Balanit Belirtileri Nelerdir?

Balanit Belirtileri Nelerdir? Balanit Çeşitleri Nelerdir?, Balanit nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı biglileri yazımızda derledik.

Balanit Belirtileri Nelerdir? Balanit Çeşitleri Nelerdir?

Balanit Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Balanit Belirtileri Nelerdir

Erkeklerde rastlanan penis başının iltihaplanarak ağrı vede şişlik gibi belirtilere neden olduğu cilt rahatsızlığına balanit denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz balanit nedenleri ve balanit çelitleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Balanit belirtileri nelerdir?

Penis başı vede sünnet derisi etrafında görülen şişlik, kızarma ve kaşıntı gibi belirtiler ile kendini gösteren balanit, tedavi edilmediği durumda ilerleyerek bireyin sağlığını tehdit edebilmektedir. Balanit bulaşıcı bir hastalık değildir. Balamit uzman hekimin yönlendirmesi doğrultusunda hızlıca tedavi edilebilmektedir. Balanit çeşitleri, bakterileri, mantarlar, fungal, viral veya parazitler bir efensiyon nedeni ile meydana gelmektedir. Bulaşıcı olmayan balanit türleri de bulunur.

Balanit belirtileri, sebebine bağlı olarak değişiklilik gösterse de genellikle kızarıklık, ağrı, şişlik ve tahriş şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler genellikle enfeksiyon nedeni ile ortaya çıkarak bireyi etkilemektedir. Yalnız, travma veya tahriş edici madde sebebiyle de balanit görülebilmektedir. Penis başında ortaya çıkan şişlik ve kızarma balanit hastalığının en sık görülen belirtiler arasında bulunmaktadır. Genellik ile virüs, mantar veya bakteri nedeni ile oluşan enfeksiyon sonucunda rastlanan balanit, alerjik reaksiyonlar, yaralanmalar, ciltte meydana gelen tahrişler ve hijyen konusuna ağırlık verilmemesi nedenleri arasıdna bulunmaktadır. 4 ila 5 yaş altında bulunan çocuklarda ve yaşlı erkeklerde daha sık olarak balanit meydana gelebilmektedir. Yazımızın devamına giderek balanit belirtileri ila alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Balanit Neden Olur?

Balanit Belirtileri

Kasıktaki lenf düğümlerinin şişmesi,
Ağrılı idrara çıkma,
Sünnet derisinin altında kalın, beyaz bir akıntı,
Penis başında oluşan yaralar,
Peniste akıntı,
Penis başı derisinde kaşıntı,
Penisten gelen kötü koku,
Sık parlak sünnet derisi,
Penis başı çevresinde ağrı vede tahriş durumu.

Balanit Nedenleri

Fermuarın sıkışması gibi penisin yaralanması,
Uyuzun neden olduğu enfeksiyon,
Bakteriyel enfeksiyonlar,
Klamidya ve bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar,
Reaktif artrit,
Lateks pzervatiflere veya doğum kontrol jellerine karşı alerjik reaksiyonlar,
Konjestif kalp yetmezliği, siroz ve böbrek hastalığı,
Tetrasiklin ve sülfonamidler gibi antibiyotiklere karşı ilaç alerjileri,
İyi yönetilemeyen diyabet ve bazı tip 2 diyabet ilaçları,
Obezite,
Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlığı
Mantar nedeni ile görülen enfeksiyonlar.

Balanit teşhisi, uzman hekimin semptomları detaylı bir şekilde öğrendikten sonra fiziki muayene yapmasından sonra gerçekleşmektedir. Bu noktada hekim, bireyin üretra açıklığını temizledikten sonra test için örnek alarak laboratuvarda incelenmesini isteyebilmektedir. Balanitin altında yatan nedeni açığa çıkarmak adına, bireyden kan ve idrar tahlili istenebilmektedir. Daha da ilerlediği durumda balanitin başka rahatsızlıklardan kaynaklandığı göz önünde bulundurarak biyopsi önerilmektedir.

Balanit ilerlerse Ne Olur
Balanit ilerlerse Ne Olur

Balanit tedavisi, altında yatan nedene bağlı olarak farklılık göstermektedir. Genellikle balanit tedavisi içerisinde antifungal kremler, antibiyotikler, hijyen vede diyabet yöntemi bulunmaktadır. Balanite neden olan durum mantar enfeksiyonu nedeni ile gerçekleşiyor ise tedavi etmek adına uzman hekim bireye antifungal krem reçete edebilmektedir. Balanit semptomları nedeni cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondan kaynaklanıyor ise, uzman hekim enfeksiyonu antibiyotikler ile tedavi etmektedir. Antibiyotik enfeksiyon türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Uzman hekim, balanitin tekrarlama riskinin azalmasını sağlamak adına sünnet derisinin altını düzenli olarak yıkanmasını ve kurutulmasını önermektedir. Penisi sert sabunlar ile ovalamaktan kaçınmak oldukça önemlidir. Bireyde diyabet var ise, uzman hekim diyabeti yönetmek için, bireye önerilerde bulunmaktadır. Bu noktada beslenmeye vede günlük rutin ihtiyaçlara önem vermek gerekmektedir. Balanit belirtileri tekrarladığı durumda uzman hekim bireye sünnet önerebilmektedir. Bu durum cerrah eşliğinde penisi kaplayan sünnet derisi çıkarılmasını içermektedir.

Balanit Çeşitleri Nedir?

Liken planus,
Sabit ilaç döküntüsü,
Psödoepitelyomatoz keratotik ve mikalı balanit,
Sirsinat balanit,
Zoon balaniti.

Liken planus, vücudun bir ya da daha fazla yerinde döküntü oluşmasına neden olan cilt rahatsızlığıdır. Bu durum balanit çeşitleri arasında bulunmaktadır. Bu durum genellikle kimyasallar vede ilaçlar nedeni ile bireyin cildindeki bazı bölgelerde cilt rahatsızlıklarının meydana gelmesi ile oluşmaktadır. PKMB nadir görülen bir balanit türü olan bu türde penis başında pullu siğiller ya da şişlikler görülebilmektedir. Sirsinat balanit, bir enfeksiyon nednei ile ortaya çıkan vede artrit türü olarak gelişen bir türdür. Bu durumda da penis başında şişme ve kızarıklık belirtileri oluşmaktadır. Zoon balaniti, bu tür genellikle kronik olarak orta yaşlı insanlarda ve sünnet edilmemiş bireylerde görülmektedir. Penis başında kızarma ve iltihaplanma şeklinde görülmektedir.

Balanit tedavi edilmediği durumda idrar yapar iken zorluğa sebebiyet vermesinin yanında kronik olarak balanit geçirme sorununu ortaya çıkarabilmektedir. Balanit belirtileri, kişiden kişiye farklılık göstererek bir kaç günden uzun süreli olabilmektedir. Daha uzun sürdüğü durumda ürologlarda yardım almak gerekmektedir. Zaman içerisinde hijyen kurallarına dikkat edilerek balanit iyileşme göstermektedir.

Balanit Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de balanit belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Balanit belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı balanit belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kaktüs Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed