Nar Kabuğu Neye İyi Gelir?

Nar Kabuğu Neye iyi Gelir? Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?, Nar kabuğunun yan etkileri var mı? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Nar Kabuğu Neye İyi Gelir? Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğu Neye iyi Gelir
Sayfa İçeriği: Nar Kabuğu Neye İyi Gelir

Nar kabuğu, içeriğinde bulunan antioksidan, antimikrobiyal, antihipertansif, antilipidemik vede antidiyabetik özellikler ile sağlık bakmından çok sayıda faydası vardır vede fenolik içeriği olan ham lif sağlamaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz nar kabuğunun yan etkileri var mı? ve nar kabuğunun faydaları nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Nar kabuğu neye iyi gelir?

Nar, kişinin kan basıncını, kan şekerini vede kolesterol seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olan besin değerlerine sahiptir. Barındırdığı antioksidanlar ile oksidatif stresi azaltır, kalp hastalıkları riskini önlemektedir. Nar kabukları genellik ile atılır ve tüketilmez diye düşünülse de, hint kültürüne dayanan alternatif bir uygulama olan Ayurveda tıbbında çeşitli sağlık alanlarında vede cilde faydası için düzenli olarak kullanılan besin olarak yer almaktadır.

Nar kabuğu, satın alınabilen veya evde yapılabilen besindir. Nar kabuğunu toz halinde tüketmek için, evde toz haline getirerek kullanılabilmektedir. Nar kabuğunu elde etmek için öncelikle narı kabuğundan ayrınız, kabukları 2 ila 3 gün güneşe maruz bırakarak kurutunuz. Sonrasında blenderdan geçirerek toz haline getiriniz. Bu tozu su ile birleştirerek yüz maskesi olarak kullanabilir veya sıcak suda demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz. Nar kabuğu tozu kullanmanın herhangi bir olumsuz etkisine rastlanmamış olsa da, nar kabuğunun çok fazla tüketimi durumda çeşitli alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Maske olarak yüze kullanılmak istendiği durumda geniş bir alana uygulamadan önce cildin nasıl tepki verdiğini görmek için, küçük bir cilt yama testi yapmayı denemeniz tavsiye edilir. Yazımızın devamına giderek nar kabuğunun faydaları, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Nar Kabuğu Ödem Atar Mı?

Nar Kabuğunun Faydaları

Romatoid artritin tedavisine yardımcı olur,
Beyin fonksiyonunun korunmasında etkilidir,
Diş sağlığını iyileştirebilir,
Vücuttaki kemiklere iyi gelerek kemik kaybı,
İşitme kaybına karşı koruma sağlar,
Kronik hastalıklarda oluşabilecek riskleri azaltmaktadır,
Cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olmaktadır.

Nar kabuğu içerisinde yüksek oranda antioksidan vede polifenol bulunmaktadır. Bu da ciltte koyu lekeler ile mücadele ederek hiperpigmentasyonu tedavi eder vede cilt renginin dengelenmesini sağlamaktadır. Nar kabuğu aynı zamanda ultraviyole B hasarına karşı koruma cildi korumada etkilidir. Bu da yaşlanma belirtilerini azaltabilmektedir. Nar kabuğu, kalp hastalığı vede diyabet gibi kronik hastalıklara karşı riskin azalmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle nar kabuğu ekstresi takviyesi, aşırı kilolu vede obezitesi olan bireylerde anti-inflamatuar olarak etki ederek kolesterol ve kan şekeri düzeylerini iyileştirmektedir.

Nar Kabuğu Cilde Sürülür Mü
Nar Kabuğu Cilde Sürülür Mü

Vücutta yaş ile beraber oksidatif stres de artabilir vede bu durum işitme kaybına sebebiyet vermektedir. Nar kabuğu içerisindeki antioksidanlar oksidatif hasara karşı koruma sağlayarak işitme kaybını önlemeye yardımcı olabilmektedir. Nar kabuğu, kemik kaybının önlemesinde etkili olarak vede kemik dokusunun yenilenmesine yardımcı olabilmektedir. Nar kabuğunun güçlü antibakteriyel yapısı diş vede diş eti hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilmektedir. Bunun yanında plak oluşumunu önleyerek diş çürüklerinin engellenmesini sağlamaktadır. Nar kabuğu tüketimi, vücuttaki oksidatif stresin azalmasına katkıda bulunarak Alzheimer hastalığının gelişmesinin önüne geçmektedir. Nar kabuğundaki antioksidan bu rahatsızlığı olan bireylerin yaşam kalitesini artırarak önlenmesine yardımcı olabilmektedir.

Nar Kabuğu Neye İyi Gelir

Romatoid artrit, eklemlerde meydana gelen vede iltihaplanmaya neden olan otoimmün bir durumdur. Nar kabuğu, antioksidan özellikleri nedeni ile hastalığın şiddetinin azaltılmasında etkili olmaktadır. Nar kabuğu tozu kullanmanın herhangi bir olumsuz etkisine rastlanmamış olsa da, nar kabuğunun çok fazla tüketimi durumda çeşitli alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Maske olarak yüze kullanılmak istendiği durumda geniş bir alana uygulamadan önce cildin nasıl tepi verdiğini görmek için küçük bir cilt yama testi yapmayı denemeniz tavsiye edilmektedir.

Nar Kabuğu Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Nar kabuğu, antioksidanlar, vitaminler vede diğer faydalı bileşenler bakımından zengin bir besin kaynağı olarak bilinmektedir. Bu neden ile oksidatif stresin verdiği hasarı önler, kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur ve sindirim sisteminin iyileşmesinde etkilidir. Ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinin azalmasında nar kabuğundan yararlanılmaktadır. Nar kabuğu, ödem atma özelliği, bilimsel çalışmalar ile kesin olarak kanıtlanmamış olmak ile birlikte, içerdiği antioksidan vede anti-inflamatuar bileşenler ile dolaylı olarak ödem atmaya yarımcı olabilmektedir.

Nar Kabuğu Neye İyi Gelir, eğer ki sizin de nar kabuğu neye iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Nar kabuğu neye iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı nar kabuğu neye iyi gelir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Polifaji Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed