Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır?

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır? Ev Hayvanlarının Bakımı Nasıl Yapılır? Evde balık bakımı ne kadar kolay olsa da, akvaryum temizliği zor iştir.

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır? Ev Hayvanlarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır, Ev Hayvanlarının Bakımı Nasıl Yapılır, Akvaryum Temizliği Önerileri, Akvaryum Temizliği Yöntemleri, Akvaryum Temizliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler, Evde Prtaik Akvaryum Temizliği, Balık Temizliği, Evde Balık Bakımı, Balık Bakımı Zor Mu, Japon Balıkları Temizliği

Akvaryum temizliği nasıl yapılır ile ilgili bilinmesi gerekenler vede ev hayvanlarının bakımı nasıl yapılır? hakkında merak edilenleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Akvaryum temizliği yöntemlerini yazımızdan öğrenebilir vede uygulayabilirsini.z Sizde akvaryum temizliği hakkında bilmeniz gerekenleri yazımızın devamından bulabilirsiniz.

Evde en çok tercih edilen hayvanlardan biri balık vede balıkların bakımı ne kadar kolay da olsa, bulundukları akvaryumun temizliği zor iştir. Akvaryum temizliği ile iligili püf noktalar vede önerileri sizler için hazırladık. Balıklar yapısına göre narin hayvanlar arasındadır. Balıkların bakımı oldukça zehmetlidir. Balık bakımında pratik çözümler ile temizliği konusunda çıkmaması için bazı önerileri yazımızdan ulaşabilirsiniz.

AKVARYUM TEMİZLİĞİ ÖNERİLERİ

Akvaryum temizliğinde en önemli husus acil bir durum olduğu takdirde müdahale edebilmeniz için balığın ız ile heran göz temasında olmanızdır.

Su filtersi bazı durumlarda çakıl taşlarının aralarına sıkışarak kalan dışkılara fayda sağlamadığından suyun daha çabuk kirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu durumu ise haftada 1 dip temizliği yaparak önleyebilirsiniz. Dip hortumu ile çakıl taşlarının arasında sıkışan dışkıları vede artık yemleri kolaylıkla çekebilirsiniz. Balığın hijyeni vede koku olmaması için akvaryumun taşlarını vede tüm aksesuarlarını haftada bir temizlemeye özen göstermelisiniz.

Balıklarınız için kirli bir akvaryum suyu balıklar için sağlıksızdır. Bu nedenle akvaryumunuza 1 yada 2 adet su filtresi ekleyin. Fitreleri haftada bir temizlemeyi de unutmayın. Akvaryum da bulunan balığınızın diğer ihtiyacı olan aparatlar, 22/24 derece arası su ısıtıcısı vede hava motorudur.

Balığınıza yemi, balık başına sabah 3 kere, akşam aynı şekilde 3 kere verilmelidir. Yemin cinsi pelet ise, sabah 1, akşam 1 kez besleyebilirsiniz. Balıklarınızı haftada 1 kez haşlanmış ıspanak yada karides gibi canlı yemlerden verebilirsiniz.

Akvaryumuza deniz görünümü kazandırmak için, içine yapay bitkiler vede doğal kayalar koyabilirsiniz. Balıklarınız zemindeki taşlar ile çok fazla oynadığından, zemin seçimini balıkların yutamayacağı büyük çakıl taşlarından tercih etmeniz daha doğrudur.

Akvaryum Temizliği Nasıl Yapılır, yazımzı da akvaryum temizliği hakkında bilmeniz gereken önerileri bulabilirsiniz. Eğerki sizin de akvaryum temizliği nasıl yapılır yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Akvaryum temizliği nasıl yapılır sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Suda Doğum Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed