Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir?

Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir? Polimiyalji Romatika Nedir?, Polimiyalji romatika meden olur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir? Polimiyalji Romatika Nedir?

Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir

50 yaş üstü bireyleri etkileyen, özellikle boyun, omuz vede kalçalarda ağrı vede sertlik şeklinde meydana gelen iltihaplı romatizma hastalığına polimiyalji romatika denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz polimiyalji romatika neden olur? ve polimiyalji romatika nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Polimiyalji romatika belirtileri nelerdir?

Polimiyalji romatika hastalığı semptomları ani şekilde kendini göstererek vücudun her tarafına yayılabilmektedir. Ağrı vede sertlik şeklinde rastlanan polimiyalji romatika belirtileri, genellikle sabahları vede uzun süre hareket edilmediği durumda kötüleşebilmektedir. Sabahları meydana gelen kaslardaki sertlik ortalama 30 dakika veya fazla süre ile bireyi etkilemektedir. Bu ağrılar dayanılmaz olduğu için hareket etme ile beraber düzelebilmektedir.

Polimiyalji romatika, şiddetli baş ağrısı, kafa derisinde hassasiyet, yemek yeme sırasında veya konuşurken yorulma, hafif ateş gibi belirtiler ile kendini göstermektedir. Polimiyalji romatikanın en yaygın belirtisi de omuzlarda vede kalçalarda görülen ağrı vede kas sertliğidir. Polimiyalji romatika hastalığına sahip olan bireylerin yaklaşık %10 ila %20’sinde dev hücreli arterit ismi verilen başka bir tıbbi hastalık da rastlanabilmektedir. Bu vaskülit türü, aort vede temporalarterler gibi büyük kan damarlarının iltihaplanmasına neden olarak bireyi etkilemektedir. Yazımızın devamına giderek polimiyalji romatika belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Polimiyalji Romatika Nasıl Tedavi Edilir?

Polimiyalji Romatika Belirtileri

Depresyon,
30 dakikan uzun süren tutukluk,
El ve ayak bileklerinde şişlik,
Hızlı kilo kaybı,
Tükenmişlik hissi,
İştahsızlık vede zayıflık,
Hafif ateş.

Polimiyalji Romatika Nedenleri

Yaşlılık,
Kalça ya da omuzlarda bulunan iltihaplı keseler,
Çeşitli enfeksiyonlar,
Genetik yatkınlık,
Etnik vede ırksal kökenler,
Kadınları erkeklere oranla daha fazla etkiler,
Polimiyalji romatika genellikle 50 yaş üstü bireylerde görülür.

Bu hastalığın tanısı konulur iken, uzman hekim, romatoid artrit vede miyozit gibi hastalıklar ile karıştırmamak adına detaylı bir araştırma talep edebilmektedir. Bu nedenle fiziki muayeneden sonra bu hastalığın sebebini ortaya çıkarmak için çeşitli testler talep edilmektedir. Polimiyalji romatika için, teşhisinde uygulanan özel kan testi bulunmamaktadır. Uzman hekim, kortikosteroidlere ne kadar hızlı yanıt verir ise, ona göre polimiyalji romatika teşhisi koyulabilmektedir.

Polimiyalji Romatikada Uygulanan Testler

Kreatin kinaz,
Tiroid uyarıcı hormon,
Eritrosit sedirmantasyon hızı,
C-reaktif protein,
Tam kan sayımı.

Polimiyalji Romatika iyileşir Mi
Polimiyalji Romatika iyileşir Mi

Polimiyalji romatika tedavisi vücutta iltihap olduğu durumda kullanılan düşük dozda kortikosteroidler ile yapılmaktadır. Bu ilaç ile bireyin ağrısı azalır vede kas sertliği normale dönmektedir. Bunun yanında semptomlar düzelirse, steroid 1 ila 2 yıl içinde kademeli olarak azaltılabilmektedir. Bazı durumlarda ani nüksetmeler oluşabilmektedir. Bazen iltihabı kontrol altına almaya vede steroid dozunu düşürmeye yardımcı olmak için, başka ilaçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da hekimlerin muayenesi vede gözlemlemesinden sonra yapılmaktadır. Bunların yanında dinlenme vede egzersiz de polimiyalji romatika tedavisinde uygulanması gereken önemli yöntemler arasındadır. Düzenli egzersiz ile kas gücü vede eklem esnekliği korunabilmektedir. Polimyalji romatika vede dev hücreli arterit özellikle orta yaş vede üstünü etkilemektedir. Aynı hastalık olmasa da sıklıkla birlikte görülmektedir. Polimiyalji romatika, diğer romatizmayı etkileyen hastalıklar yerine eklem vede kasları etkieldiğinden tedavi vede ilaç ile kısa sürede iyileşebilmektedir.

Polimiyalji Romatika Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de polimiyalji romatika belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Polimiyalji romatika belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı polimiyalji romatika belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Aspirasyon Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed