Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Yağı Neye İyi Gelir?, Udi hindi yağı nasıl kullanılır? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir? Udi Hindi Yağı Neye İyi Gelir?

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir

Güney doğu ve Doğu Hindistan’da yetişen Udi hindi, bir ağaç türüdür. Kust-i Bahri ve Öd ağacı adı ile de bilinir. Ud hindi yıl boyu yaprak dökmeyen, değişen hava koşullarından etkilenmeyen bir ağaçtır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz udi hindi yağı nasıl kullanılır? ve udi hindi yağı neye iyi gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Udi hindi yağı faydaları nelerdir?

Udi hindi yağı, ağacın meyvelerinden elde edilmektedir. Yetiştiği bölgelerde alternatif tıpta çeşitli faydaları için kullanılır. Udi hindi tıbbi kullanımın yanında kozmetik sektöründe ve süs bitkisi olarak da tercih edilmektedir. Udi hindi ağacının kabukları hoş kokusundan dolayı tütsü olarakta kullanılmaktadır. Udi hindi yağı, parfümeri sektöründe de önemli bir içerik olarak tercih edilmektedir. Antipseptik özelliği ile doğal antibiyotik etkisi göstermektedir. Vücutta meydana gelen iltihapların atılmasını sağlamaktadır. Bademcik iltihabını iyileştirir, ağız içinde oluşan abkterileri temizleyerek ağız kokusunu gidermektedir. Sporcularda vede uzun sür e dışarıda çalışanlarda görülen ayak mantarı gibi mantar kaynaklı enfeksiyonların tedavisini sağlamaktadır. Genel enfeksiyonların tedavisi için kullanılabilmektedir.

Udi hindi yağı, sinüslerde biriken mukusun gevşeyerek burundan atılmasını sağlamaktadır. Balgam söktürücü etkisi ile boğazda biriken balgamı akciğere inmeden atılmasını kolaylaştırır vede hastalığın ilerlemesini önlemektedir. Nefes alışverişinin rahatlamasını sağlamaktadır. Koah, astım, alerjik rinit gibi solunum yolu hastalıklarının semptomlarını hafifletmektedir. Boğaz ağrısını vede öksürüğü azaltmaktadır. Bağışıklığı artırarak hastalıklra karşı korumaktadır. Ud hindi bitkisinin tozu zencefil, bal, karabiber ve zerdeçalla karıştırılarak tüketilebilmektedir. Hafif ve orta derece depresyonlarda anksiyete, stres şikayetlerinin giderilmesinde vede genel ruh halinin düzeltilmesinde kullanılmaktadır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi bulunur. Psikolojik rahatsızlıklar farklı etmenlerden köken alır, bu neden ile bir doktor gözetiminde ve önerisi ile kullanılması uygun olmaktadır. Yazımızın devamına giderek udi hindi yağı faydaları, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olara kulaşabilirsiniz.

Udi Hindi Yağı Neye İyi Gelir?

Udi Hindi Yağı Faydaları

Ağrılara iyi gelir,
Cilt sorunlarına iyi gelir,
Sindirim hastalıklarına iyi gelir,
Psikolojik rahatsızlıklara iyi gelir,
Enfeksiyonları tedavi eder,
Soğuk algınlığı, grip ve solunum hastalıklarına iyi gelir.

Mide spazmları, gaz sancıları gibi ağrıların giderilmesini sağlamaktadır. Sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi bulunur. Hassas midesi olanların dikkatli kullanması gerekir. Kusma, bulantı, ishal gibi yan etkiler görülebilmektedir. Herhangi bir yan etki görüldüğünde kullanılmamalı ve bir sağlık merkezine başvurulmalı. Udi hindi yağının cilt yenileyici etkisi vardır. Yara ve yanıkların iyileştirilmesi adına kullanılabilmektedir. Düzenli kullanıldığında cilt lekelerini gidermektedir.

Migren, baş ağrısı ağrısı gibi ağrı şikayetlerini tedavi etmek amacı ile difüzör ya da buhurdanlık içerisine bir kaç damla damlatılarak solunması ağrının hafifletilmesi adına yardımcı olur. Bu tarz şikayetler için şakaklara masaj yaparak uygulanabilmektedir. Eklem ve kaslardaki ağrılar için masaj yağları, krem ve merhemler içerisine ya da direkt olarak masaj yaparak şikayet olan bölgeye sürülebilmektedir. Antioksidan etkisi ile içildiğinde kanserden koruyucu bir etki gösterebileceği düşünülür. Yalnız bununla ilgili yeterli çalışma yoktur. Genel sağlığı iyileştirici etki göstermektedir. Uyku sorunlarını giderir, rahatlayarak uykuya dalmayı hızlandırmaktadır. Üreme sağlığını olumlu yönte etkilemektedir. Yorgunluğu giderir ve enerjiyi arttırmaktadır.

Udi Hindi Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ciltte meydana gelen tahriş ve kızarıklığı giderir ve cildi yatıştırır,
İlerleyen yaş ile birlikte oluşan ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur,
Yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır,
Ölü derinin atılmasını sağlayarak mat görüntüyü giderir,
Sedef, egzama gibi rahatsızlıklaırn semptomlarını hafifletir,
Cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik etmektedir. Cildin daha aydınlık ve canlı görünüm kazandırmaktadır.

Udi Hindi Yağı Kullanımı

Udi hindi yağı maske, cilt bakım kremi ve yıkama jelleri içerisine bir kaç damla ilave edilerek cilde uygulanabilmektedir. Taşıyıcı bir içerisine bir kaç damla ilave edip seyretilerek sorun görülen cilt üzerine sürülebilmektedir. Baş ağrısı, migren ağrısı gibi şikayetlerde de alın ve şakaklara masaj yapılarak uygulanabilmektedir. Ağrıyı hafifletir ve rahatlama sağlamaktadır. Udi hindi yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba, zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlar içerisine bir kça damla ilave edilerek karıştırılmaktadır. Duşta saç uçlarına ve saç köklerien masaj yaparak uygulanır. 15 ila 20 dakika bekleilir ve durulanır. Saçların daha parlak ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. Saç diplerindeki kaşıntı ve kızarıklığı gidermektedir. Saç derisini rahatlatmaktadır.

Udi Hindi Yağı içilebilir Mi
Udi Hindi Yağı içilebilir Mi

Udi hindi yağı difüzör, buhurdanlık ya da buhar banyosu üzerine bir kaç damla damlatılarak solunduğunda sinüslerin boşaltılmasına yardımcı olmaktadır. Nefes alışverişini rahatlatır, tıkalı burnu açmaya yaramaktadır. Stresi azaltır, rahatlama sağlamaktadır. Uykuya rahat dalmaya yardımcı olmaktadır.

Udi Hindi Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Udi hindi yağı, sürekli kullanıma uygun değildir. Şikayetler iyileştiğinde kullanımı bırakılmalı ve 15 günden daha uzun sürelerde kullanımı önerilmez. Midesi hassas olan kişilerde içildiğinde kusma, bulantı, reflü, ishal gibi etkiler meydana gelebilmektedir. Bu tarz yan etkiler görüldüğünde kullanılmaya devam edilmemelidir. Yan etkiler azalmaz ya da artarak devam eder ise hekim ya da eczacıya danışılmalıdır. Hamile ve emziren anneler tarafından kullanılmalıdır. Kullanılması gerekli ise bir hekime danışılmalıdır. Kabızlık şikayeti olanlar tarafından kullanılmamalıdır.

Udi hindi yağı içilerek tüketildiğinde ilaçlar ile etkileşime girebilir. Kronik hastalığı olan bireyler ve ilaç kullananlar hekime danışarak kullanmalıdır. Çocuk ve bebeklerin cildi hassas olduğu için dikkatli kullanılmalıdır. Hassas ve alerjik ciltlere sahip bireylerde cilde uygulandığında kızarıklık, tahriş ve kaşıntı gibi etkiler görülebilmektedir. Kullanmadan önce kolun iç kısmında az bir miktar sürülerek yanma testi yapılma daha sonra kullanıma başlanmalıdır. Eğerki herhangi bir yan etki görülür ise, kullanıma ara verilmelidir. Semptomlar geçmez ya da artarak devam eder ise bir doktora başvurulmalıdır.

Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de udi hindi yağı faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Udi hindi yağı faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı udi hindi yağı faydaları nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sıtma Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed