Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir?

Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir? Dishidrotik Egzama Nedir?, Dishidrotik egzama neden olur? ile ilgili bilmeniz gereken bazı biglileri derledik.

Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir? Dishidrotik Egzama Nedir?

Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir

Dishidrotik egzama, pomfoliks ya da dishidroz gibi adlarıda bulunmaktadır. El ve ayakları küçük kabarcıklaırn oluşması ile etkileyen egzama türüdür. Genellikle andiden ortaya bu kabarcıklar avuç içlerinde, parmaklarda, ayaklarda vede ayak parmaklarının kenarlarında meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz dishidrotik egzama neden olur? ve dishidrotik egzama nedir? İle ilgili bilmeniz gereken soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Dishidrotik egzama belirtileri nelerdir?

Dishidrozon risk faktörleri arasında alerjik reaksiyonlar, atopik dermatit, stres, hassas bir cilt yapısı, genetik vede hem kobal, hem de nikel dahil olmak üzere belirli metallere maruz kalınması bulunmaktadır. En yaygın ilk belirtisi küçük, kaşıntılı kabarcıklar olan dishidrotik egzamada kabarcıklaırn olduğu bölgede ağrı da görülebilmektedir. Ağrı ile birlikte kızarıklık vede etkilenen bölgedeki ısı artışı da semptomlar arasında yer almaktadır. Genellikle doğal olarak evde yapılan cilt bakımı, nemlendirici vede soğuk kompres yolu ile iyileşen dishidrotik egzama için bazı durumlarda ilaç da reçete edilebilmektedir.

Dishidrotik egzamanın kesin nedeni bilinmese de buna neden olan faktörler arasında atopik dermatit, alerjiler, hassas bir cilt yapısı, saman nezlesi, el-ayakların sık terlemesi, kimyasal maddelere maruz kalınması vede stres gösterilmektedir. Dishidrotik egzamanın karakteristik belirtisi el vede ayaklarda kaşıntılı bir şekilde ortaya çıkan küçük kabarcıklardır. Bu kabarcıklar aynı zamnada ağrı vede yanma hissiyle birlikte kızarıklık da gösterebilmektedir. El ya da ayaklarda oluşan kabarcıklar genellikle 2 ila 3 hafta içinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Yalnız, ciltte bir süre kırmızılık ve hassasiyet kalabilmektedir. Dishidrotik egzama derece olarak hafif vede ciddi seyredebilmektedir. Eğerki ayakları etkileyen ciddi durum söz konusu ise meydana gelen kabarcıklar rahat yürümeyi vede hareket etmeyi engelleyebilmektedir.

Ellerdeki kabarcıklar da yemek pişirme, yazma ya da bulaşık yıkama gibi eylemlerin yapılmasını zorlaştırabilmektedir. Diğer bir yandan da özellikle kabarcıkların çok kaşındığı senaryoda kabarcıklar enfekte olabilir ve enfeksiyon ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kaşıntı görüldüğünde yarayı ve kabarcıklaır kaşımamak oldukça önemlidir. Yazımızın devamına giderek dishidrotik egzama belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Dishidrotik Egzama Neden Olur?

Dishidrotik Egzama Belirtileri

Tırnaklarda kalınlaşma ve renk değişimi,
Ciltte çatlama ya da kuruluk,
Egzama olan bölgede ısı artışı,
El-ayaklarda terleme,
Ciltte pullanma,
Etkilenen bölgede kaşıntı, ağrı ve yanma hissi,
El-ayaklarda küçük kabarcıklar.

Dishidrotik Egzama Nedenleri

UV ışınlarına maruz kalma,
Sigara tüketimi,
Ailede egzama öyküsü olması,
Stres,
Kobal ve nikel gibi kimyasal maddelere maruziyet,
El-ayakların sık terlemesi,
Saman nezlesi,
Alerjik reaksiyon,
Atopik dermatit.

Dishidrotik Egzama Evde Nasıl Geçer
Dishidrotik Egzama Evde Nasıl Geçer

Dishidrotik egzama tanısı için, öncellikle bireyin şikayetleri, hastalık geçmişi ve aile öyküsü alınmaktadır. Bunların incelenmesinin cildin son durumuna bakılarak bazı testler istenebilmektedir. Bu testlerin başında kan tahlili, alerji testi ve gerekir ise biyopsi gelmektedir. Tüm bu sürecin tamamlanmasından sonra eğerki var ise, dishidrotik egzamanın kesin tanısı konulmaktadır. Dishidrotik egzama vakaları 2 ila 3 hafta içinde kendiliğinden iyileşme özelliği göstermektedir. Bunun dışındaki vakalar evde uygulanabilecek krem, losyon ve nemlendiriciler ile geçmektedir. Eğerki hekim ilaç tedavisine gerek görür ise, kortikosteroidler, steroid olmayan immünosüpresif ilaçlar ve ihtiyaç halinde fototerapi tedavisine de ihtiyaç duyulabilmektedir.

Dishidrotik egzama dahil olmak üzere, egzama gibi cilt hastalıkları için dermatoloji bölümünden randevu alınabilmektedir. Dishidrotik egzamayı evde doğal yollar ile iyileştirmek adına el ve ayakların bol bol yıkanması, özellikle bulaşık yıkarken olduğu gibi su ile temas esnasında pamuklu eldiven giyilmesi, el-ayaklara nemlendirici sürülmesi ve kabarcıkların kaşınmaması gerekmektedir. Dishidrotik egzama, el ya da ayaklardaki kaşıntılı küçük kabarcıklar ile karakterize olan cilt sorunudur.

Dishidrotik Egzama Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de dishidrotik egzama belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dishidrotik egzama belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı dishidrotik egzama belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Plasebonun Beyne Etkileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed