Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir?

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Koltuk Altı Kokusu Nedenleri, Koltuk altı kokusu nasıl geçer? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir? Koltuk Altı Kokusu Nedenleri

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir
Sayfa İçeriği: Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir

Vücudun temel fonksiyonlarından biri olan terleme durumu, vücuttaki ana ter bezlerinin işlevinden kaynaklanmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz koltuk altı kokusu nasıl geçer? ve koltuk altı kokusuna ne iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Koltuk altı kokusu nasıl giderilir?

Vücudun iki ana ter bezi de ekrin ve apokrin bezleridir. Ekrin bezi vücudun büyük bir bölümünü kaplar vede doğrudan cildin yüzeyine açılmaktadır. Apokrin bezleri de kasık ve koltuk altı gibi çok sayıda kıl folikülü barındıran bölgelerde kendini göstermektedir. Vücut ısısı yükselmeye başladığında ekrin bezleri devreye girer vede vücudu serinletne ter salgılamaya başlamaktadır. Ciltteki bakteriler teri parçalamaya başlayana kadar, bu süreç kokusuz bir biçimde ilerlemektedir. Bu süreçte ter bezlerinin aşırı salgı yapması, yoğun egzersiz, bazı ilaçlar, stres faktörü vede tüketilen besinler ekrin bezinin salgıladığı terde kokuya yol açabilmektedir.

Apokrin bezleri de temelde stres altında devreye girer vede kokusuz bir sıvı salgılamaktadır. Salgılanan bu sıvı ciltteki bakteriler ile temas etmeye başladığında koku oluşumuna yol açmaktadır. Apokrin bezleri ergenlik dönemine kadar çalışmaya başlamaz. Bu sebep ile kişiler bu dönemle birlikte cilt vede koltuk altı kokusunu fark etmeye başlarlar. Koltuk altı kokusunun nedeni temelde bakterilerin apokrin bezlerinin salgıladığı ter ile temas etmesidir. Ter ciltteki bakteriler ile karıştığında tiyoalkol ismi verilen organik bileşiklere parçalanmaktadır. Tiyoalkoller, soğan ya da ete benzetilebilen güçlü bir kükürtlü bir koku yaymaktadır. Bu da ter kokusu olarak meydana gelmektedir. Yazımızın devamına giderek koltuk altı kokusu nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Geçer?

Koltuk Altı Kokusu Nedenleri

Havanın sıcaklığı,
Stres,
Kullanılan bazı ilaçlar,
Tüketilen besinler,
Yoğun egzersiz,
Ter bezlerinin aşırı salgılanması.

Sıcak havalar ile birlikte daha çok terleme yaşanmaktadır. Aşırı terleme hiperhidroz olarak isimlendirilmektedir. Bu terlemenin ağırlıklı olarak görüldüğü bölgelerden biri koltuk altıdır ve terleme ile birlikte koku da yaşanabilmektedir. Gerginlik ve stres düzeyi yüksek olan insanlarda koltuk altı kokusu ortaya çıkmaktadır. Hastalık ve ilacın türüne göre vücutta ter bezleri aktif olabilir ve kimi zaman da koku ortaya çıkabilmektedir. Özellikle soğan, sarımsak, lahana ve brokoli gibi besinlerin tüketimi de terleyen vücutta kokuya neden olduğu belirtilmektedir. Yoğun egzersiz vede spor aktivitesi esnasında da ter bezleri harekete geçer ve özellikle koltuk altında koku meydana gelebilmektedir. Özellikle koltuk altındaki kıl foliküllerinin bulunduğu bölgede salgılanan apokrin bezinin aşırı salgıladığı ter koltuk altında rahatsız edici kokuya yol açabilmektedir.

Koltuk Altı Kokusu Neyin Belirtisi
Koltuk Altı Kokusu Neyin Belirtisi

Koltuk altı kokusu tıbbi bir durumu işaret etmiyor ise, genellikle doğal yollarla giderilmektedir. Koltuk altı kokusunu gidermek için kişisel hijyene önem verilmeli, düzenli duş alınmalı, temiz vede esnek elbiseler giyilmeli, sağlıklı beslenilmeli vede mümkün olduğunda stresten uzak durulmalıdır.

Koltuk Altı Kokusunu Giderici Yöntemler

Hekim gerekli görür ise ilaç kullanılmalı,
Stresten uzak durulmalı,
Sağlıklı beslenilmeli,
Temiz ve esnek elbiseler giyilmeli,
Düzenli duş alınmalı,
Kişisel hijyene önem verilmeli.

Genel vücut kokusu B vitamini vede çinki gibi mineral eksikliklerine bağlı yaşanabilmektedir. Yalnız kokunun rahatsız ettiği durumlarda hekim tarafından kokunun neden olduğu faktör ya da eksiklik belirlenebilmektedir. Koltuk altında oluşan koku ter bezleri, yoğun egzersiz, stres ve tüketilen besinler ile bağlantılı olabilmektedir. Koltuk altınızın temiz olduğu halde kokuya rastlıyor iseniz, bu durum ciltteki bakteriler olabilmektedir.

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Giderilir, eğer ki sizin de koltuk altı kokusu nasıl giderilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Koltuk altı kokusu nasıl giderilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı koltuk altı kokusu nasıl giderilir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Medulloblastom Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed