Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir?

Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir? Gözlerde Kanlanma Tedavisi, Gözlerde kanlanma nasıl geçer?, İle ilgili bilmeniz gereken bazı biglileri derledik.

Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir? Gözlerde Kanlanma Tedavisi

Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir

Göz akını oluşturan tabakanın üzerinde yer alan kılcal damarlar, çeşitli nedenlere bağlı olarak genişleyebilir ya da çatlayabilmektedir. Bunun sonucunda bu damarlar, normale göre daha kırmızı renkte görünmektedir. Bu durum da, göz kanlanması ya da göz kızarıklığı olarak isimlendirilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için gözlerde kanlanma nasıl geçer? ve gözlerde kanlanma tedavisi ile ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Gözlerde kanlanma nedenleri nelerdir?

Alerjik reaksiyonlar, gözün tahriş olması ya da mikrop kapması gibi dış etkenler göz kanlanmasına neden olduğundan, bu rahatsızlığın geçici bir rahatsızlık olduğu düşünülmektedir. Yalnız, bazı durumlarda, göz kanlanması ciddi hastalıkların bir belirtisi olarak meydana gelebilmektedir. Bu neden ile bu rahatsızlık ciddiye alınmalı ve nedenleri araştırılarak kişiye uygun tedavi planı oluşturulmalıdır. Gözlerdeki kanlanma nedenlerini belirlemek tedavi sürecinde büyük önem taşımaktadır. Kanlanmaya neden olan etkenin derecesi vede şiddeti de oldukça önemlidir. Kanlanmaya neden olan etkenin ciddiyetine göre tedavi planı uygulanmaktadır.

Gözlerde kanlanma tedavi edilebilmesi için, öncellik ile kanlanmasına neden olan sorunların tespit edilmesi lazım. Daha sonrasında, kızarıklığa neden olan dış etkenlerin ortadan kaldırılması göz kanlanması için alınabilecek en iyi önem olmaktadır. Gözlerde kanlanma tedavisinde evde uygulanabilecek bazı bitkisel yöntemlerde etkilidir. Yalnız, gözü çay ile silme ya da patates kapama gibi yöntemlerin gözü daha çok tahriş edebileceği unutulmamalıdır. Gözün tahriş olmasını önlenmek adına gözün ılık su ile yıkanması vede sürekli ovuşturulmaması lazım. Yazımızın devamına giderek gözlerde kanlanma nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Gözlerde Kanlanma Nasıl Geçer?

Gözlerde Kanlanma Nedenleri

Tiroit hastalıkları,
Yüksek tansiyon,
Romatizmal hastalıklar,
Göz kuruluğu,
Konjoktivit,
Kirpik diplerinde iltihaplanma,
Göz tansiyonu.

Göze zarar veren dış etkenlerin başında aydınlatma için kullanılan ışıklar gelmektedir. Bu neden ile, ev ve çalışma ortamına uygun, gözü yormayacak ışıklar tercih edilmelidir. Gerekli görülen durumlarda, gözün dinlendirilmesi de oldukça büyük önem taşımaktadır. Uzun süreler boyunca bilgisayar, telefon vede televizyon ekranından gelen mavi ışığa maruz kalmak da, gözlerin kanlanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle gözler belirli aralıklar ile dinlendirilmeli ve zorunlı olarak bu cihazların kullanılması gereken durumlarda da mavi ışıktan korunabilmek adına mavi ışık filtreli özel gözlükler tercih edilmelidir.

Güneşli vede rüzgarlı havalar da göz kanlanmasına neden olabilir. Güneş ışınlarının gözde neden olacağı hasarı en aza indirmek adına bu havalarda güneş gözlüğü kullanılmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda, güneşe ya da polene alerjisi olanlar, gerekli durumlarda göz damlası vede merhemlerinden yararlanabilir. Bunun dışında, şampuanların içinde yer alan bazı maddeler gözlerin yanmasına vede göz kızarıklığına neden olabilmektedi.r Bu neden ile şampuan seçimi, gözlerin kanlanmasını önleme açısındna oldukça büyük önem taşımaktadır. Bu noktada, zararlı kimyasal madde içermeyen vede gözü yakmayacak şampuanların kullanılmasına dikkat edilmelidir. Gözleri hassas olan bireyler, göz makyajından uzak durmalıdır. Göz makyajı yapan kişilerin de yatmadna önce göze zarar vermeyecek bir makyaj temizleme suyu ile mutlaka makyajı çıkarması lazım. Lens kullanan kişilerin göz hijyenine özen göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bunun için, lensler uygun şartlarda saklanmalı ve yatmadan önce lensler mutlaka çıkarılmalıdır. Bu noktada, el hijyenine de önem verilmelidir. Gözlerin kanlanmasına neden olan bazı enfeksiyonlar bulaşıcı olabilmektedir. Bu neden ile göz kanlanması görülen bireylerin kullandığı havlu, yastık ve makyaj malzemesi gibi eşyaların belirli aralıklar ile temizlenmesine özen gösterilmeli ve bu eşyalar ortak kullanılmamalıdır.

Gözlerde Kanlanma Nasıl Tedavi Edilir?

Gözlerde kanlanma, göz akının üzerindeki kulcal damarların iç ya da dış etkenlerden dolayı genişleyerek belirgin hale gelmesi sonucu göz akının tamamının veya bir bölümünün kırmızı görünmesi olarak tanımlanabilmektedir. Bu göz rahatsızlığının tedavisinde göz akında birdenbire görülen ya da zamanla oluşan kızarıklığın giderilmesi planlanmaktadır. Gözlerde kanlanma tedavisi, kanlanmanın nedenlerine bağlı olarak çok yönlü olabilmektedir. Yenidoğan bebekelrde görüken gözlerde kanlanma tedavisinde damla tedavisi uygulanabileceği gibi, kanlanma kendiliğinden de geçebilmektedir. Konjonktivit kaynaklı göz kanlanması vakalarında da antibiyotik damlalar kullanılabilmektedir. İltihaplanmanın bulaşıcılığını en aza indirmek adına hastanın hijyen kurallarına dikkat etmesi ve eşyalarını ortak kullanmaması oldukça önemlidir.

Gözlerde Kanlanma Neden Olur
Gözlerde Kanlanma Neden Olur

Alerjik reaksiyonlar sonucu meydana gelen göz kanlanması vakalarında, kızarıklığa gözde kaşınma, yanma ve batma hissi de eşlik edebilir. Bu durumda antialerjik göz damlaları ve gerektiğinde ağızdan ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Gözyaşı azlığından kaynaklanan göz kuruluğu da gözlerde kanlanma ve kızarıklığa neden olabilmektedir. Bu gibi durumların tedavisinde gözyaşı damlası ve suni gözyaşı preparatlarından yararlanılmaktadır. Bazı durumlarda gözlerde kanlama, herhangi bir tedavi uygulanmasına gerek kalmadan kendiliğinden geçmektedir. Eğerki kanlanma 2 günden uzun sürüyor ise mutlaka doktora gidilmelidir. Gözlerde kanlanmaya eşlik eden ağrı, akıntı, gözde batma hissi, bulanık görme gibi belirtilerin ortaya çıkması durumunda da vakit kaybetmeden hastaneye başvurulmalıdır.

Göz Kanlanması Kaç Günde Geçer

Mikrop ve bakteri kapma, enfeksiyona maruz kalma ve alerjik sorunlar gibi dış etkenlere bağlı oluşan göz kanlanması, herhangi bir tedaviye gerek duyulmadan 1 gün gibi kısa sürede kendiliğinden geçebilmektedir. Bazı durumlarda da gözün normale dönmesi 1 ila 2 hafta sürebilmektedir. İyileşme sürecini hızlandırmak ve göz kanlanması nedeni ile meydana gelen diğer göz rahatsızlıklarının önüne geçmek adına doktor kontrolünde ilaç tedavisine başlanılan vakalarda da göz kanlanmasının daha kısa süre içinde iyileşebilmektedir.

Gözlerde Kanlanma Nedenleri Nelerdir, eğer ki sizin gözlerde kanlanma nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Gözlerde kanlanma nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da gözlerde kanlanma nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dil Mantarı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed