Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur? Leş Kaktüsü Çiçeği Nedir?, Leş kaktüsü çiçeği özellikleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri hazırladık.

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur? Leş Kaktüsü Çiçeği Nedir?

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur
Sayfa İçeriği: Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur

Sukulentgillerden, ismi kaktüslere benzeyen bir süs bitkisi olan leş kaktüsü çiçeği, Plaranthus, Huernia, Orbea ve Tavaresia cinsleri güzel çiçeklere ahip olmaları nedeni ile süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Etrafa yaydıkları çürük et kokusu nedeni ile leş bitkisi olarak bilinmektedirler. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz, leş kaktüsü çiçeği özellikleri nelerdir? ve leş kaktüsü çiçeği nedir? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Leş kaktüsü çiçeği bakımı nasıl olur?

Leş kaktüsü çiçeği, az büyüyen, dikensiz, etlli gövdeli bitki türüdür. Çiçeği göz ile görülür biçimde tüylüdür. Çiçeğin şekli yıldıza benzemektedir. Stapelia gigantea bitkisinin çiçeği açtığında 41 cm genişliğe ulaşabilmektedir. Çiçekler açtığında ortama çürük et kokusu üretmektedir. Çiçeğin en büyük özelliği az bakım istemesidir. Yavaş büyüme sergilediğinden, sık sık saksı değiştirmeniz gerekmemektedir. Geniş saksıları seven bitkidir. Sıcağı sevmelerine rağmen, öğle güneşinden uzak tutmalısınız.

Leş kaktüsü çiçeği, tohumumla vede gövde çelikleri olarak çoğaltılabilmektedir. Bitki çiçek açtıktan yaklaşık 10 gün sonra solmaya başlamaktadır. Çiçeğin yerinde tohuma dönüşen meyve oluşturmaktadır. Bunu kopararak, tohum olarak kullanabilirsiniz. Gövdeden 3 ila 4 cm parçalar keserek, bunları köklendirip, çiçeğinizi çoğaltabilirsiniz. Aşırı sıcak vede soğuk olmadığı durumumda, yılın her zamanı leş kaktüsü çiçeği tohumu vede çiçeği ekilebilmektedir. Yalnız, tohumu vede genç fideyi riske atmamak için, en uygun ilkbahar vede sonbahar dönemleri olmaktadır. Yazımızın devamına giderek leş kaktüsü çiçeği bakımı ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Leş Kaktüsü Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Leş kaktüsü Çiçeği Bakımı

Leş kaktüsü çiçeği bakımı oldukça kolaydır. İlkbahar vede yaz mevsiminde az bakıma ihtiyaç duyarlar. Susuzluğa dayanıklı olduklarıından nerede ise kış döneminde hiç bakım istemezler. Güneş ışığını sevmelerine rağmen, direk güneş ışığında uzun süreli bırakmayınız. Sulamak için toprağın iyice kurumasını bekleyiniz. Yaz mevsiminde toprağı kontrol ettikten sonra sulamayı yapabilirsiniz. Kışın sulama yapmak için, dalların bükülmesini bekleyiniz. Bundan sonra sulamayı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımının Püf Noktaları

Yaz mevsiminde direk güneş almayan, güçlü aydınlık alanda tutunuz. Kışın gece ısısı 10 derecenin altına düşüyor ise, hiç sulamayınız. Yalnız, soğuğa rağmen hızlı gelişim gösteriyor ise sulayabilirsiniz. Çiçek havadar ve iyi derene edilmiş toprakları sevmektedir. Gübre kullanmanız gerekmemektedir. Buna rağmen çiçeğin toprağı biraz doğal, organik madde içermelidir.

Leş Kaktüsü Çiçeği Ne Zaman Ekilir
Leş Kaktüsü Çiçeği Ne Zaman Ekilir

İlkbaharda, çiçeğinizi başka bir saksıya naklediniz. İsterseniz çoğaltma yapabilirsiniz. Bitkinin yayılması için sığ, geniş bir saksı seçenebilirsiniz. İyi bir drenaj için saksı dibine bir kat çakıl, çömlek parçaları yerleştirebilirsiniz. Solan çiçekleri mutlaka bir makas ile kesmelisiniz. Solan, çürüyen yaprakları da temizlemeyi ihmal etmeyiniz.

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur, eğer ki sizin de leş kaktüsü çiçeği bakımı nasıl olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Leş kaktüsü çiçeği bakımı nasıl olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı leş kaktüsü çiçeği bakımı nasıl olur hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Özgüven Eksikliği Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed