Göz Kapağında Kasılma Neden Olur? Göz Kapağında Kasılma Belirtleri, Göz kapağında kasılma kaç günde geçer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.
Göz Kapağında Kasılma Neden Olur? Göz Kapağında Kasılma Belirtleri
Kapaklardaki tik tek göz ya da iki gözde görülebilmektedir. Genellik ile duygusal nedenlerdne ya da strese bağlı özellikle çocuklarda ailevi problemler, kardeş kıskanması ebeveynin dikkatini çekmek için vede okul çağında ders stresi, arkadaş ilişkileri bunlara neden olabilmektedir. YAzımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz göz kapağında kasılma kaç günde geçer? ve göz kapağında kasılma neyin belirtisi ile ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz? Peki Göz kapağında kasılma neden olur?
Göz kapağında meydana gelen istemsiz kasılmalar, her yaşta görülebilmektedir. Genellik ile dört çeşit göz kapağı kasılması bulunmaktadır. Kapakta tik bozukluğu, hemifasiyel spazm, miyokimya yani göz kapağında seğirme ve esansiyel bilafarospazmdır. Genelde gözünde tik olan kişiler sürekli gözünü kırpmayacaksın diye, uyararak hassaslaştırmamak lazım. Herhangi bir sakinleştirici zamanla bu sorunun çözümü için yeterlidir. Bazen çocuklarda alerjik nedenler vede nadiren görme kusurları tike neden olabilir. Bunun için mutlaka kişinin göz doktoruna başvurması gerekmektedir.
Bilefarospazm kapaklara istemsiz sinir uyarısından dolayı meydana gelmektedir. Hastaların çoğunda aniden meydana gelir vede bilinen herhangi bir nedeni bulunmaktadır. Blefarospazm tedavisinde, cerrahi tedavi, ilaç tedavisi vede botox enjeksiyonu uygulanmaktadır. Botox göz kapak kasına direk enjekte edilerek uygulamada bir gün ile iki hafta sonrası 4 ila 6 aya kadar sürebilecek bir rahatlama sağlar. En etkili yöntem olup vakaların %95’ine cevap verir. Başarısız vakalara ilaç tedavisi ya da cerrahi seçenekleri vardır. Yazımızın devamına giderek göz kapağında kasılma nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Göz Kapağında Kasılması Nasıl Tedavi Edilir?
Göz Kapağında Kasılma Nedenleri
Hemifasiyeli spazm, yüz kaslarının istemsiz kasılması olup, yüzün tek tarafını tutar. Genellik ile belirtiler göz çevresinde başlar vede zamanla gözün diğer yerlerine yayılmaktadır. Hemifasiyel spazm meydana gelmesi, bir kan damarının yüzün belirli bölgesini kapsayan fasiyel sinire yaptığı bası sonucu oluşmaktadır. Hasta kişilerin çoğunda botox enjeksiyonu yeterli olmaktadır. İlaç tedavisi başarısı vakaların %5’inde sağlanır. Cerrahi tedavi seçeneği çok dirençli vakalarda münkün olmaktadır.
Göz kapağında seyirme yani myokimya her ne kadar da genelde belli bir süre sonra kendinden geçse, bazen de çok rahatsız edici durumlara neden olabilmektedir. Genelde bir göz alt ya da üst kapağında çok yüzeysel göz ile, bazen görülmesi zor olan ince kasılmalardan oluşmakta vede hasta kişiyi rahatsız etmektedir. Uykusuzluk, stres vede moral bozukluğu, yorgunluk, fazla kahve tüketimi, elektrolik vede beslenme yetersizliği ile hastalık durumları seğirmeye neden olabilmektedir. Hafif seğirmelerde iyice uyku almak, kafein içeren kahve ya da kola tüketmemek, beslenmenin düzelmesi ve stresten uzaklaşmak yeterli olmaktadır. İleri vakalarda göz doktoruna başvurmakta fayda vardır. Günlük hayatı engelleyen vede aksatmaya başlayan bir kaç haftadan uzun süren göz kasılmaları için bireyler sağlık kuruluşlarının göz sağlığı ve hastalıkları bölümüne başvurabilir.
Göz Kapağında Kasılma Neden Olur, eğer ki sizin de göz kapağında neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Göz kapağında neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı göz kapağında neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Fransız Askısı Ne Kadar Dayanır?