Orkide Hangi Saksılara Dikilir?

Orkide Hangi Saksılara Dikilir? Orkide Saksısı Nasıl Olmalı? Orkide için hangi saksı kullanılmalı? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Orkide Hangi Saksılara Dikilir? Orkide Saksısı Nasıl Olmalı?

Orkide Hangi Saksılara Dikilir
Sayfa İçeriği: Orkide Hangi Saksılara Dikilir

Orkide bitkisinin en doğu biçimde yetiştirilmesi için, en önemli noktalardan biri de, her bitkide olduğu gibi saksı seçimini doğru yapmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için orkide için hangi saksı kullanılmalı? ve orkide saksısı nasıl olmalı? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Orkide hangi saksılara dikilir?

Saksının nasıl değiştirileceğini bilmek, bitki köklerine zarar vermemek adına oldukça önemlidir. Orkide saksısı seçen bireylerin özellik ile saksının boyutuna vede malzemesine dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir. Eğerki bir bitkiye yanlış saksı seçimi yapılır ise, çeşitli sorunlardan dolayı bitkinin gelişimi sekteye uğrayacak ve uzun süre yanlış saksı seçimi devam edilir ise, bu durum bitkiyi öldürmeye kadar gidebilmektedir. Tüm bu olumsuzlıukların yaşanmaması adına, orkide saksısının detaylarına hakim olmak lazım. Orkide saksısı seçerken, olduğunda daha dikkatli davranmak oldukça önemlidir.

Orkide saksısının değişimi için, öncelik ile uygun bir saksı bulunmalıdır. Daha sonra saksı değişimden önce bir süre sulanmamış ve kuru bir toprağa sahip olan orkideler, eski saksısından çıkartılır, kökleri temizlenir ve yeni saksıya yerleştirilmektedir. En son aşamada yeni saksıya toprak eklenir ve orkideye can suyu denilen ilk sulama işlemi yapılmaktadır. Orkide saksısını değiştirir iken, yeni saksının drenaj deliklerinin açıldığından emin olunması lazım. Orkideler önceki saksıdan çıktıktan sonra, köklerine bakılmalı ve çürük veya hastalıklı kısım var ise, bu parçalar kesilmelidir. Yazımızın devamına giderek, orkide saksısı nasıl olmalı, ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Orkide İçin Hangi Saksı Kullanılmalı?

Orkide Saksısı Nasıl Olmalı?

Orkide saksısını seçmeye malzeme konusundan başlamanız gerekmektedir. Orkide için bitkiler üzerine, uzman kişilerin ortak önerisi şeffaf plastik veya şeffaf malzemenin tercih edilmesidr. Bu seçimlerdeki amaç, şeffaf plastik saksıların köklerin ışık almasını sağlamasıdır ve bu da bitkinin fotosentez yapmasına büyük oranda yardımcı olmasıdır. Seramik saksılar da, köklerin hava almasına yardımcı olmanın yanında ev içerisinde estetik bir duruş sağlamaktadır. Orkide saksısının altında olmazsa olmaz delikler bulunmalıdır. Orkide saksısının altında bulunan bu deliklere drenaj delikleri ismi verilmektedir. Orkide çok fazla suyu seven bir bitki değildir ve bu neden ile aşırı sulama orkideyi ölüme götürebilmektedir. Drenaj delikleri ile, hem bitki fazal suyu topraktan akıtabilecek, hem de kökler çürümeden sağlam bir biçimde kalacaktır.

Orkide Saksı Değişimi Ne Zaman Yapılmalı
Orkide Saksı Değişimi Ne Zaman Yapılmalı

Saksının boyutu kesinlik ile bitkiye uygun olmalıdır. Köklerin saksı içerisinde sıkışmadan rahatça yayılabilmesi ve hava sirkülasyonunun sağlanabilmesi adına, orkide saksılarının geniş ve düz olacak biçimde seçilmesi tavsiye edilmektedir. Saksının en alt noktasında yer alan tırtıklı bir yüzey, orkidenin köklerinin saksıdan düşmesini önleyerek köklerin daha iyi biçimde desteklenmesini vede sabit konumda kalmasını sağlamaktadır. Orkide köklerinin en önemli özelliklerinden biriside, ışığı sevmeleridir. Bu neden ile şeffaf veya yarı şeffaf bir saksı seçimi köklere ışığın girmesini sağlayarak orkidenin fotosentezi en verimli biçimde yapmasına katkıda bulunacak ve gelişimi hem daha sağlıklı hale getirecek, hem de bitkinin hızlı büyümesine neden olacaktır.

Orkide Hangi Saksılara Dikilir, eğer ki sizin orkide hangi saksılara dikilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Orkide hangi saksılara dikilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da orkide hangi saksılara dikilir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hilterapi Neden Uygulanır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed