Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Mor Kadife Çiçeği Özellikleri, Mor kadife çiçeği bakımının püf noktaları ile ilgili bilgileri yazımızda derledik.

Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Mor Kadife Çiçeği Özellikleri

Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Mor kadife çiçeği, papatyagillerden çok yıllık süs bitkisidir. Yaprakları vede gövdesi koyu yeşildir. Yumuşak mor tüyler ile kaplıdır. Her bir kadife çiçeği, kendi çiçek sapı üzerinden 1 ila 5 çiçek başı üretebilmektedir. Çiçekler oldukça kuvvetli bir kokuya sahip olup, sarı, turuncu ya da kırmızı renkte olabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz mor kadife çiçeği özellikleri vede mor kadife çiçeği bakımı ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Mor kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Mot kadife çiçeği, tohum ekimi vede çimlendirme için en ideal zaman İlkbahar’dır. Bu dönemde tohumlar çimlendirmek için toprağa ekilmektedir. Bitkiden kesilen genç sürgünler, köklendirmek amacı ile bir saksıya ekilmektedir. Tohum vede sürgün yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitki tohumlaır organik toprağa ekilmektedir. Çimlenme süresinde aşırı sulamadan kaçınmalıdır. 4 ila 5 hafta içinde çimlenme gerçekleşir. Yeni fideleri, saksıya ilave edebilirsiniz. Bitkinin yapraklarından 7 ila 10 cm uzunluğunda sürgün kesilmektedir. Hafif nemlendirilmiş organik vede kumlu bir toprağa dikmektedir. Sürgünün alt yapraklarını koparmayı unutmayınız. Saksının üzerine şeffaf poşet geçirip, en az 20 derecelik bir ortamda çimlendirilmektedir. Ortalama olarak 1 ay gibi sürede köklenen sürgünleri yeni saksıya dikebilirsiniz.

Mor kadife çiçeği, çabuk gelişim göstermektedir. Yalnız unutulmamalı bu çiçeğin bir kaç senelik ömrü vardır. Renkleri genellik ile sarı vede turuncudur. Genelde yıllık bir bitkidir. Kadife çiçeği ağrı kesici etkiye sahiptir. Ağrıyan bölgeye bu çiçekten elde edilen merhemler sürüldüğünde, bölgedeki spazmları ortadan kaldırır vede bireyin rahatlamasını sağlamaktadır. Hormonlar üzerinde etkili olan bu çiçek, özellikle regl döneminde yaşanan düzensizliklere iyi gelmektedir. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Yazımızın devamına giderek mor kadife çiçeği özellikleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Mor Kadife Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Mor Kadife Çiçeği Özellikleri

Mor kadife çiçeği bitkisi mevsimlik olup, aşırı sıcaklara dayanıklıdır. Aşırı soğuk vede don olaylarına karşı korumasızdır. Çiçeklerin, keskin vede belirgin bir kokusu vardır. Bitki kozmetik vede boya sektöründe ham madde olarak tercih edilmektedir. 2 yaşına kadar genç bitkinin yaprakları mordur. Bu yaştan sonra bitkinin mor rengi kaybolmaktadır. Bir kaç yıllık ömrü olduğundan, genellik ile saksı değişimine gerek duymaz. Çoğaltma yolu ile bitkiyi gençleştirebilirsiniz.

Mor Kadife Çiçeği Ömrü Ne Kadardır
Mor Kadife Çiçeği Ömrü Ne Kadardır

Mor kadife çiçeği bakımı için, bulunduğu ortam vede sulama oldukça önemlidir. Sulamayı alt kısımdan yapmalısınız. Toprağı ne aşırı sulu, ne de kuru bırakmalısınız. Çiçek güneşli ortamları sevmektedir. Bu nedenle güneş alan teres vede bahçeler idealdir. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus çiçeği karanlıkta bırakmamanızdır. Bol güneş alan ortamda bitkinin yaprakları mora dönüşür. Karanlıkta bıraktığınızda yapraklar yeşile dönmektedir. Mor kadife çiçeği, bol güneş ışığını sevse de, öğle güneşinden uzak tutmalısınız. Evin doğru vede batı pencereleri idealdir. Oda sıcaklığının 15 derece altına düşmemesine dikkat etmelisiniz. Ortamın nemli olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için de bitkinin yanına içi su dolu kase koyabilirsiniz. Çiçeği sulamayı mutlaka alt kısımdan yapmalısınız. Yapraklara su değmemesine özel göstermelisiniz. Nisan’dan, Eylül’ ayına kadar, her 4 haftada bir sulama suyuna gübre sıvısı ilave edebilirsiniz.

Mor Kadife Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır, eğer ki sizin de mor kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Mor kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı mor kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yaprak Güzeli Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed