Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür?

Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür? Molluskum Kontagiozum Nedir?, Molluskum kontagiozum belirtileri nelerdir? Hakkında merak edilen bazı bilgiler.

Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür? Molluskum Kontagiozum Nedir

Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür
Sayfa İçeriği: Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür

Molluscum contagiosum, olarak isimlendirilen çiçek virüsünün neden olduğu, ciltte meydana gelen lezyonlar ile karakterize viral cilt enfeksiyonuna molluskum kontagiozum denmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız molluskum kontagiozum belirtileri nelerdir? ve molluskum kontagiozum nedenleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Molluskum kontagiozum kimlerde görülür?

Molluskum kontagiozum, enfeksiyonu vücudun herhangi bir yerinde oluşan lezyonlar biçiminde kendini göstermektedir. Hafif seyreden iyi huylu bir cilt hastalığı olarak da tanımlanabilen mulluskum kontagiozum, iğne başından kurşun kalem silgisine kadar değişen boyutlarda, pembe renkli, yuvarlak, sert vede ağrısız şişliklere neden olmaktadır. Genel olarak çocuklarda yaygın olmasına rağmen yetişkinleri de etkileyebilen molluskum kontagiozum, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde görülmektedir. Yalnız sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip yetişkinler, enfekte bir partner ile cinsel aktiviteden dolayı molluscum contagiosum enfeksiyonuna yakalanabilmektedir.

Molluskum kontagiozum enfeksiyonu temas yoluyla bulaşan hastalık olup, mulluscum contagiosum olarak isimlendirilen çicek virüsünün vücuda girmesi sonucu oluşmaktadır. Bu virüsün vücuda girmesi, tensel temas, cinsel birliktelik, ortak eşya kullanımı vede virüsün yakındaki cilde yayılmasına neden olan şişlikleri kaşımak ya da ovalamak ile birlikte tetiklenmektedir. Yazımızın devamına giderek molluskum kontagiozum belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Molluskum Kontagiozum Nasıl Anlaşılır?

Molluskum Kontagiozum Belirtileri

Genital bölgede döküntü, kaşıntı ya da şişlikler,
Ciltte kaşıntılı vede pembe şişlikler,
Ciltte beyaz, pembe cilt lezyonları.

Molluskum kontagiozum enfeksiyonu vücutta en sık görülen bölgeler karın, genital bölge, kollar, bacaklar, yüz vede boyun bölgesidir. Çok seyrek olarak avuç içinde veya ayak tabanlarında da molluskum kontagiozum oluşumu görülebilmektedir. Molluskum kontagizomun en sık görüldüğü popülasyon 1 ila 10 yaş arasındaki çocuklar olmaktadır. 1 ila 10 yaş grubu çocuklarda başka özellikle risk altında olduğu kabul edilen kişiler ise; atopik dermatit hastaları ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerdir. Molluskum kontagiozum virüs taşıyan bireyler ile tensel temasta bulunulması, cinsel ilişki, ortak eşya kullanımı vede derideki çatlak bölgelerin kaşınması sonucunda ciltteki diğer bölgelere yayılmaktadır.

Molluskum Kontagiozum Enfeksiyonu Bulaşma Yolları

Üzerinde virüs bulunan nesnelere dokunulması ile,
Kontamine banyo veya havuz suyuna temas edilmesi,
Derinin çatlak olduğu bölgelerin kaşınarak virüs ile kontamine edilmesi,
Cinsel ilişki esnasında hasta kişiyle cilt temasında bulunulması,
Virüs taşıyan diğer bireylerle ten temasında bulunulması.

Molluskum kontagiozum enfeksiyonu sağlıklı kişilerde tedavi edilmeden de iyileşebilmektedir. Yine de ciltte bulunan atopik hastalıkların tedavisi vede bulaşmayı önleyici tedbirler alınması iyileşmeyi hızlandırabilmektedir. Özellik ile genital bölgede rastlanan lezyonların tedavi edilmesi tavsiye edilmektedir. Molluskum kontagiozum enfeksiyonu görülen çoğu vakada, iyileşme süresi 6 ila 12 ay arasında farklılık göstermektedir. Yalnız bazı kişilerde iyileşme süresi 4 yıl gibi uzun bir zaman dilimine de yayılabilmektedir. Bu enfeksiyon çoğu vakada herhangi bir tedavi uygulanmadan kendi kendine iyleşmektedir. Şişlikler ortalama 2 ay ile 3 ay içinde ortadan kalkmaktadır. Yalnız bu süre içinde yeni lezyonların oluştuğu görülebilmektedir. Tamamen iyileşme için 6 ay ila 12 ay beklenmesi gerekebilmektedir. Ağır molluskum kontagiozum vakalarının en son safhasında patlayan lezyonlar kırmızı yaralara dönüşmektedir. Bu hali ile derinin o bölgesinde, ikinci enfeksiyonlara açık yaralar görülebilmektedir.

Molluskum Kontagiozum Kaşınır Mı?

Molluskum kontagiozum etkeni çiçek virüsü familyasında bulunan bir virüs türüdür. Bu virüsler insan papilloma virüsü olarak isimlendirilen siğillere yol açan virüslerden farklıdır. Yine de her iki oluşumun da bulaşıcı olması nedeni ile literatürde birlikte incelenmektedir. Lezyonların molluskum olup olmadığının kesin olarak tşhis edilebilmesi adına, bu konuda deneyimli bir dermatolog görüşü alınmalıdır. Dermatolog derideki lezyonlara bakarak kolaylıkla teşhis koyabilmektedir. Molluskum kontagiozum enfeksiyonu viral bir cilt hastalığıdır. Cilt üzerinde meydana gelen küçük pembe veya ten rengi kabarcıklar ile karakterizedir. Zararlı hastalık değildir. Virüs lezyonların içindeki şişliklerde yerleşik vaziyette bulunmaktadır. Bulaşıcı olduğundan dikkat edilmelidir.

Molluskum Kontagiozum Tehlikeli Mi
Molluskum Kontagiozum Tehlikeli Mi

Molluskum kontagiozum, kaşıntı yapabilmektedir. Bu belirti hastadan hastaya farklılık gösterebilmektedir. Lezyonlar bazı hasta kişilerde kaşıntı yapar iken, bazı hasta kişilerde yapmayabilmektedir. Bu durumun hasta kişinin cilt tipi veya bağışıklık sisteminin güçlü olup olmaması ile ilgili olduğu belirtilmektedir. Bazı durumlarda lezyonları çevreleyen cilt, dieğr semptomlardan da etkilenebilmektedir. Bunlar; Bölgenin tahriş olması, kızarma, şişme, ağrı vede egzama gelişimidir. Bölgenin kaşınarak çizilmesi, lezyonların yırtılıp kanayarak daha kötü hale gelmesine yol açabilmektedir. Göz çevresinde veya göz kapaklarında rastlanan molluskum kontagiozum bazı durumlarda konjuktivit oluşumuna da yol açabilmektedir.

Diğer virüslerden farklı olarak, molluskum kontagizum enfeksiyonu iyileşme sonrasına vücuttan tamamen uzaklaşmaktadır. Yalnız enfekte bir hastayla veya kontamine bir malzeme ile temasta bulunulduğunda tekrar molluskum kontagiozum enfeksiyonu gelişimi gözlenebilmektedir.

Molluskum Kontagiozum Kimlerde Görülür, eğer ki sizin de molluskum kontagiozum kimlerde görülür, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Molluskum kontagiozum kimlerde görülür, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı molluskum kontagiozum kimlerde görülür, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bacak Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed