Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi

Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi Sağlıklı Hareketler, Sık sık egezersizler vede esnetme yapma gibi dolaşım bölgelerde uyarmaları hakkında.

Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi Sağlıklı Hareketler

Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi
Sayfa İçeriği: Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi, Sağlıklı Hareketler, El Egzersizleri Nelerdir, Sendrom Hastalıkları, Rahatsız Edici Sendromlardan Nasıl Kaçınılır, Parmak Güçlendirme Egzersizleri, El Bileği Egzersizleri, Parmak Geliştirme Egzersizleri, El Bilegi Güçlendirme Egzersizleri

SENDROMLARI ENGELLEYEN EL EGZERSİZLERİ HAKKINDA BİLGİLER

İnsanlar ellerine çok dikkat etmelidir. Hayatınız da bir çok aktiviteyi yapmanıza olanak sağlamaktadırlar. Ellerinize dikkatli bakmanız gerekemkte vede önem vermelisiniz. Ellerinize iyi bakmanız için yapmanız gereken en iyi yol ise basit el egzersizi yapmaktır. Peki rahatsız edici sendromları engelleyen el egzersizleri nelerdir? Ellerinize zarar verebilecek faliyetlerde bulunursanız, elleriniz işlevlerini etkileyecek çeşitli sendromlar bulunmaktadır, bunlarda uzun süreli sağlığınızı etkileyecektir. Genellikle, ellerinizi uzun süreler boyunca, kötü bir pozisyonda tutmanıza sebep olmaktadır. Sendrom hastalığı ise, karpal tünel sendromu vede De quervain sendrom adları verilmektedir.

Sendrom hastalıkları hakkında bilginiz yoksa eğerki, karpal tünel sendromu, tendon vede kemik basıncından etkilenmesi ile olmaktadır yani el bileklerinizde bulunan sinirlerin kötü el duruşuna bağlıdır. Semptomlarından birisi ise parmaklarda uyuşmaya vede el hareketlerinde sınırlayan yoğun ağrılardır. Farklı meslekler yapan insanlar bu sendromu deneyimleyebilmektedir. De quervain sendroumu ise, başparmak eklemini etkilemektedir. Şişme, uyuşma vede semptomları ağrı almaktadır. Ağrı şiddetine bağlı olarak başparmak eğrilmeyede eğilimlidir.

RAHATSIZ EDİCİ SENDROMLARDAN NASIL KAÇINILIR?

Rahatsız Edici Sendromlardan Kaçınmak İçin El Egzersizleri

– Halat : Yapmanız gereken, ellerinizi birleştirerek, bir çift oluşturmak için avuç içlerini birleştirin. Daha sonra ise, teker teker parmaklarınızı çiftler halinde, ayırmaya deneyin ve bir çiften diğerine geçin. Her parmak için beş kere yapabilirsiniz.

– Çimdik : Parmağınızın bir uçunuz, bir diğer parmağınızın uçuna değdirin. İşaret pamağı ile başlayarak, serçe ile bitirin. Sonra ters taraftan gidin. Eliniz için egzersizi beş kere yapabilirsiniz.

– Kelebek : Ellerinizin avuçlarını birbiri ile birleştirin, parmaklarınızı olabildiğince geriye doğru esnetin. Belirlediğiniz pozisyonda en az beş saniye boyunca basılı tutun, daha sonra ise parmaklarınızı birleştirip beş saniye daha sıkın. Egzersizi günde on kere tekrarlayınız.

– Dağ Geçidi : Dağ gecidi egzersizini yapabilmek için parmaklarınızı ortada tutun, ellerinizlede düz bir çizgi oluşturun. Bileğinizi yukarı doğru kaldırıp hareket ettirirken parmaklarınızı zemine doğru bükün. Bir saniye bekledikten sonra, başlangıç pozisyonuna geri alın. Egzersizi günde on kere tekrarlayın.

– Tepe : Her kesin kullandığı genellikle tepe egzersizi, parmaklarınızı vede avuçlarınızı bir araya getirin. Ellerinizi gögüs hizasında tutarken parmaklarınızı tavad dorğu kaldırın, esnetin. Avuç içlerinizi bir arada tutun vede kollarınızı olabileceğince aşağı doğru indirin ve bel çevresi etrafında başlangıç pozisyonuna geri alın. Egzersizi günde on kere tekrarlayınız.

– Salıncak : Parmaklarınızı vede avuç içinizi birbirine karşı koruyun. Sonra ise ellerinizi gögüs yüksekliğine koyun. En az beş saniye bekledikten sonra avuç içi diğerine bastırın. Başlangıç konumuna geri alın vede diğer elinizi yaparak tekrarlayın. Günde her el için egzersizi beş kere yapınız.

Rahatsız Edici Sendromları Engelleyen El Egzersizi, yazımız da sendromlar hakkında el egzersizlerini öğrenebilirsiniz. Özellikle, işlerinde ellerini sık sık kullanan vede ofist çalışıyorsanız , başka türlü problemlerinde olmaması için el egzersizlerini yapmayı unutmamalısınız. Sizinde eğerki rahatsız edici sendromları engelleyen el egzersizi yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Tatile Çıkılmaması Gereken Arkadaş Tipleri

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed