Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir? Diş Eti Kanaması Nedenleri, Diş eti kanaması nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir? Diş Eti Kanaması Nedenleri
Diş eti kanaması, oldukça yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı da çok sayıda kişi, diş eti kanaması sorunu yaşamaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için diş eti kanaması nedenleri ve diş eti kanaması nasıl önlenir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Diş eti kanaması nasıl önlenir?
Diş eti kanamasının, bir çok farklı nedeni vardır. Her ne kadar insanlar pek üzerinde durmasa da, diş eti kanaması oldukça önemli rahatsızlık olarak görülebilmektedir. Diş eti kanaması olarak tanımlanan rahatsızlık aslında, diş etlerinin belirli bölgelerden kanama yapması ile meydana gelmektedir. Bu noktada diş eti kanaması önemsenmesi gerekli olan sorun olmaktadır.
Diş eti kanamasında, mutlaka sebeplerinde ortaya konması gerekmektedir. Bu ağız ve diş sağlığına dikkat etmemek ve sigara bağımlılığı gibi unsurlar diş eti kanamasını tetiklemektedir. Normalde sağlıklı diş kanamamalıdır. Sert meyveleri yer iken gördüğümüz diş izlerinin arasındaki izler, diş eti kanamasının habercisi niteliğ taşımaktadır. Mutlaka tedavi edilmesi gerekli bir rahatsızlıktır. Diş eti kanaması tedavi edilmez ise, diş kayıplarının yaşanması oldukça muhtemel durumdur. Yazımızın devamına giderek diş eti kanaması ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Diş Eti Kanaması Nasıl Tedavi Edilir?
Diş Eti Kanaması Nedenleri
– Besinler diş yapısına uygun olarak çiğnenmez ise yanlış yerlere basınç uygulanacağından diş etinde kanamalar oluşabilmektedir. Hatta bu durum ilerleyen süreçte ısırık hastalığına da neden olabilmektedir.
– Modern yaşamın beraberinde getirdiği, stres bir çok hastalığa yol açtığı gibi, ağız hastalıklarına da zemin hazırlamaktadır. Stres, damar sağlığının bozulmasına vede bağışıklık sisteminin güçsüz kalmasına neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak da, ağız sağlığı bozulabilir ve diş eti kanamaları oluşabilmektedir.
– Sağlıksız beslenme ,diş eti kanamalarına yol açabilen diğer unsurdur. İşlenmiş gıdalarda bulunan bazu bileşenler diş etlerini tahriş edebilir ve hassasiyetlere neden olabilmektedir. Vitamin ve mineral eksiklikleri de ağız ve diş sağlığının bozulması üzerinde oldukça etkilidir. Bu neden ile yeterli vede dengeli beslenmeye gereken özen verilmelidir.
– Ağız bakımına yeterince özen göstermemek, diş eti hastalıklarının vede dolayısı ile diş eti kanamalarının başlıca nedeni olmaktadır. Ağız sağlığı, yalnız düzenli günlük ağız bakımı ile sağlanmaktadır. Bu neden ile günlük olarak en az 2 defa dişler fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı vede dil temizlenmelidir.
– Gebelik durumları esnasında değişen hormonal aktiviteler diş eti hassasiyetine yol açabilmektedir. Diş etlerinde kan akışının artmasına bağlı olarak, diş bakımı esnasında kanamalar oluşabilmektedir.
– Kullanılan ağız bakım ürünlerinin değiştirilmesi de, diş eti kanamasına yol açabilmektedir. Ağız temizliğinde günlük rutinin dışına çıkılması bazen diş eti kanamasına neden olur, bu gibi durumlarda bir uzman hekime görünmek ve eski rutine dönmek gerekebilmektedir.
– Bazı ilaçlar, yan etki olarak diş etlerinin kanamasına neden olabilir. Özellik ile kan sulandırıcı ilaçlar kanın pıhtılaşmasını güçleştireceğinden diş etinde kanamayı kolaylaştırır. Bu sorunun meydana gelmemesi, için kullanılacak ilaçların uzman kontrolünde alınması, bu bireylerde daha hassas ağız bakım ürünlerinin tercih edilmesi gerekmektedir.
– Diş eti iltihabı, diş eti hastalıklaırnın ilk aşaması olmaktadır. Yaygın belirtileri arasında ise, diş etinin hassaslaşması vede kızarması bulunmaktadır. Zaman ile diş etinde meydana gelen plakların temizlenmemesi neden ile oluşur ve bu oluşan plaklar bakterilerin üremesine yol açmaktadır. Bu neden ile diş etlerinde hassasiyet ve kızarıklık meydana geldiğinde bir uzmana danışılarak hastalık ilerlemeden tedavi planlaması yapılmalıdır.
Diş Eti Kanaması Nasıl Geçer?
Diş eti kanamasının geçmesi için, ilk önce ağız bakımın düzenli bir biçimde yapılması ve diş hijyenin sağlanması ile olmaktadır. Ağız gargarası kullanmak da, dişlerin kanamasını durduran bir diğer etkili yol olmaktadır. Yemek kalıntılarını ortadan kaldırmak için diş ipini tercih ederek, diş eti kanamalarını önleyebilirsiniz. Her gün dişleri düzenli olarak fırçalamak ve her ay düzenli olarak diş doktoruna gidilmesi ile diş eti kanaması zamanla ortadan kaldırılabilmektedir. Yemek yedikten sonra dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Eğer dişleri fırçalamak için ortam müsait değil ise, diş ipini her daim yanınızda taşıyınız. Yemek yedikten sonra, diş kalıntıları temizlemek için diş ipi kullanınız.
Yemeklerden sonra, diş ile diş etinin birleştiği bölgede bakteri plağı dediğimiz bir yapı oluşmaktadır. Bu yapı isminde de anlaşılacağı gibi binlerce bakteri barındırmaktadır. Fırçala ile ağızdaki gıda artıklarını değil, temel olarka bu bakteri plağını uzaklaştırmaya çalışırız, Eğer bu bakteri plağı uzaklaştırılmaz ise, plak miktar olarak artar ve ilerleyen dönemlerde tükürük içindeki kalsiyum iyonlaırnın etkisi ile sertleşip diş taşına dönüşebilmektedir. Diş taşı bakteri plağının tutunabilmesi için mükemmel bir ortam sağlar ve bu sayede oluşan kısır döngü neden ile diş taşı hem diş etinin içine hem de dişin üzerine doğru büyümeye başlamaktadır.
Bu oluşumlar esnasında da diş eti enfeksiyonu oluşmaya başlamaktadır. Bu esnada vücut kendini bu etkenlere karşı savunabilmek adına, bağışıklık sistemini aktive etmektedir. Bu bağlamda diş eti yüzeyine yakın kan damarları genişleyerek savunma hücrelerinin diş etinin derin dokularına geçerek bakteriler ile savaşabilmesi için ortam hazırlamaktalar. Yalnız bu prosedür aynı zamanda diş etinin ödemli ve kanamaya eğilimli bir hale gelmesine neden olmaktadır. Bu nedenle diş eti hastalığında kanama sık rastlanan belirtidir.
Diş Eti Kanaması Kaç Günde Geçer?
Diş eti kanaması için, öncelik ile hekime başvurarak iyi bir muayene olmak lazım. Hekimin önereceği ilaçları kullanarak ve ağız sağlığına dikkat ederek diş eti kanaması rahatsızlığındna kurtulmak mümkündür. Dişleri düzenli olarak fırçalamak diş eti kanaması rahatsızlığının tekrar etmemesi açısından oldukça önemli faktördür. Dişleri düzenli olarak fırçalayarak, ağız sağlığına dikkat eden kişiler, diş eti kanaması rahatsızlığı ile pek karşılaşmamaktadır.
Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir, eğer ki sizin diş eti kanaması nasıl önlenir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diş eti kanaması nasıl önlenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da diş eti kanaması nasıl önlenir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Antisosyal Kişilik Bozukluğu Nedir?