Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri Nelerdir? Lenf Bezi Şişmesi Nasıl İyileşir?, Lenf bezi şişmesi nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri Nelerdir? Lenf Bezi Şişmesi Nasıl İyileşir?

Lenf bezleri yuvarlak, küçük ya da fasulye biçimindeki hücre kümeleridir. Lenf bezlerinin içi, farklı tipteki bağışıklık sistemi hücrelerinin bir kombinasyonundan meydana gelir. Bu özel hücreler vücutta dolaşan lenf sıvısını filtreler ve işgalcileri yok ederek vücudu korumaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız lenf bezi şişmesi nedenleri ve lenf bezi şişmesi nasıl iyileşir? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Lenf bezi şişmesi belirtileri nelerdir?
Lenf bezleri, gruplar halinde bulunmaktadır. Her bir grup vücudun belirli bir bölümünü süzmektedir. Boyundaki, çenenin altındaki, koltuk altındaki ve kasıklardaki gibi belirli bölgelerdeki lenf bezlerinde şişlik fark etme olasılığı daha yüksektir. Şişmiş lenf bezlerinin yeri, altta yatan nedeni belirlemeye yardımcı olabilmektedir. Şişmiş lenf bezlerinin en yaygın endeni enfeksiyondur. Özellik ile soğuk algınlığıı gibi viral enfeksiyon buna neden olabilmektedir.
Lenf sistemi, vücudun her yerinde yer alan organlar, damarlar ve lenf bezleri ağıdır. Baş ve boyun bölgesinde bir çok lenf bezi vardır. Sık sık şişen lenf bezleri, bu bölgedekiler olmak ile birlikte, koltuk altlarında ve kasık bölgesinde bulunanlar da sık şişen lenf bezlerindendir. Yazımızın devamına giderek lenf bezi şişmesi belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Lenf Bezi Şişmesi Nasıl İyileşir?
Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri
– Gece terlemeleri,
– Yüksek ateş,
– Muhtemel bir kanser ya da lenfomayı gösteren sabit, sert, hızla büyüyen lenf bezleri,
– Lenf bezlerinde hassiyet ve ağrı,
– Lenf bezlerinde bezelye ya da barbunya büyüklüğünde, hatta daha büyük olabilen şişlik,
– Burun akıntısı, boğaz ağrısı, ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonunun diğer belirtileri,
– Vücuttaki lenf bezlerinin genel olarak şişmesi. Bu durum oluşmuş ise, HIV ya da mononükleoz gibi bir enfeksiyonu veya lupus ya da romatoid artrit gibi bağışıklık sistemi bozukluğunu gösterebilmektedir.

Bazı şişmiş lenf bezleri, küçül enfeksiyon gibi altta yatan durum düzeldiğinde normale dönmektedir. Eğerki bu durum ile ilgili endişeniz bulunuyorsa ya da şişmiş lenf bezlerine bazı durumlar eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden bir uzman hekime görünmelisiniz.
Lenf Bezi Şişmesinde Doktora Gidilmesi Gereken Durumlar
– Büyümeye devam ediyorlar ya da 2 ile 4 haftadır mevcutlarsa,
– Belirgin bir neden olmadan ortaya çıktılarsa,
– İnatçı ateş, gece terlemeleri ya da açıklanamayan kilo kaybı eşlik ediyorsa,
– Sert ya da lastik gibi olduklarını hissediyorsanız ya da üzerine bastırdığınızda hareket etmiyorlarsa,
– Yutma ya da nefes almada güçlük çekiyorsanız vakit kaybetmeden tıbbi yardım almalısınız.
Lenf Bezi Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Virüsün nedne olduğu lenf bezi şişmesinde, genellik ile viral enfeksiyon düzeldikten sonra normale dönmektedir. Antibiyotikler viral enfeksiyonları tedavi etmek için yararlı değiller. Diğer nedenlerdne dolayı şişmiş lenf bezlerinin tedavisi, altta yatan nedene bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu lenf bezi şişmesi için en yaygın tedavi antibiyotiklerdir. Şişmiş lenf bezleri bir HIV enfeksiyonundan dolayı yaşanıyor ise, bu durum için özel bir tedavi görmeniz gerekmektedir. Şişmiş lenf bezleri lupus ya da romatoid artrit gibi belirli durumların sonucu ise, tedavi altta yatan duruma yönelik olarak uygulanmaktadır. Kansern neden olduğu lenf bezi şişmesi, kanser tedavisi gerektirmektedir. Kanserin türüne bağlı olarak tedavi, cerrahi, radyasyon ya da kemoterapiyi içerebilmektedir.
Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de tetanoz aşısı yan etkileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tetanoz aşısı yan etkileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı tetanoz aşısı yan etkileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Tetanoz Hastalığı Belirtileri Nelerdir?