Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir? Cilt Yaşlanma Nasıl Önlenir?, Cilt yaşlanması neden olur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir? Cilt Yaşlanma Nasıl Önlenir?

Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir

Cilt yaşlanması, çevresel vede genetik durumlara bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz cilt yaşlanması neden olur? ve cilt yaşlanma nasıl önlenir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Cilt yaşlanma belirtileri nelerdir?

Bireyler yaşlandıkça hücre yenileme süresinin yavaşlaması, kolajen vede elastin proteinlerinin azalması, nemliliği sağlayan hyaluronik asitin düşmesi cilt yaşlanmasının ana nedenleri arasında bulunmaktadır. Bu süreçlerin yaşanmasında, deri hücrelerin vede dokuların antiaging vede antioksidan mekanizmaların zarar görmesi bulunmaktadır. Cilt yaşlanması, genetik, cinsiyet, kilo, yaş, yaşam stili gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir. Yaş ile birlikte cildin yer çekimine yenik düşmesi deride sarkmaların ana nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla beraber, derinin yapısının bozulması vede kurumasına bağlı kırışıklıklar beligin hale gelmektedir. Yalnış ürün kullanımı ile deride siyah nokta, akne vede lekelenme meydana gelebilmektedir. Tüm bu deri sorunlarının altında yatan nedenleri tespit edilerek doğru bir yaklaşım ile hekim kontrolünde tedavisinin yapılması oldukça önemlidir.

Cildin yaşlanmasıne neden olan faktörler kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak, deri hücrelerinin hasar almasına vede cildin yıpranmasına neden olan faktörler ise sigara ve alkol kullanımı, çevre kirliliğine maruz kalma, uyku bozuklukları, ani kilo verme, deri proteinlerinin kaybı, stres, su kaybı, dengesiz beslenme vede güneş ışınlarına maruz kalma sayılabilmektedir. Yazımızın devamına giderek cilt yaşlanma belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenir?

Cilt Yaşlanma Belirtileri

İncelmiş cilt yapısı,
Gözeneklerin genişlemesi,
Kuru ve pul pul cilt,
Cilt sıkılığının azalması,
Kırışıklıklar ve ince çizgiler,
Cilt lekelerinin belirginleşmesi.

Vücutta hcüre yenilenmesi yavaşladığında, derinin epidermis tabakasında incelmeler gözlemlenebilmektedir. Bu neden ile derinin buruşması vede kırışması zamanla artabilmektedir. Derinin nefes almasını sağlayan gözenekler, besin alışverişi vede dış etkilere karşı korunmada oldukça önemlidir. Gözenekler belirli bir esnekliğe sahiptir, böylece derinin daha gergin görünmesini sağlarlar. Yanlış uygulamalar başta olmak üzere gözenekler esnekliğini kaybeder ise genişler, sonrasında siyah nokta vede akne sorunlarına davetiye çıkarabilmektedir.

Yaş ile birlikte artan bir diğer sorun derinin kuruması vede kuruluğa bağlı kaşıntı semptomlarıdır. Derinin zaman ile incelmesi vede derinin su kaybı yaşaması sorunun temelini oluşturmaktadır. Bu belirtilerin sonucunda deri altında iltihaplanma oluşarak bireyde yoğun kaşıntı hissi oluşabilmektedir. Yüz kısmında ve el üstünde derinin sıkı formunun daha hızlı kaybolduğu görülmektedir. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra kolajen proteinin miktarının azalması derinin esnekliğini vede sıkı formunu kaybetmesine neden olmaktadır. Deride tam belirginleşmemiş çizgiler genel olarak ince çizgiler olarak isimlendirilmektedir. Özellikle göz vede dudak çevresinde mimik hareketlerinin yoğun kullanılması zamanla kasların dayanıklılığın azalmasıyla ince çizgilere dönüşmektedir. Göz çevresinde oluşan ince çizgiler çukurlaşarak kaz ayağı olarak bilinen kırışıkları oluşturabilmektedir.

Cilt Yaşlanması Kaç Yaşından Sonra Başlar
Cilt Yaşlanması Kaç Yaşından Sonra Başlar

Deride melanositler olarak bilinen, renk pigmentlerinin azalması güneş ışınlarına daha çok maruz kalınmasına neden olmaktadır. Yıllar boyunca UVA ve UVB ışınlarının deride etki etmesi koyu renkli lekelenmeleri oluşturmaktadır. 40 yaşından itibaren belirginleşen lekeler ön kol kısmında, göğüs arasında, yüzde ve el üstünde çok daha fazla gözlemlenmektedir. Derinin yardımcı yapılarından bağ dokusunda vede deriyi besleyen kas dokusunda hasarlar cilt yaşlanmasını başlatabilmektedir. Her yaşta görülebilen yaşlanma belirtileri genellik ile 30 yaş sonrası ince çizgiler ile ortaya çıkmaya başlar. Özellikle kadınalrda yağ dokusunun azalması ve kolajen, elastin gibi liflerin kaybı süreci hızlandırabilmektedir. Derinin gereksinimi olan vitamin, mineral, protein, esansiyel yağların alınmaması da süreci hızlandırabilmektedir. Bunun yanında, toksinlerin atılmasını sağlayan antioksidan içerikli içecek vede yiyeceklerin az tüketilmesi de belirtilerin görülmesini 20’li vede 30’lu yaşlara kadar çekebilmektedir.

Cilt Yaşlanmasına Ne İyi Gelir?

Cilt yaşlanmasında doğru beslenme, toksinleri atma, derinin dışarıdan korunması, destek verilmesi vede temizlenmesi oldukça önemlidir. 50 faktör güneş koruyucuların vede nemlendirici ürünlerin günlük kullanılması erken cilt yaşlanmasının önlenmesinde oldukça etkilidir. Kozmetik ürün gruplarından hyaluronik asit, c vitaminli vede kolajen destekli içerikli serumlar büyük katkı sağlayabilmektedir. Derinin temizlenmesinde etkili olan maske vede peelingler alternatifler arasında yer almaktadır.

Cilt Yaşlanmasn Önlemenin Püf Noktaları

Dengeli beslenme vede egzersiz yapılması,
4 mevsim güneş koruyucu kullanımı,
Kimyasal içerikli ürün kullanımndan uzak durulması,
Stres ve kötü alışkanlıklardan uzak durulması,
Derinin nem seviyesinin korunması vede günlük su tüketimine dikkat edilmesi,
Günlük vücut bakımı vede derinin temizliğine özen gösterilmesi.

C vitamini, kolajen ve nem seviyesini arttıran içerikler derinin hızlı yenilenmesini sağlayabilmektedir. 30 yaş sonrasında ince çizgiler oluşmaya başlamaktadır. Kuru özellikiğe sahip deri vede yağ oranı düşük vücut tipi daha hızlı cilt yaşlanmasıyla karşılaşabilmektedir. Dengeli beslenme, su tüketimi, egzersiz vede doğru cilt bakımı derinin genç kalmasında yardımcı olmaktadır.

Cilt Yaşlanma Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de cilt yaşlanma belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Cilt yaşlanma belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı cilt yaşlanma belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Femur Kırığı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed