Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir? Böğürtlen Yaprağı Nasıl Tüketilir?, Böğürtlen yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir? Hakkında merak ettiğiniz bilgiler.

Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir? Böğürtlen Yaprağı Nasıl Tüketilir?

Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir

Böğürtlen yaprağı, hücrelere zarar veren serbest radikalleri önler, bağışıklığın korunmaısna vede güçlendirilmesine yardımcı olmaktadır. Böğürtlen yaprakları, pamukçuk, diş eti iltihapları, ağız ülseri ve boğaz ağrısına karşı gargara olarak geleneksel tıpta kullanılan özler sağlamaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz böğürtlen yaprağı nasıl tüketilir? ve böğürtlen yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Böğürtlen yaprağı faydalaır nelerdir?

Böğürtlen yaprağı, çok faydalı bir bitki türevi olsa da kullanır iken, bazı detaylara dikkat edilmelidir. Dalından toplanır iken üzeri lekeli olan yapraklar tercih edilmemelidir. Daha yeşil, temiz vede taze olanlar toplanmalı ve alt kısmındaki tüylere dikkat edilmelidir. Kaşıntı yapmaması için, toplar iken eldiven kullanabilirsiniz. Taze yaprakları topladıktan sonra doğrudan güneş ışığı alan bir yerde ya da gölgelik temiz bir alanda kurutabilirsiniz. Eğerki hazır kurutulmuş olan böğürtlen yapraklarını tercih edeceksiniz son kullanma tarihine bakmalı vede küflenmediğinden emin olmalısınız.

Böğürtlen yaprağı, tek başına çiğnenerek tüketilmesi, uygun bir bitki değildir. Bu neden ile lezzetiyle ve yararları ile tercih edilen öay formunda kullanılması gerekmektedir. Bitki çayı yumuşak tadı ve meyvemsi aroması ile çoğu bireyin damak zevkine hitap etmektedir. Sağladığı bazı yararlar da tercih edilme sebebidir. Böğürtlen yaprağı çayının faydalarını daha iyi görmek adına rafine şekersiz tüketilmesi gerekmektedir. Sağlığa yararı olan böğürtlen yaprağında kalsiyum, potasyum, A vitamini ve C vitamini yüksek oranda bulunmaktadır. Günlük tüketimde bu besin değerlerini yeteri miktarda sağlıklı gıdalardan almak vücut için destekleyicidir. Dolayısıyla bu bitki çayını doğal olarak kurutulan ya da taze böğürtlen yapraklarını sıcak suda kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Yazımızın devamına giderek böğürtlen yaprağı faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Böğürtlen Yaprağı Çayı Faydaları Nelerdir?

Böğürtlen Yaprağı Faydaları

Boğaz ve ağız içinde meydana gelen enfeksiyonları giderir,
Cildin kendini yenilemesini vede tazelemesini sağlar,
Düşük kalori değeri ile kilo verme için destekleyicidir,
Cilt yaralarının iyileşme sürecini hızlandırır,
Halsizlik ve ağrı gibi semptomlarını hafifletebilir,
Vücuttaki toksin atılımını kolaylaştırır,
Enfeksiyon kaynaklı oluşan ağız yaralarını iyileştirir,
Vücudu nezle, grip ve bronşit gibi hastalıklardan korur,
Bağışıklığı güçlendirir.

Böğürtlen Yaprağı Çayı Faydaları

Hücre hasarlarını önler ve geciktirmektedir. Buna bağlı olarak bağışıklığa vede vücut sistemine zarar veren hastalıkların önüne geçmektedir. Ciltte kırışıklık ve ince çizgi gibi görünümleri azaltır. Erken yaşlanma belirtilerini geciktirmektedir. Kan basıncını düşürür ve kalp sağlığı için faydalıdır. Kan şekerini dengelemektedir. Bağırsak florasını düzenler ve vücudun yiyecekleri daha iyi sindirmesini sağlamaktadır. Kabızlık sorununda tercih edilebilecek bir bitki çayıdır. Soğuk algınlığının kısa sürede rahat bir şekilde atlatılmasında etkisi bulunmaktadır. Kanın pıhtılaşmasını sağlar vede yaraları bir kaç gün içinde iyileştirmektedir.

Böğürtlen yaprağı faydaları arasında saç sağlığını etkileyen bazı etkileri vardır. Zira iltihaplarla savaşan antioksidanlar ile dolu olduğundan beraberinde bazı yaraları getirmektedir. Özellikle de sık sık ya da arada kepeklenme sorunu yaşıyor iseniz, böğürtlen yaprağı tercih edebilirsiniz. Böğürtlen yaprağı, saçın maruz kaldığı çevresel hasarlara karşı korumaktadır. Bununla birlikte saç derisindek ienfeksiyonları azaltma ve önleme yönü de bulunmaktadır. Dökülmeleri azaltır ve saçla ilgili en çok yaşanan sorunları önlemektedir. Böğürtlen yaprağını çay formunda tükettiğiniz de bu faydalarını da alırsınız.

Böğürtlen yaprağı antioksidan, kalsiyum, C vitamini vede E vitamini gibi önemli bileşenler ile yüklü bitkidir. Buna bağlı olarak saymak ile bitmeyen faydalar zincirine sahiptir. Önemli yararları ile bazı rahatsızlıkları önler ve semptomlarını geçirmektedir. Böğürtlen yaprağı bazı hastalıklara iyi gelmektedir. Bunlar; Boğaz ağrısını hafifletir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı ile mücadele etmektedir. Antimikrobiyal özelliklere sahip olan bitkidir. Buna bağlı olarak mide ve bağırsak gibi sindirim oganlarının işlevini iyileştirmektedir. Mide rahatsızlığı ve kabızlık gibi sorunlara iyi gelmektedir. Diş eti ağrısını hafifletmektedir. Böğürtlen yaprağı, kadın sağlığını destekleyen ve kolay bir şekilde özümsenebilen besin maddeleri içermektedir. Bu nedenle özellikle regl ve hamilelik döneminde daha rahat bir süreç geçirmeye yardımcı olmaktadır.

Böğürtlen Yaprağının Göze Faydası Var Mı?

Böğürtlen yaprağı faydaları arasında göz sağlığına iyi gelmesi de bulunmaktadır. Doğal bir lutein ve zeaksantin olduğu için görme ile ilgili sorunlar için önleyici niteliktedir. Özellikle bilgisayar ve cep telefonundan yayılan mavi ışıktan ve UV ışınlarından korumaktadır. Bu çevresel etkiler ileri süreçte maküler dejenerasyona yani görme kaybına neden olabilecğeinden zararlı olmaktadır. Bu nedenle böğürtlen yaprağı göze hasar veren olumsuz etkilerdne korumaya yardımcı bitki türüdür.

Böğürtlen Yaprakları Neye iyi Gelir
Böğürtlen Yaprakları Neye iyi Gelir

Böğürtlen yaprağı, diğer bitki yapraklarında olduğu gibi çay formunda hazırlanarak içilmesi mümkün olmaktadır. Özellikle de kış mevsiminde hoş kokusuyla ve yumuşak lezzeti ile içinizi ısıtan lezzet sunmaktadır. Böğürtlen yaprağını çay şeklinde hazırlamak için, kurutulmuş ya da taze böğürtlen yapraklarına ihtiyaç vardır. Taze yapraklar kullanılacak ise, önce suyunun kaynatılması ve ilk sıcaklığının geçene kadar dinlendirilmesi gerekmektedir. Daha sonra içerisine eklenir ve bir kaç dakika bekletildikten sonra rengini alan çayı süzerek servis yapabilirsiniz. Taze böğürtlen çayını hazırlar iken, sıcak suda uzun süre bekletmemelisiniz. Suya attıktan sonra demlenmesi için, 4 dakika beklemeniz yeterlidir. Kurutulmuş böğürtlen yapraklarını da, cezveye aldıktan sonra üzerine sıcak su ekleyiniz ve 10 dakika kaynamaya bırakınız. Süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alıp süzebilir ve fincanlara servis edebilirsiniz. Demlenen çayları ılımasından sonra yumuşak içimi ile tüketebilirsiniz. Tatlandırmak için agave şurubu, bal ya da tarçın gibi doğal tatlandırıcılardan birini tercih edebilirsiniz.

Böğürtlen Yaprağı Çayı Ne Zaman Tüketilmeli?

Böğürtlen yaprağı çayını günün bir çok zaman diliminde tüketmeniz mümkündür. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel rahatsızlık durumlarında günde 2 kez tüketilmesi daha uygun olmaktadır. Bu dönemlerde sabah ve akşam birer fincan içmek iltihap, ağrı vede halsizlik gibi rahatsızlıkları hafifletmektedir. Günlük enerji vermesi için, ara öğünlerde ya da günün diğer zaman dilimlerinde tüketilmesi de uygun görülmektedir. Pratik bir biçimde hazırlanabilen böğürtlen yaprağı çayını sabah, öğle, ikindi ya da akşam vakitlerinde tüketebilirsiniz.

Böğürtlen Yaprağı Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de böğürtlen yaprağı faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Böğürtlen yaprağı faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı böğürtlen yaprağı faydaları nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Maş Fasulyesi Nasıl Tüketilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed