Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir? Avokado Yağı Neye İyi Gelir?, Avokado yağının yan etkileri var mı? Hakkında merak edilen bazı bilgileri hazırladık.

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir? Avokado Yağı Neye İyi Gelir?

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Avokado Yağının Faydaları Nelerdir

Özellikle oleik asit bakımından zengin yağ olan avokado yağı, E vitamini ile birlikte polifenoller vede karotenoidler gibi bitki bileşikleri sağlayan bir yağ olan avokado yağı faydaları da saymakla bitmiyor. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz avokado yağının yan etkileri var mı? ve avokado yağı neye iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Avokado yağının faydaları nelerdir?

Oleik asit, E vitamini ve tekli doymamış yağ özellikleri de avokado yağının özellikleri arasında bulunmaktadır. Tüm bu bileşikler avokado yağını vücut için sağlıklı yağ haline getirmektedir. Avokado yağı, sağlıklı yağ asidi olan oleik asit bakımından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra avokado yağı kolesterolü düşürür, kalp sağlığına iyi gelir, güçlü bir E vtiamin kaynağı, göz sağlığını destekler, cildi nemlendirir ve artrit semptomlarını hafifletebilmektedir.

Avokado yağı genel olarak güvenli bir üründür. Yalnız avokado ya da avokado yağına karşı alerjisi olanlar için kullanımının daha dikkatli bir biçimde yapılması tavsiye edilir ya da bu bireyler avokado yağından kaçınmalıdır. Bir çok yağda olduğu gibi avokado yağı da kalorisi yüksek yağdır ve tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Avokado yağı sade bir şekilde tüketilmek ile birlikte salatalarda, smoothie’lerde, marine ederken etlerin üzerinde vede ev yapımı mayonezlerde kullanılabilmektedir. Tüm bu kullanım şekilleri gösteriyor ki, avokado yağı hem faydalı, hem de kullanım olarak çok yönlü bir yağdır. Yazımızın devamıan giderek avokado yağının faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Avokado Yağı Neye İyi Gelir?

Avokado Yağının Faydaları

Güçlü bir E vitamini kaynağıdır,
Bağırsakları düzenleyerek hazımsızlığa iyi gelir,
Artrit semptomlarını hafifletebilir,
Cildi nemlendirir, yara iyileşmesini hızlandırır,
Besin maddelerinin emilimini artırır,
Avokado yağı göz sağlığını destekler,
Kolesterolü düşürür ve kalbe iyi gelir,
Kronik hastalık riskini azaltan antioksidanlar açısından zengindir,
Avokado yağı kalp sağlığını destekler.

Avokado yağının besinlere eklediği senaryoda bağırsaklara ulaşıp bağırsak florasını dengelemesi söz konusudur. Bu da hazımsızlığa karşı faydalı çözüm olabilmektedir. Avokado yağının potansiyel faydalarından biri de artrit üzerindedir. Ekelmlerin ağrılı bir biçimde iltihaplanması olan artrite karşı avokado yağı kullanmak faydalı olabilmektedir. Yalnız sağlıklı sonuçlar adına, hekim kontrolünde kullanımı önerilmektedir. Avokado yağının antioksidan özelliklerinin de cilt üzerinde olumlu etkilere sahip olacağı değerlendirilir ve cildi nemlendirerek yara iyileşmesinin hızlanmasına katkıda bulunmaktadır. Vücudun özellikle A, D, E ve K vitamininlerini sağlıklı bir biçimde emebilmesi adına bazı yağlar ile birleşmesi gerekmektedir. Özellikle beta karoten, lutein, likopen ve zeaksantin gibi karotenoidlerin avokado yağı ile birleşmesi bu besinlerin emiliminin artmasını sağlamaktadır.

Avokado Yağı Nerede Kullanılır
Avokado Yağı Nerede Kullanılır

Hem avokado, hem de avokado yağı, göz sağlığı için faydalı olan karotenoid ve antioksidan olan lutein bakımından önemli kaynaktır. Bu özellikler ile avokado yağı göz sağlığını destekler, katarakt ve makula dejenerasyonunun etkileri azaltabilmektedir. Avokado yağı aynı zamanda güçlü bir E vitamini kaynağıdır. Bu kaynak avokado yağını antioksidan bir yağ yapar vede başta kalp sağlığı olmak üzere bir çok faydasını ortaya çıkarmaktadır.

Doymamış yağ asitleri bakımından zengin kaynak olan avokado yağı, bu sayede kötü kolesterolü düşürerek kalbin yükünü hafifletebilir ve kalp sağlığına iyi gelebilemtekdir. Avokado yağı, karotenoid ve lutein gibi antioksidanları bünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede vücuttaki kronik hastalık riskini azaltabilmektedir. Avokado yağının nerede ise %70’lik bir bölümü kalp sağlığını destekleyen oleik asitten oluşmaktadır. Bu yağ asidi aynı zamanda zeytinyağının da ana bileşinidir ve avokado yağını faydalı yağ yapmaktadır.

Avokado Yağı Yüze Sürülür Mü?

Avokado yağının cilde sağlayabileceği faydalardan yararlanmak için, cilde nazik bir biçimde masaj yaparak uygulanabilmektedir. Avokado yağı kalp sağlığına iyi gelir, göz sağlığını destekler, cildi tazeler, artrit semptomalrını hafifletebilir vede bağırsaklara iyi gelebilmektedir. Yemek yapar iken, mısır yağı veya ayçiçek yağı yerine daha sağlıklı bir seçenek oluşturan avokado yağı, yemeklerinizin lezzetini de dokusu ile doğrudan artırmaktadır. Mutfak dışında da cilt nemlendirme, makyaj temizleme, saç ve yüz maskesi gibi çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Avokado yağı uygulandıktan sonra saçınızı bir duş bonesi ya da plastik bir duş başlığı ile örtün vede 30 dakika ila bir saat arasında bekleyiniz. Daha sonra saçlarınızı şampuan vede su ile durulayınız. Avokado yağını günlük saç bakımı rutininizin bir parçası olarak tercih edebilirsiniz. Avokado yağını mutfak kullanımı için günlük 1 ila 2 yemek kaşığı yeterli olabilmektedir. Cilt ve saç bakımı için de bir kaç damla genellikle yeterlidir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilen saf vede organik avokado yağı tercih etmeniz gerekmektedir.

Avokado Yağının Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de avokado yağının faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Avokado yağının faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı avokado yağının faydaları nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Limon Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed