Seramid Faydaları Nelerdir?

Seramid Faydaları Nelerdir? Seramid Nasıl Kullanılır?, Seramid ne işe yarar? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Seramid Faydaları Nelerdir? Seramid Nasıl Kullanılır?

Seramid Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Seramid Faydaları Nelerdir

Cildin nemli kalmasına yardımcı olan, ciddi dış etkenlerden koruyarak zarar görmesini engelleyen vücutta doğal olarak yer alan lipit moleküllere seramid olarak bilinmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz seramid ne işe yarar? ve seramid nasıl kullanılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Seramid faydaları nelerdir?

Cilt hücrelerinde bulunan seramidler, dış deri tabakasının ya da epidermisin %30 ila %40’ını oluşturmaktadır. Cildin nemini koruyarak kurumasına engel olan seramid, cilde esneklik vede pürüzsüzlük de sağlamaktadır. Yaşlanma ile birlikte ciltte doğal olarak bulunan seramidler eskisi gibi hızlı yenilenemez hale gelmektedir. Bu neden ile cildin nemini korumak adına, nemlendirici vede serumlardan destek alınabilmektedir.

Seramid, dış deri tabakası vede epidermisin bir bölümünü oluşturan, hücre zarlarında vede sinir kılıflarında yer alan bir lipit türüdür. Ciltte zaman içerisinde yaşlanma ile birlikte seramid eksikliği yaşandığı durumda kuruluk vede tahriş oluşabilmektedir. Bunların yanında vücudu dışarıdan geelecek olan kirliliğe vede toksinlere karşı savunmaktadır. Seramid, bir çok cilt bakım ürünleri içerisinde bulunarak krem, serum vede tonikler ile cildin sağlıklı görünümünün devam etmesini sağlamaktadır. Bazı faktörler seramidleri azalmasına neden olarak cilt bariyerinin bozulmasına neden vermektedir. Yazımızın devamına giderek seramid faydaları, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Seramid Ne İşe Yarar?

Seramid Faydaları

Sivilceleri önler,
Cildi korumaya yardımcı olur,
Ciltteki nemin korunması sağlar,
Seramid cilt bariyerini yeniler.

Seramidler ciltte meydana gelen akneden kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Cilt yapısında kuruluk veya tahriş görülüyor ise, bu durum seramid eksikliğinden kaynaklı olabilmektedir. Bu noktada dışarıdan nemlendirici desteği almak, cildin dengesini koruyarak sivilce oluşumunu engellemektedir. Cilt bariyeri yani, dış katmanı çeşitli zararlı durumlara maruz kalabilmektedir. Seramidler ile cilt bariyeri korunarak bir zırh görevi görmektedir. Özellikle toksinler, alerjenler vede zararlı unsurlar dışarda tutularak seramid dengesi korunmaktadır. Sağlıklı bir görünüm için, cildin nemli olması oldukça önemlidir. Yaşlanma ile birlikte ciltte bulunan seramidler azaldığından ciltte kuru bir görüntü oluşabilmektedir. Zaman içerisinde cilt incelerek daha az esnek hale geldiğinden nemi koruması da güç olur. Seramidler, cildin yumuşak, dolgun vede sağlıklı kalmasını sağlamak adına nemi hapsetmeye yardımcı olmaktadır. Ciltte doğal olarak yer alan seramid, cilt bariyerini dış etkenlere karşı koruyarak sağlıklı bir görünüm oluşturmaktadır. Cildin dış katmanı ölü hücreler, proteinler, yağlar vede lipitlerden meydana gelmektedir. Doğal seramidler cildi hava kirliliğine, zararlı mikroplara karşı savunur vede bariyer zarar gördüğü durumda yenilenmesi için çalışmaktadır.

Hangi Faktörler Seramidlerin Azalmasına Neden Olur?

Stres,
Egzama gibi cilt sorunları,
Bakteriler vede virüsler gibi mikroorganizmalar,
Düşük nem oranı,
Kimyasal tahriş ediciler,
Soğuk hava gibi durumlar,
Yaşlılık.

Seramid Saçta Ne İşe Yarar?

Seramid Hangi Yiyeceklerde Var
Seramid Hangi Yiyeceklerde Var

Seramidler ciltta bulunduğu gibi nemlendirici, serumlar vede losyonları içerisinde de sıklıkla görülen bileşendir. Ciltte etkili olmasını sağlamak cilt bakım ürünlerinden yararlanmak oldukça önemlidir. Ciltte kullanılacak olan nemlendiriciler cildin su çekmesine yardımcı olarak nemin kalmasını sağlamaktadır. Seramid içeren ürünler, nemlendiriciler, serumlar, göz kremleri, vücut losyonları vede temizleyiciler gibi ürünler cilt bakım adımlarında kullanılması tavsiye edilmektedir. Seramid içeren ürün kullanır iken, sabah vede akşam, temiz cilde uygulanmaktadır. Özellikle kuru ve soğuk hava koşullarında cildin ihtiyacını karşılamak için seramid içeren ürünlerin kullanımı yoğunlaştırılabilmektedir.

Seramid saçın istediği vede olması gereken nemin korunmasını sağlayarak daha parlak bir görüntü meydana gelmektedir. Genel saç sağlığının iyileşmesine katkı sağlayan seramidler saçtaki cilt yapısının desteklemede önemli role sahiptir. Seramidlerin oluşumunu destekleyen besinler arasında patates, buğday, soya fasülyesi vede pirinç bulunmaktadır.

Seramid Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de seramid fyadaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Seramid fyadaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı seramid fyadaları nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nutcracker Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed