Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir? Demiyelinizan Hastalık Nedir?, Demiryelimizan hastalık nasıl tedavi edilir? İle ilgili bazı bilgileri derledik.

Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir? Demiyelinizan Hastalık Nedir?

Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir

Beyinde, omurilikte vede sinirlerde miyelin hasarına neden olan duruma demiyelinizan hastalıklar olarak tanımlanmaktadır. Bu hasara demiryelinizasyon ismi verilir ve sinir sinyelleri olması gerektiği gibi iletişim kuramaz. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz demiyelinizan hastalık nasıl tedavi edilir? ve demiyelizan hastalık türleri nelerdir? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Demiyelinizan hastalık belirtileri nelerdir?

Miyelin, sinir sisteminde sinir hücrelerinin etrafındaki koruyucu bir örtü olarak bilinmektedir. Miyelin sinir hücrelerini güçlendirir, korur vede yalıtmaktadır. Bunun yanında elektriksel uyarıların hücreler arasında dolaşmasına izin vermektedir. Demiyelinizan hastalığı olduğu durumda bağışıklık sistemi yanlışlık ile miyelin kılıfına vede miyelini oluşturan hücrelere saldırmaktadır. Bu durum da sinirlerin iletişim vede çalışma biçiminin değişmesine neden olarak semptomları oluşturmaktadır. Demiyelizan hastalık türleri, merkezi sinir sistemini vede periferik sinir sistemini etkileyenler olarak ikiye ayrılmaktadır.

Demiyelizan hastalık belirtileri türüne göre değişiklik gösterse de, genellik ile kaslarda güçsüzlük, kas spazmları vede duyusal değişiklikler biçiminde görülmektedir. Bu durum vücudun yalnızca bir bölümünü ya da aynı anda bir çok bölümünü etkileyebilmektedir. Meydana gelen semptomların şiddeti kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Yazımızın devamına giderek demiyelinizan hastalık belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı oalrak ulaşabilirsiniz.

Demiyelinizan Hastalık Nasıl Tedavi Edilir?

Demiyelinizan Hastalık Belirtileri

Duyusal değişikler,
Kas spazmları,
Kas zayıflığı ya da sertliği,
Yürümede zorluk çekme,
Sırt, kollar vede bacaklarda karıncalanma,
Konuşam bozukluğu,
Mesane ya da bağırsak sorunları,
Tükenmişlik,
Göğüs veya karnın etrafında sıkışma hissi,
Vücudun çeşitli yerlerinde karıncalanma ya da uyuşma,
Göz hareketi ile ağrı ya da çift görme,
Renkli görmede bozulma,
Bulanık görme.

Demiyelinizan Hastalık Nedenleri

Beyinde oksijen kaybı,
Beyinde kan damarlarında hasar meydana gelmesi,
Vitamin eksiklikleri,
Genetik yatkınlık,
Otoimmün bir durumdan kaynaklanan iltihaplanma,
Viral ya da bakteriyel enfeksiyon.

Demiryelinizan hastalıklar, sinir hücrelerini koryan miyelin tabakasının enfeksiyon, iltihaplanma, vitamin eksikliği veya oksijen azlığı nedeni ile zarar görmesi sonucunda oluşmaktadır. Bazı durumlarda demiyelinizan hastalıkların enden oluştuğu bilinmese de genellik ile bağışıklık sisteminin vücudu korumasına yönelik olarak sinir hücrelerine zarar vermesi sonucunda görülmektedir. Uzman hekim fiziki muayene sırasında demiyelinizan hastalıkların teşhisi için, belirtileri gözden geçirmektedir. Tıbbi geçmişi de göz önünde bulundurarak, demiyelinizan hastalıktan şüphelendiği durumda bireye nöroloğa yönlendirmektedir. Nöroloğ, bireye nörolojik muayene ve testler uygulamaktadır. Teşhis edilirken kullanılan bazı yöntemler; MR, Lomber ponksiyon, Optik koherens tomografi, Elektromiyografi, Kan testleri, Uyarılmış potansiyeller testidir.

Demiyelinizan Tedavisi Var Mı
Demiyelinizan Tedavisi Var Mı

Demiyelinizan hastalıkların tedavisi, bireyin semptomlarına vede sahip olduğu duruma göre farklılık göstermektedir. Uzman hekim semptomları yönetmek ve bazı durumlarda vücuttaki durumun seyrini ya da ilerleyişini değiştirmek adına önerilerde bulunabilmektedir. Bu öneriler genellik ile ilaçları vede fiziksel terapiyi içerebilmektedir. Demiyelizan hastalığa sahip olan bireylerin ömür boyu süren bir bakıma ihtiyacı olabilmektedir. Bu durum sinir hücrelerindeki hasarı türü vede belirtiler de dahil olmak üzere bir çok faktöre bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Demiyelinizan Hastalıklar Nasıl Anlaşılır?

Multipl skeroz hastalığı nörolojik olarak gerçekleşen sinir hasarından dolayı meydana gelen demiyelinizan hastalıklar grubunda bulunmaktadır. Bu hastalıklar sinir dokusundaki miyelin ismi tabakasının zarar görmesinden kaynaklı olarak meydana gelmektedir. Kronik demiyelinizan, vücutta yer alan sinirlerin enfeksiyon sonucunda zarar görmesi ile meydana gelen hastalık türüdür. Bu udurm kollarda, bacaklarda uyuşma, karıncalanma vede zayıflık meydana gelmektedir.

Demiyelinizan Hastalık Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de demiyelinizan hastalık belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Demiyelinizan hastalık belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı demiyelinizan hastalık belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Protez Saç Nasıl Saklanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed