Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Diş Taşı Nedir? Diş Taşı Hakkında… Diş taşı sorunu nerede ise günümüz de çok sorun haline gelmekte.
Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Diş Taşı Nedir? Diş Taşı Hakkında…
Diş taşı temizliği oldukça önemlidir. Diş taşı temizlenme ihmal edilirse, dişlerin daha kolay çürümesine vede erken diş kaybına da neden olabilmektedir. Yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için diş taşı hakkında bazı bilgilere yer verdik. Siz de yazımızın devamına giderek diş taşı nedenleri vede diş taşı temizliği ile ilgili bilgilere ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Diş taşı nasıl temizlenir?
Diş taşı sorunu nerede ise günümüz de çok sorun haline gelmekte. Peki diş taşı insanı nasıl etkilemekte vede diş taşı nedir, diş taşı nasıl temizlenir? soruları hakkında bilmeniz gerekenleri yazımız da bulabilirsiniz. Siz değerli dostlarımız için hazırladığımız diş taşı hakkında bilinmeyenleri sayfamız da hazırladık. Çürüksüz dişlerin üzerinde yer alan sert oluşumlara diş taşı denmektedir. Ağızda ki, bakteri, besin atıklarının, tükürüğün sertleşmesiyle meydana gelmektedir. Genellikle koyu renkli olduğu için fark edilmesi kolaydır. Siyahtan, beyaza kadar onlarca renkte diş taşı bulunmaktadır. Diş taşının alt kısmında biriken taşlar daha tehlikeli olarak bilinmektedir. Diş etlerinin üzerine yerleşen diş taşları hastayı rahatsız etmektedir.
Diş Taşının Zararları Nelerdir?
Diş Taşı Sorunları Hakkında
Diş taşının nasıl oluştuğu hakkında bilginiz yoksa, diş taşının oluşumu dişlerin yüzeyinde biriken yemek atıklarının çoğalmasıyla uygun ortam oluşturur. Bakteriler çoğalarak diş yüzeyini sarmasıyla plak adı verilen tabaka meydana gelmektedir. Oluşumun tamamlanması ise 8/48 gün sürmektedir. Diş plağının hasta tarafından, dişleri fırçalayarak, diş ipi kullanarak uzaklaştırması yapılabilir. Eğer ki diş plağı bu yöntemler ile uzaklaştırılmaz ise tükürüğün içerisinde bulunan mineraller sertleşmeye başlamaktadır. Sertleşme sonucu ile de diş taşı meydana gelmektedir.
– Diş etlerinin kanamasına sebep olur.
– Ağızda çok kötü koku oluşmasına neden olur.
– Diş etlerinde soğuk vede sıcağa karşı hassasiyet oluşur vede sızlama yapar.
– Diş etini rahatsız ederek, diş eti çekilmesine neden olur. Diş etinin çekilmesi ile de kök açığa çıkmaktadır.
– Diş taşlarının uzun süre ilgi görmemesi vede temizlenmesi diş etlerinin içine doğru artarak devam etmektedir.
Diş taşı nasıl anlaşılır sorusuna cevap ise, fırçalama sırasında diş etleriniz de aşırı sızlama varsa, dişlerin yüzeyinde farklı renkler görüyorsanız, diş etleriniz de çekilme görülmesi vede diş etlerinde sızlama yaşanması belirtileri gibi durumlarda anlaşılır. Diş taşı temizlemesi dişlere zarar verir mi, halk arasında yanlış bilinmektedir onun için aksine dişlere zarar vermemektedir. Çünkü ileri seviyedeki diş taşlarınız, daha sonraki zamanlarda diş kaybına kadar gidebilecek problemlere sebep olmaktadır. Bu sebeple de yılda 2 defa diş taşlarını temizletmek vede taş oluşumunu önlemek için her gün dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir.
Diş Taşı Nasıl Temizlenir, sayfamız da hazırladığımız diş taşı nasıl temizlenir hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Eğer ki sizinde diş taşı hakkında sormak istedikleriniz varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan yazabilirsiniz. Diş taşı nasıl temizlenir sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, onları da diş taşı temizleme yazımızdan haberdar edebilirsiniz..
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nahide Babashlı Buralardan Geçmez Şarkı Sözleri