Sürekli Geğirme Neden Olur?

Sürekli Geğirme Neden Olur? Geğirme Nedenleri Nelerdir? Günümüz de bir çok insanın karşılaştığı sürekli geğirme şikayeti hakkında bilgiler sayfamızda…

Sürekli Geğirme Neden Olur? Geğirme Nedenleri Nelerdir?

Sürekli Geğirme Neden Olur
Sayfa İçeriği: Sürekli Geğirme Neden Olur, Geğirme Nedenleri Nelerdir, Sürekli Geğirme Nedenleri, Sürekli Geğirmede Sindirim Bozukluğu Nedenleri, Sürekli Geğirme Ve Yelleme, Sürekli Geğirme Ve Mide Bulantısı, Geğirme Psikoloji Mi, Geğirme Nasıl Geçer, Geğirmek İstiyorum Ama Olmuyor, Sürekli Geğirme Ve Boğazda Takılma Hissi, Mide Bulantısı Ve Geğirme Neyin Belirtisi

Sürekli geğirme neden olur ile ilgili bilmeniz gerekenler vede geğirme nedenleri nelerdir? hakkında merak edilenleri yazımızda sizler için derleyip hazırladık. Sizde sürekli geğirmeden şikayetçi iseniz sayfamızda nedenlerini bulabilir vede neyden dolayı kaynaklandığı hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Sürekli geğirme nedenleri ile ilgili bir çok sebep bulunmakta, bu sebepleri öğrenmek vede bilgi sahibi olmak için yazımız da bulunan bilgilerden yardım alabilirsiniz.

Sürekli geğirmenin bir çok nedeni bulunabilmektedir. Bazı nedenler arasında kötü beslenme alışkanlıkları olmak üzere hava yutma gibi sorunlar vede sindirim bozuklukları görünmektedir. Hamilelik döneminde de sürekli geğirme görülebilen rahatsızlıklardandır. Sürekli geğirme ile ilgili şikayetleriniz de hekim tarafından muayene edilerek rahatsızlığın neden kaynaklandığına dahi doğru kanaat varıldıktan sonra tedavi başlamaktadır.

SÜREKLİ GEĞİRME NEDENLERİ

Hamilelik
Kötü beslenme alışkanlıkları
Hava yutma
Sindirim bozuklukları

Aerafaji olarak tıp da bilinen hava yutma sürekli geğirmenin en çok nedenleri arasındadır. Çok hızlı yediğiniz zaman vede gazlı içecekler içildiğinde hava yutmuş olursunuz vede içecekleri pipetle içmek de hava yutmaya sebep olmaktadır. Beslenme alışkanlıklarındaki bozuklıklar sürekli geğirmenin yanı sıra başka sorunlara da neden olmaktadır. Çok yağlı vede aşırı işlenmiş yiyecekler de sindirim sisteminde fazla gaz üretimine yol açmaktadır. Çok fazla asidik yiyecekler yemek yada çikolata tüketmek aynı sonuca sebep olabilmektedir. Fasulye, lahana vede soğan gibi aşırı gaz yapacak bir çok gıda da bulunmaktadır. Mide çıkışında veya bağırsaklarda tıkanıklık veya saç gibi sindirilmesi güç nesnelerin yanlışlıkla yutulması da insanlar da aşırı gaz oluşumuna sebep olabilir.

Hamilelik döneminde de aşırı olarak geğirme görülebilir. Aşırı geğirme hamilelik dönemin de oldukça doğal bir durumdur. Hamilelik dönemin de projesteron hormonunun aşırı salgılanmasından dolayı sindirim sisteminde bulunan kaslar rahatlamakta vede sindirim yavaşlamaktadır. Buda sürekli olarak gaz çıkarma, geğirme vede şişkinlik oluşumu gibi sonuçlara yol açmaktadır. Gebelik dönemin de hareketsizlik de durumu ağırlaştırabilmektedir. Bir çok sindirim bozukluğu aşırı gaz oluşumuna vede sürekli geğirmeye neden olmaktadır. Yaygın olarak görülen sindirim bozukluklarından bazıları ise, hassas bağırsak sendromu, reflü, gastrit, mide fıtığı vede mide ülseridir. Yağlı besinler tüketmekte aynı zamanda aşırı gaz üretimine neden olmakla birlikte sürekli geğirmeye yol açmaktadır.

SÜREKLİ GEĞİRMEDE SİNDİRİM BOZUKLUĞU NEDENLERİ

– Hassas Bağırsak sendromu İshal, kabızlık, şişkinlik, aşırı gaz oluşumu, sürekli geğirme vede ağrı bu rahatsızlığın belirtileri arasında görülmektedir. Bu hastalığın tedavisi bulunmamaktadır. Belirtileri ise besinler düzenin de belirli yiyecekleri çıkararak vede stresten uzak durarak azaltılabilmektedir.

– Mide Boşalma Güçlüğü Mide kaslarının zayıflaması ile görülen besineri sindirim için ince bağırsağa itememe de güçlükler oluşarak kısmi paralize durumu olmaktadır. Bu sebeptende besinlerin mide de normalden uzun süre kalmasına yol açmakta vede sonuç olarak aşırı gaz üretimi, mide bulantısı, geğirme vede kusmaya sebep olmaktadır.

– Mide Kanseri Mide kanseri de sürekli geğirme nedenleri arasında yer almaktadır. Mide kanserinin bir diğer belirtisi ise, kusma, mide bulantısı, karın bölgesinde ağrı vede kanamalardır. Vücudun diğer bölgelerine kanser yayılmasına engel olunarak tedavi edilmeli.

Sürekli Geğirme Neden Olur yazımız da hazırladığımız sürekli geğirme nedenleri hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Eğerki sizin de geğirme neden olur yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Sürekli geğirme neden olur sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak sayfamızdan haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Buzdolabında Hangi Kozmetik Ürünleri Saklanmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed