Kınanın faydaları Nelerdir? Kına Neye İyi Gelir? Kına Nerelerde Kullanılır?, Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgileri yazımızın içeriğinde hazırladık.
Kınanın faydaları Nelerdir? Kına Neye İyi Gelir? Kına Nerelerde Kullanılır?
Kına, günümüzde nerede ise bir çok tedavilerde kullanılmaktadır. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren kına ile ilgili merak ettiğiniz bazı bilgileri yazımızda derledik. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız kına nerelerde kullanılır? ve kına neye iyi gelir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kınanın faydaları nelerdir?
Kısmen cilt hastalıklarının tedavisinde tercih edilen kına, barındırdığı besinler yardımı ile, cildin kalınlaşmasını sağlamaktadır. İnce ciltlerde oluşan dökülmelerin önlenmesine faydalıdır. Bunun yanında kına, cilt hücrelerinin sağlığının korunmasına da katkıda bulunmaktadır. Saçlar için de kınanın en önemli faydası dökülen saçlara doğal şifa kaynağı olmasıdır. Bunun yanında genel saç sağlığı için oldukça fayda sağlamaktadır. Düzenli olarak kınanın saçlara uygulanması, saçlarda meydana gelen kırılmaları önleyebilmektedir. Kına saçların erken dökülmesini engellediği gibi saç derisinde PH değerinin sağlıklı düzeylerde olmasına destek vermektedir. Kınanın PH değerini dengelemesi, kepek problemi ve saç derisinde kuruluğun ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
Kepeğe karşı etkili olan ve doğal tedavi olan kına, saçın ayrıca yumuşamasını sağlayarak ipeksi görünüm kazandırmaktadır. Saçlara faydalaırnı maksimum seviyeye çıkarmak adına, kınanın saçlara lapa şeklinde uygulanması ttavsiye edilmektedir. Kına, saç çıkmasını teşvik eder, saç köklerinin sağlamlaşmasını sağlamaktadır. Yazımızın devamına giderek kınanın faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kına Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Kınanın Faydaları
– Kınanın cilde faydaları,
– Kınanın saça faydaları,
– Ağrı kesici özelliği,
– Tırnaklara faydaları,
– Uyuza faydaları,
– Karaciğere faydaları,
– Baş ağrısına faydaları,
– Psikolojiye faydaları,
– İltihaba faydaları,
– Sivilce ve akneye faydaları.
Kınanın ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı ortaya çıkan ağrılara karşı oldukça etkilidir. Etkilenen kısma kına uygulandığında, ağrının hafiflemesini sağlamaktadır. Kına yanık yaralarına faydalıdır. Ağrıyı azalttığı gibi, yanık yarasının hızla iyileşmesine yardımcı olabilmektedir. Kınanın açık yaralara da faydalı olduğu belirtilmektedir. Yaranın verdiği acıyı hafifletir, bu özelliğinden dolayı çıkma, kırılma, burkulma gibi vakalardan kaynaklanan ağrılara karşı da tercih edilmektedir. Kına, tırnak tedavisinde yaygın olarak tercih edilmektedir. Özellik ile çatlama eğilimi olan tırnakları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Kına, lapa halinde tırnaklara uygulandığında kırılma eğişimi olan, tırnak yapısının ortadanb kalkmasını sağlayabilmektedir. Bunun hakiki yağ ve kına tozu karışımı kullanıldığında maksimum verim alınabilmektedir.
Genelde hayvanlar ile çok fazla temas olduğunda, meydana gelen bir cilt hastalığı olan uyuz hastalığına karşı kına oldukça faydalıdır. Uyuz hastalığından etkilenen bölüme, lapa halinde uygulanması sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilmektedir. Sağlık açısından son derece sağlıklı bitki olan kına bitkisinin kabuğu karaciğer için oldukça faydalıdır. Kına bitkisi kabuğu aynı zamanda sarılık hastalığının tedavisinde kullanılır. Kınanın kendine has kokusu, merkezi sinir sistemi için oldukça faydalıdır. Kına kokusu sinirler üzerinde olumlu etkiler yaparak, sinirlerin gevşemesini vede rahatlamasını sağlamaktadır.
Baş ağrısına daha çok pembe ve kırmızı renkerdeki kına çiçekleri iyi gelir. Kına çiçekleri sirek ile karıştırılarak uygulandığında baş ağrısını kısa sürede geçirmektedir. Bunun dışında baş ağrısını kesmek için, kınanın macun biçiminde uygulanması mümkündür. Kına yaygın olarak sivilce ve akne tedavisinde tercih edilmektedir. Bunun dışında cildin ya da derinin farklı bölgelerinde oluşan deri hastalıklarına karşı kına tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Yanıklar için etkili şifa kaynağı olan kına, aynı zamanda garagra yapıldığında dilde veya ağız boşluğunda meydana gelen iltihap hastalıklarına iyi gelmektedir. Pamukçuk hastalığını giderdiği belirtilmektedir.
Kına Nerelerde Kullanılır?
Kına alternatif tıp tarafından, hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal mumu ve gül yağıyla karıştırılarak uygulandığında kına, sırt ağrılarına fayda sağlamaktadır. Bazı kaynaklar, cinsel isteği arttırdığını belirtmektedir. Kına ayak tabanına uygulandığında, suçiçeği ve bazı göz hastalıklarına faydalı olduğunu belirtmektedir. Kınanın aynı zamanda etkili böcek kovucu olduğuda söylenmektedir. Kına ayaklara uygulandığında, ayaklarda ortaya çıkan mantar vakalarını ortadan kaldırabilmektedir. Bunun yanında kafa derisine uygulandığında, kafa derisi çıbanının oluşmasına engel olabilmektedir. Kınanın aynı zamanda temizleyici özelliği bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı avuç içlerine yaygın olarak uygulanmaktadır. Avuç içine uygulanan kınayı koklamak, baş ağrısına iyi gelmektedir.
Zeytinyağı ile karıştırılarak uygulanması, kas sağlığına fayda sağlamaktadır. Kınanın kas sağlığına faydalı olduğu, eski çağlardan beri bilinmektedir. Anti bakteriyel özelliğinden dolayı, kına genel anlamda enfeksiyon ve iltihap hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Kına kısmen bazı kanser tümörlerinin gelişmesini önleyebilmektedir. Dalak sağlığına faydaları olduğu henüz araştırılması devam etmektedir. Son zamanlarda dalak sağlığı için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı kaynaklar kınanın spazmları iyi geldiği belirtilmektedir.
Kına yetişkinler tarafından, saç ve deri için kullanıldığında güvenli görünür. Kına kişinin sağlık koşullarına da bağlı olarak, deride kızarma, şişme, döküntü, yanma, kabarcık gibi problemlere neden olabilmektedir. Solunum yollarında alerjiye neden olabilmektedir. Öksürme, hırıltı ve astım hastalarına nefes darlığı yapabilir. Bu yan etkileri çok nadir olsa da görülebilir. Kınanın ağızdna alınması önerilmez ve tavsiye edilmemektedir. Kınanın yanlışlık ile yutulması acil tıbbi müdahale gerektirebilmektedir. Kınanın yenilmesi, mideyi olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Çocuklarda ve bebeklerde kına bazı cilt sorunlarına neden olabilmektedir. Hamilelik döneminde, ağızdan kına alımı kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü kınada düşüğe neden olabilecek maddeler bulunmaktadır. Emzirme döneminde ağızdan kına alımı önerilmez. ;Kınaya karşı alerjiniz var ise, temastan uzak durunuz.
Kınanın faydaları Nelerdir, eğer ki sizin kınanın faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kınanın faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı kınanın faydaları nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kas Yırtılması Nasıl Anlaşılır?