Ashwagandha Uyku Yapar Mı?

Ashwagandha Uyku Yapar Mı? Ashwagandha Neye İyi Gelir?, Ashwagandha nedir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda ayrıntılı olarak derledik.

Ashwagandha Uyku Yapar Mı? Ashwagandha Neye İyi Gelir?

Ashwagandha Uyku Yapar Mı
Sayfa İçeriği: Ashwagandha Uyku Yapar Mı

Asya vede Afrika’ya özgü olan, geleneksel alternatif bir tıp yöntemi olarak değerlendirilen, hint ginsengi ismiyle de bilinen yeşil çalı bitkisine ashwagandha denmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz ashwagandha nedir? ve ashwagandha neye iyi gelir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Ashwagandha uyku yapar mı?

Ashwagandha bitkisi aynı zamanda bir adaptojen olarak da değerlendirilmektedir. Bitkinin bu özelliği, vücudun stresi daha iyi yönetmesine yardımcı olduğu anlamını taşımaktadır. Ashwagandha’nın faydaları hakkında henüz fazla bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Yalnız bu bitkisel takviye kaygı, stres, uyku sorunları, ağrıların ve iltihapların hafifletilmesi için potansiyel faydalar içermektedir. Ashwagandha bitkisini takviye olarak tüketmek için kapsül, toz, tablet ya da sakız gibi çeşitli formlardan yararlanılabilmektedir.

Ashwagandha bitkisi temelde adaptojen özelliği ile stres ve kaygı seviyesini azaltabilmektedir. Bununla birlikte vücuttaki ağrı ve iltihaba iyi gelmektedir. Uykusuzluğu tedavi edebilir, artrit semptomlarını iyileştirir, egzersiz performansını artırabilir vede kanser üzerinde etkili olabilmektedir. Bir çok ilaç vede takviyede olduğu gibi, ashwagandha takviyesinin de bazı olası yan etkileri olabilmektedir. Bunların başında mide bulantısı, kısma, ishal, uyuşukluk vede baş ağrısı görülebilmektedir. Takviye aldıktan sonra, bu tarz şikayetler yaşandığında kullanımının bırakılması önerilmektedir. Yazımızın devamına giderek ashwagandha neye iyi gelir, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Ashwagandha Bitkisi Nerede Yetişir?

Ashwagandha Bitkisinin Faydaları

Beyin fonksiyonların katkı sağlayabilir,
Kan şekeri seviyelerini düşürür,
Testosteron ve doğurganlığı artırabilir,
Belirli kanser türleri ile mücadele edebilir,
Egzersiz performansını artırır,
Artrit semptomlarını iyileştirebilir,
Uykusuzluk için alternatif bir yöntem olabilir,
Vücuttaki ağrı ve iltihaba iyi gelir,
Adaptojen etkisi ile stres ve kaygıyı azaltır.

Ashwagandha Enerji Verir Mi
Ashwagandha Enerji Verir Mi

Ashwagandha bitkisinin hafif bilişsel bozuklara karşı olumlu etkilere sahip olabileceği yönünde çalışmalar bulunmaktadır. İçerdiği bazı bileşikler ile vücutta antidiyabetik etki yaratabilir ve kan şekeri seviyelerini düşürebilmektedir. Tedavisinin erkeklerde testosteron seviyesini artıran hormonun üretimine katkı sağlayabileceği değerlendirilmektedir. Bu da testosteron seviyesinin artması ile birlikte doğurganlığa da etki edebilmektedir.

Ashwagandha bitkisinin özü ile ilgili yapılan laboratuvar çalışmalarından bitkisinin meme, kolon, prostat vede yumurtalık gibi kanser türlerinde meydana gelen anormal hücrelerin aktivitesini sınırlandırabileceği ortaya konmuştur. Yalnız sonuçların sağlam bir zemine oturması adına daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Ashwagandha takviyesinin aynı zamanda kas gücünü artırarak egzersiz performansının daha iyi seviyelere gelebileceği değerlendirilmektedir. Bilimsel çalışmalar ışığında ashwagandha’nın özellikle romatoid artrit kaynaklı ağrılar üzerinde antiinflamatuar etkiler yaratbildiği saptanmıştır.

Ashwagandha Bitkisi Kan Şekerine İyi Gelir Mi?

Bazı çalışmalar ashwagandha takviyesi alan bireylerin yaşadığı uykusuzluk sorununu azaltabildiği ortaya konmuştur. Bu durum aynı zamanda stres ve kaygı seviyesinin azalmasıyla da bağlantılıdır. Ashwagandha bitkisinin faydalarından biri de, artrit ağrıları ile birlikte vücuttaki iltihap seviyesini azaltabilecek etkisinin olmasıdır. Vücudun stres ile mücadele etmesine yardımcı olabilecek bir madde olan, adaptojen maddesi içeren ashwagandha, vücudun stres ve kaygı ile mücadele etmesine yardımcı olmaktadır. Vücudun stres ve kaygı seviyesinin düşmesi aynı zamanda uyku kalitesini de olumlu etkilemektedir.

Ashwagandha bitkisi sıcak vede kurak iklimleri sevmektedir. Anavatanı Hindistan olarak kabul edilmektedir. Ama Afrika bölgesinde de yetişebilmektedir. Ashwagandha takviyesinin hamile bireyler tarafından kullanılması önerilmez. Uyku kalitesini artırabileceği konusunda çalışmalar bulunmaktadır. Ashwagandha bitkisi Türkiye’de yetişmez. Yalnız talep edildiğinde satın alınabilecek platformlar bulunmaktadır.

Ashwagandha Uyku Yapar Mı, eğer ki sizin de ashwagandha uyku yapar mı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ashwagandha uyku yapar mı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı ashwagandha uyku yapar mı hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Morton Nöroma Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed