Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir?

Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir? Omega 6 Yağ Asidi Nedir?, Omega 6 ne işe yarar? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda derledik.

Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir? Omega 6 Yağ Asidi Nedir?

Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir

Hücre zarının korunmasında önemli role sahip olan omega 6, besin yolu ile vücuda alınması gereken esansiyel çoklu doymamış yağ asitleri olarak geçmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz omega 6 ne işe yarar? ve omega 6 yağ asidi nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Omega 6 yağ asit türleri nelerdir?

Omega 6 yağ asitleri, beyin fonksiyonlarının desteklenmesinde vede gelişmesinde etkili olmaktadır. Omega 6 yağ asitleri, tohumların , kabuklu yemişlerin, et ve bitkisel yağlarda bulunmaktadır. Bunların yanında ayçiçek yağı, mısır yağı, soya yağı, susam yağı, ceviz vede badem içerisinde omega 6 bulunmaktadır. Vücudun enerji üretiminde kullanılarak inflamasyon süreçlerinin düzenlenmesini sağlamaktadır.

Omega 6 yağ asitlerini güç içerisinde vücuda alır iken, dengelemek oldukça önemlidir. Sağklı beslenmenin bir parçası olarak görülen omega 6 yağ asitleri, hücre yapısının korunmasında vede beyin fonksiyonlarının desteklenmesinde önemli rolü bulunmaktadır. Omega 6 barındıran besinler arasında bitkisel yağlar, kabuklu yemişler vede tohumlar bulunmaktadır. Ayçiçek yağı, mısır yağı, aspir yağı, badem, ceviz ve yumurta gibi besinler içerisinde de omega 6 yağ asitleri bulunmaktadır. Yazımızın devamına giderek omega 6 yağ asit türleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Omega 6 Ne İşe Yarar?

Omega 6 Yağ Asit Türleri

Arahidonik asit,
Dihomo-gamma-linolenik asit,
Gamma-linolenik asit,
Linoleik asit.

Omega 6 İçeren Besinler

Siyah frenk üzümü,
Kabak çekirdeği,
Et ve süt ürünleri,
Ayçiçeği tohumu,
Fındık,
Badem,
Ceviz,
Susam yağı,
Soya yağı,
Mısır yağı,
Ayçiçek yağı.

Omega 6 ve Omega-3 Dengesi Nasıl Olmalı?

Omega 6 yağ asitleri, omega 3 yağ asitleri ile dengeli oranda tüketildiğinde sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Gün içersinde tüketilen omega 6 barındıran besinler, omega 3 yağ asitlerine göre daha fazladır. Böylelikle vücudunda inflamasyona vede kronik hastalıklara karşı korunma oranı artabilmektedir. Bu sebeple günlük olarak tüketilen besinlerde omega 6 yağ asitleri ile omega 3 yağ asitleri arasındaki dengeyi korumak önemlidir. Omega 3 yağ asitleri barındıran gıdalar ile bu denge sağlanabilmektedir. Bu denge bozulduğu vücutta çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Omega 6 yağ asitleri, hücrelerin sağlıklı çalışması için gerekli olan bileşenlere sahiptir. Böylelikle omega 6’nın vücuda alınması ile beraber hücre zarları korunarak esnekliğin sağlanması amaçlanmaktadır. Bunların yanında beyin fonksiyonlarının vede sinir sisteminin sağlıklı işlenmesinden de, omega 6 yağ asidinin önemli görevleri vardır.

Omega 6 Yağ Asitleri Vücutta Görevleri

Saçın parlak ve güçlü kalmasını sağlar,
Cilt yapısının elastikiyetini artırır,
Cildin nem dengesini korur,
Vücuttaki inflamasyon süreçlerini düzenler,
Bilişsel işlevleri ve hafızayı desteklemektedir.

Omega 6 Eksikliğinde Ne Olur
Omega 6 Eksikliğinde Ne Olur

Omega 3 yağ asitleri, kalp başta olmak üzere göz vede beyin sağlığ için oldukça önemlidir. Omega 6 yağ asitleri de vücutta enerji için kullanılmaktadır. Omega 6 eksikliği belirtileri arasında kalp rahatsızlıkları, cildin kuruması, tırnakların kolay kırılması, unutkanlık ve saç diplerinin kuruması bulunmaktadır. Omega 5 yağ asitleri, esansiyel yağ asitleri arasında bulunduğundan, aşırı tüketimi durumunda sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bu nedenle omega 6 yağ asitlerinin yanında omega 3 yağ asitleri ile dengelemek oldukça önemlidir.

Omega 6 Yağ Asitlerinin Yan Etkileri Nelerdir?

Aşırı omega 6 yağ asidi tüketimi, vücutta inflamasyonu artırabilmektedir. Omega 6 ve omega 3 yağ asitleri arasında denge sağlanmadığı için kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve diğer kronik rahatsızlıkların riski artmaktadır. Aşırı omega 6 tüketimi, kan pıhtılaşmasına yol açarak kalp krizi vede felç riskini artırabilmektedir. Yüksek miktarda omega 6 yağ asidi tüketimi, oksidatif stresin artmasına neden olabilmektedir.

Omega 6 Yağ Asit Türleri Nelerdir, eğer ki sizin de omega 6 yağ asit türleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Omega 6 yağ asit türleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı omega 6 yağ asit türleri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rambutan Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed