSEMİ BELİRTİLERİ

Kalp ritim bozukluğu.
Şiddetli karın ağrısı.
Kemik vede kaslarda hassaslaşma.
Ellerde titreme vede kasılma.
Genel hareket fonksiyonları geçici olarak kaybetme.
Sinirlilik, depresyon vede stres gibi psikolojik rahatsızlıklara bağlı olarak gelişen baş ağrısı yorgunluğu gibi belirtiler görünmektedir.

HİPOKALSEMİ NEDEN OLUR?

Lenf bezlerinin hormon üretememesi.
D vitamini vede magnezyumun seviyleri azaldıkça kalsiyum seviyesinin de azalması.
Aniden yükselen fosforun kalsiyum emilimini zorlaştırması.
Bazı ilaçların yan etkileri sonucu kalsiyum seviyesi düşer.
Karaciğerdeki sıvıyı dengeleyen protein seviyelerinin düşmesi, kalsiyumu düşürmesi.
Vücuda alınan kalsiyum bakımından zengin besinlerin bağırsaklar da vede mide de çeşitli nedenlerden dolayı emilmemesi vede idrar veya dışkılama yolu ile vücuttan atılması.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ NASIL ÖNLENİR?

Kalsiyum eksikliğini önlemek için, bazı testler yapılmalıdır. Bu testlerin sonucunda ise ciddi bir eksiklik belirtisi yok ise ilaç vede doğal besin takviyesi önerilmektedir. Özellikle de d vitamini takviyesi ile kalsiyum emilimi artırılmaya çalışılmaktadır. Kırmızı et, balık, ceviz, fındık, kivi, yumurta, süt vede süt ürünleri gibi besinler takviye edilerek kalsiyum eksikliği giderilebilir.

Hipokalsemi Belirtileri Neledir, sayfamız da hipokalsemi ile ilgili bilmeniz gerekenleri bulabilirsiniz. Hipokalsemi neden olur? hakkında merak edilenlere yazımızdan ulaşabilirsiniz. Eğerki sizin de hipokalsemi belirtileri nelerdir yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hipokalsemi belirtileri nelerdir sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kahvaltıda Tercih Etmemeniz Gereken Besinler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed