Şeker Koması Belirtileri Nelerdir?

Şeker Koması Belirtileri Nelerdir? Şeker Koması Nasıl Anlaşılır?, Şeker koması tedavi edilir mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Şeker Koması Belirtileri Nelerdir? Şeker Koması Nasıl Anlaşılır?

Şeker Koması Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Şeker Koması Belirtileri Nelerdir

Genellik iloe diyabet hastası bireylerde görülen, bilinç kaybı ile karakterize vede potansiyel olarak yaşam tehlikesi gösteren koma türüne şeker koması denmektedir. Şeker koması, çok yükseldiği ve çok düştüğü durumlarda ortaya çıkmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz şeker koması tedevi edilir mi? ve şeker koması nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Şeker koması belirtileri nelerdir?

Birey şeker komasına girdiği esnada hayattadır. Yalnız görüntülere, seslere ya da diğer uyaranlara uyanuk olmadığından bilinçli bir biçimde tepki veremez. Hızlı bir biçimde müdahale edilmeyen şeker koması vakaları ölümle sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle şeker koması belirtileri görüldüğünde vede birey komaya girdiğinde acil bir tıbbi müdahale gerekmektedir. Şeker komasının karakteristlik belirtileri yüksek kan şekeri ya da düşük kan şekerine göre değişmektedir. Yüksek kan şekerine bağlı şeker komasına giren birey, yoğun bir susuzluk, sık idrara çıkma, yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, nefes darlığı vede bilinç bulanıklığı yaşayabilmektedir. Düşük kan şekerine bağlı şeker komasında da açlık, baş dönmesi, titreme, uyuşukluk, konuşma zorluğu, halsizlik vede bilinç bulanıklığı yaşanabilmektedir.

Şeker koması, yüksek ya da düşük kan şekerine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Aşırı yüksek kan şekerinde kanda çok fazla şeker bulunmaktadır. Düşük kan şekerinde de vücutta yeterli miktarda glukoz bulunmaz. Bu iki durum da bireyi şeker komasına götüren temel faktörlerdir. Yüksek kan şekerine bağlı şeker koması belirtileri arasında susuzluğun artması, bulanık görüş, sık idrara çıkma, yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, nefes darlığı buunur iken, düşük kan şekerine bağlı şeker komasında baş ağrısı, açlık, vücut zayıflığı, uyuşukluk, titreme, baş dönmesi, konuşma zorluğu vede bilinç kaybı gibi belirtiler göstermektedir. Yazımızın devamına giderek şeker koması belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Şeker Koması Nasıl Anlaşılır?

Şeker Koması Belirtileri

Yüksek Şeker Koması Belirtileri

Nefes darlığı,
Mide bulantısı ve kusma,
Baş ağırıs,
Yorgunluk ve halszilik,
Görüş açısında bulanıklık,
Sık idrara çıkma,
Artan susuzluk vede ağız kuruluğu.

Düşük Şeker Koması Belirtileri

Bilinç kaybı,
Konuşmada güçlük,
Titreme,
Baş dönmesi ya da sersemlik,
Vücutta uyuşma ya da karıncalanma,
Vücut zayıflığı,
Baş ağrısı,
Açlık.

Kan şekeri seviyelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir. Kan şekerinde, aşırı bir yüksekllik ya da düşüklüğe rastlandığı esnada belirtilerin olup olmadığına dikkat edilmelidir. Anormal bir udurm yaşanması durumunda mutlaka hekime başvurulmalıdır.

Şeker Koması Nedenleri

Alkol vede madde tüketimi,
İnsülin dozlarının atlanması,
Şiddetli dehidrasyon,
Yaralanma yada ameliyat,
Tip 1 ve Tip 2 diyabet,
Düşük kan şekeri,
Yüksek kan şekeri.

Şeker Koması Tehlikeli Mi
Şeker Koması Tehlikeli Mi

Şeker komasını işaret eden belirtiler ile hastaneye başvuran bireyler, acil olarak müdahale edilmesi gerekmektedir. Kesin tanı koyulması adına, kan şekeri seviyeleri ile birlikte keton seviyesine de bakılmaktadır. Şeker koması esnasında bireyin kan şekeri seviyelerinde önemli ölçüde bir dalgalanma yaşanmaktadır. Yüksek kan şekerine bağlı şeker komasında kan şekeri seviyesi 600 mg/dL’den fazla olabilmektedir. Bu vede daha yüksek seviyeler bireyi şeker komasına sokabilmektedir. Kan şekerinin 50 mg/dL’nin çok altında seyrettiği durumlarda da düşük kan şekerine bağlı diyabetik koma yaşanabilmektedir. Şeker komasına giren bir birey, acil olarak müdahale edilmesi gerekmektedir. Müdahalede geç kalınması durumunda ölümcül bir sonuç meydana gelebilmektedir. Şeker koması, yüksek ya da düşük kan şekerine bağlı olarak bireye bilinç kaybı yaşatan ciddi durumdur.

Şeker Koması Nasıl Tedavi Edilir?

Şeker koması acil biçimde tedavi edilmelidir. Tedavinin türü de komanın yüksek ya da düşük kan şekerine bağlılığına göre farklılık göstermektedir.

Yüksek Kan Şekerinde Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanır?

Enfeksiyon söz konusu ise ona uygun tedavi,
Vücudun kandaki glukozu emmesine yardımcı olmak için insülin tedavisi,
Hücrelerin düzgün çalışmasına yardımcı olmak için potasyum, sodyum ya da fosfat takviyeleri,
Vücuda su takviyesi için intravenöz sıvılar.

Şeker Koması Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de şeker koması belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Koması belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı koması belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Anjina Pektoris Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed