Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir?

Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir? Klatskin Tümörü Neden Olur?, Klatskin tümörü belirtileri hakkında merak ettiğiniz bazı bilgileri yazımızda derledik.

Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir? Klatskin Tümörü Neden Olur?

Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir
Sayfa İçeriği: Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir

Karaciğerin hemen dışında safra kesesinden gelen, sistik kanala bağlanarak ortak safra kanalını oluşturan sol vede sağ hepatik kanalların birleştiği bölgede meydana gelen ekstrahepatik safra kanalı kanserine klatskin tümörü denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz klatskin tümörü belirtileri nelerdir? ve klatskin tümörü nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarka ulaşabilirsiniz. Peki Klatskin tümörü nasıl teşhis edilir?

Klaskin tümörü, safra kanallarının tıkanmasına neden olarak, safra akışının engellenmesine neden olmaktadır. Sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Uzman hekim erken teşhis ile tümörler yayılmadan önce tespit edip tedavi edebilmektedir. Daha da ilerlediği durumda da, karaciğer nakli ile cerrahi müdahale tedavisi uygulanmaktadır. Klatskin tümörü, ateş, karın ağrısı, sarılık vede mide bulantısı gibi belirtiler ile kendini belli etmektedir. Safra kanalında meydana gelen bu tümör, safra akışının da engellenmesine neden olarak bu belirtilerin görülmesine sebebiyet vermektedir.

Klatskin tümöründe vücuttaki normal hücreler genetik sorunlardan kaynaklı olarak mutasyona uğradığında, anormal hücrelere dönüşerek yayılmaya başlamaktadır. Bu durumda ise bu tümör oluşabilmektedir. Bu mutasyonun nedeni tam olarak bilinmese de, çeşitli nedenlere bağlı olarak açıklanabilmektedir. Klatskin tümörü bireyin yaşına, kronik hastalıklarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu tümörün tedavisi genellikle cerrahi müdahale ile ameliyat içermektedir. Klatskin tümörü görüldüğü durumda uygulanabilecek bazı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Yazımızın devamına giderek klatskin tömörü nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Klatskin Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Klatskin Tümörü Nedenleri

Hepatit B ve Hepatit C gibi virüsler,
Primer sklerozan kolanjit,
Karaciğer paraziti enfeksiyonu,
Kronik pankreatit,
Siroz gibi kronik karaciğer hastalıkları,
Safra kesesi taşları,
Kronik olarak ortaya çıkan enfeksiyonlar.

Klatskin Tümörü Belirtileri

Göz beyazında sararma,
Ciltte sarılık ve kaşınma,
Aşırı kilo kaybı,
Mide bulantısı vede kusma,
Yorgunluk ve halsizlik,
Karın bölgesinde ortaya çıkan ağrı.

Uzman hekim klatskin tümörü teşhisi için, karın bölgesine odaklanarak fiziki muayene gerçekleştirmektedir. Karında oluşan yumrular, sıvı birikmesi veya oluşan hassasiyet belirtileri olup olmadığını gözlemlemektedir. Bunun yanında ciltte veya gözdeki beyaz bölgede sarılığı kontrol etmektedir. Bütün bu aşamalardan sonra, safra kanallarının kontrolü için, bireyden kan testi, görüntüleme ve çeşitli testlerin yapılmasını isteyebilmektedir.

Klatskin Tümör Teşhisi Testleri

Kan testinde bulunan karbonhidrat antijeni CA 19-9 seviyeleri kontrol edilmektedir.
Karaciğer fonksiyon testleri arasında bulunan, bilirubin testleri ve yüksek karaciğer enzim testleri uygulanmaktadır.

Klatskin Tümörü Tedavi Edilir Mi?

Klatskin Tümörü Durumda Uygulanabilecek Tedavi Yöntemleri

Karaciğer nakli,
Genişletilmiş hepatektomi,
Safra drenajı,
İmmünoterapi.

Klatskin Tümörü Ne Kadar Yaşar
Klatskin Tümörü Ne Kadar Yaşar

Bağışıklık sistmeinin kanser ile savaşmasına yardımcı olarak çalışan, bağışıklık kontrol noktası inhibitörleri barındıran bir tedavi yöntmi olan immünoterapi uygulanmaktadır. Klatskin tümörü ilerlediği vede karaciğeri sardığı durumda, karaciğeirn çıkarılıp karaciğer nakli yapılması gerekebilmektedir. Özellikle erken evre tümörleri olan, bireylerde karaciğerlerinin bir kısmı, safra kanalları, karaciğer, safra kesesi vede yakındaki lenf düğümleri hepatektomi yöntemi ile çıkarılmak üzere ameliyat yapılabilmektedir. Uzman hekim, sarılık görüldüğü durumda semptomalrı hafifletmek adına, karaciğerde bulunan fazla safrayı boşaltmak amacı ile bu işlemi uygulayabilmektedir.

Klatskin tümöründen korunmak adına, doğrudan bir yöntem yoktur. Yalnız risk faktörlerinin azaltılması sağlanabilmektedir. Bu da kronik safra yolları hastalıklarına erken müdahale ve tedaviyi barındırmaktadır. Klatskin tümörü prognozu, tümörün erken teşhis edilmediğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bunun yanında bireyin genel sağlık durumu da göz önünde bulundurulmaktadır.

Klatskin Tümörü Nasıl Teşhis Edilir, eğer ki sizin de klatskin tümörü nasıl teşhis edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Klatskin tümörü nasıl teşhis edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı klatskin tümörü nasıl teşhis edilir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Galaktore Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed