Boyun Kasılması Neden Olur?

Boyun Kasılması Neden Olur? Boyun Kasılması Nasıl Tedavi Edilir?, Boyun kasılması evde nasıl iyileşir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Boyun Kasılması Neden Olur? Boyun Kasılması Nasıl Tedavi Edilir?

Boyun Kasılması Neden Olur
Sayfa İçeriği: Boyun Kasılması Neden Olur

Boyun kasılması, genellik ile boyunu destekleyen kasların aşırı derece gerilmesiyle meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız boyun kasılması evde nasıl iyileşir? ve boyun kasılması nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Boyun kasılması neden olur?

Boyun kasılması genellik ile ağır bir şey kaldırmak, aşırı spor, iş aktivitesi, yanlış masa başı çalışması kas spazmına neden olabilmektedir. Yanlış pozisyonda uyuya kalma, yüksek yastık vede kötü seyahat şartları da boyun kasılmasına neden olabilmektedir. Boyun kasılmasında başı bir yöne doğru hareket ettirir iken ağrı vede zorluk hissedilmesi olarak tarif edilmektedir. Boyun kasılması bazen omuz ağrısı, baş ağrısı ya da kol ağrısıyla birlikte olabilmektedir. Boyun kasılması sonrasında kişi yana veya omzunun üzerinden arkaya bakmak için bütün vücudunu döndürmek zorunda kalabilir.

Boyun kasılmasının en yaygın nedeni kas gerilmesi ya da yumuşak doku burkulmasıdır. Özellik ile, levator skapula kasları yaralanmalara karşı hassas olmaktadır. Levator skapula kası, boynun servikal omurgasını boynun arkasında ve yanında yer alan omuz ile birleştirmektedir. Bu kas üçüncü vede dördüncü servikal sinirler tarafından kontrol edilmektedir. Bu sinirlerdeki problemlerden kaynaklanan servikal omurga rahatsızlıklarından da boyun kasılması gerçekleşebilmektedir. Yazımızın devamına giderek boyun kasılması nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Boyun Kasılması Kendiliğinden Geçer Mi?

Boyun Kasılması Belirtileri

Yayılan ağrı,
Genel ağrı,
Keskin ağrı,
Baş ağrısı,
Karıncalanma, uyuşma ya da zayıflık.

Keskin ağrılar, kişi bir noktadan bıçak batırılıyormuş gibi hissetmektedir. Bu ağrı boyunun alt seviyelerinde daha fazla rastlanmaktadır. Genel ağrılar ise genel değil, boynun bir bölgesinde ağrı bulunmaktadır. Yayılan ağrılar bir sinir boyunca boyundan omuzlara vede kollara doğru yayılan ağrı hissedilmektedir. Sinir ağrısı çoğu zaman yanma biçiminde hissedilmektedir. Sadece boyunda değil, omuza, kola veya parmağa yayılan karıncalanma hissi veya uyuşma çoğunluk ile tek kolda hissedilmektedir. Bazen boyundaki bir tahriş, kafaya bağlı kaslar veya sinirler de baş ağrısını etkilemektedir. Bu durum, boyun kaslarının gerilmesi nedeni ile gelişen gerilim tipi baş ağrısına yol açabilmektedir. Boyun kasılması vede ağrısı belirtileri ilerlediğinde, uyumak da zorlaşabilmektedir.

Boyun Kasılması Nasıl Geçer
Boyun Kasılması Nasıl Geçer

levator skapula kası boynun, servikal omurgasını omuz ile birleştiren, boynun arka tarafında ve yanında yer alan kastır. Bu kas diğer kaslara nazaran daha hassas yapıdadır ve boyun tutulmasının en sık rastlanan nednei bu kasta oluşan burkulma olmaktadır. Fazla kilolu insanlarda veya morbiz obezite hastalarında boyunda vede başka bölgelerde tutulma vede ağrılara daha sık rastlanılmaktadır. Obezite tedavisi, tüp mide, mide balonu fiyat bilgisi araştırması yapan bireylerde, temel motivasyonlardan biri, bu vücut ağrıları da olabilmektedir.

Boyun Kasılması Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Ağrı orta dereceli ise yatakta istirahat edebilirsiniz. Boyunluk tercih edebilirsiniz. Yüksüz bir konum sağlamak adına, ense altına küçük yastık koyabilirsiniz. Bölgeye uygulanan kuru veya nemli ısı, kas spazmından kaynaklanan ağrıyı hafifletebilir. Buz torbaları veya soğuk poşetler de rahatsızlığı azaltabilmektedir. Asibuprofen ya da asetaminofen gibi steroid yapıda olmayan iltihap önleyici ilaçlar da, ağrı denetimi de çoğunluk ile yardım edebilmektedir. Bir apioid illaç, yani kodein, gerekir ise eklenebilir ama hekiminiz tarafından yazılması gerekmektedir. Kas gevşeticiler sık sık kullanılsa da birinci basamak tedavi olarak görülmemelidir. Bunlar da yalnızca reçete ile verilmektedir. Boynunuzu gerginliğe karşı korumaya almalısınız. Çünkü bu, ağrınızı daha kötüleştirir. İzin verildiği ölçüde, hareketli davranabilir vede ağır fiziksel çaba gerektirmedikçe günlük işlerinizi yapabilirsiniz. Öneriler ve tavsiyeler için ise hekiminiz danışınız.

Boyun Kasılması Tedavi Edilir Mi?

Boyuk kasılması durumunuz hekiminiz tarafından değerlendirilmesinden sonra, zedelenmelerinizi tedavi etmek adına, siz vede aileniz ile beraber bir plan formüle edilmektedir. İyileşme için gereken zaman zarfı göz önünde bulundurulmaktadır. Boyun kasılmalarının büyük çoğunluğu evde yeterli, destekleyici kişisel bakım ile kendi kendine geçmektedir.

Bir çok kişinin özel tıbbi müdahaleye ihtiyacı olmaz. Belirtileri hafifletmek için dinlenip bölgesel ısı uygularsanız günlük normal fiziksel etkinliğe ve işinize yavaş yavaş dönebilirsiniz. Ağrı 2 ila 3 haftadan uzun sürer ise, bir fizyoterapist tarafından değerlendirme yapılmalıdır. Kalıcı ağrısı olan bireyler için, bir çok tedavi planı bulunmaktadır. Bunları öğrenmek için hekiminiz ile görüşünüz.

Boyun Kasılması Neden Olur, eğer ki sizin boyun kasılması neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Boyun kasılması neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da boyun kasılması neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Omurga Kanal Daralması Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed