Avuç İçi Yanması Nasıl Geçer?

Avuç içi Yanması Nasıl Geçer? Avuç İçi Yanması Hissi Nedenleri, Avuç içi yanması nedenleri hakkında bilmeniz gereken bazı bilgileri hazırladık.

Avuç İçi Yanması Nasıl Geçer? Avuç İçi Yanması Hissi Nedenleri

Avuç içi Yanması Nasıl Geçer
Sayfa İçeriği: Avuç içi Yanması Nasıl Geçer

Ellerde bazı durumlarda, yanma hissi hissedebiliriz. Bu durum normal olarak karşılanmaktadır. Yalnız avuçlarınızdaki yanma hissi, sürekli olarak tekrarlıyor ve geçmemekte ısrarcı ise, altta yatan başka bir rahatsızlığın habercisi olabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için avuç içi yanması nedenleri ve avuç içi yanması hissi nedenleri ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Avuç içi yanması nasıl geçer?

Avuç içi yanması hissi genellik ile nadir görülen cilt hastalıklarından, hamileliğe ya da vitamin eksikliğine kadar geniş yelpazede bir çok nedenden dolayı kaynaklanabilmektedir. Nadiren de olsa bazı insanlarda genetik olarak avuç içi yanması rastlanabilmektedir. Kalıtsal faktörlerden dolayı bu yanma hissini yaşıyor iseniz, bu konuda yapabilecek pek bir şey bulunmamaktadır. Yalnız altta yatan başka bir hastalığın habercisi ise, rahatsızlığınızın tedavisi ile avuç içi yanmasından kurtulabilirsiniz.

Özellik ile sıcak yaz mevsiminde, avuç içlerinde ve ellerin tamamında sıcaklık artışı olması normal durumdur. Bununla birlikte, yanma hissine neden olabilecek gerçek bir yangı olmamasına rağmen nadiren bu durumu yaşıyor iseniz muhtemelen endişe etmenizi gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Avuç içindeki yanma hissinin bir kaç gündür devam ediyorsa ve sık sık tekrarlıyor ise uzman bir hekimden randevu alabilirsiniz. Avuç içi yanması dahil, yaşam kalitenizi düşüren herhangi sağlık durumu hekime gitmeniz için yeterli nedendir. Yazımızın devamına giderek avuç içi yanması nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Avuç İçi Yanması Nasıl Tedavi Edilir?

Avuç İçi Yanması Hissi Nedenleri

Vitamin eksikliği ve kansızlık,
Psikolojik sorunlar,
Şeker hastalığı,
Tiroid bezi sorunları,
Hamilelik,
Menopoz dönemi,
Eritromelaji,
Periferik nöropati,
Karpal tünel sendromu,
Palmar ertem.

Avuç içinde ya da ayaklardaki yanmanın nedeni, bazı durumlarda vitamin eksikliğiğdir. Vitamin vede minerallerin eksikliği yanma hissi yapabilmektedir. Basit bir kan testiyle sonucu öğrenmek mümkündür. Hekiminiz gerekli görürse bazı besinlere öncelik vermenizi ya da demir dahil çeşitli takviyeleri kullanmanızı önerilmektedir. Psikolojik problemler ve kişinin yoğun stres altında olması avuç içinde yanmaya, ateş basmasına ya da terlemesine neden olabilmektedir. Diyabet hastalarında el ve ayaklarda yanma hissi yaşanabilmektedir. Tiroid bezinin az ya da gereğinden fazla çalışması ellerde ve ayaklarda yanma hissine neden olabilmektedir.

Gebelik döneminde el ve ayaklarda yanma hissi yaşanabilmektedir. Hamilelik döneminde avuç içlerindeki yanma, gebelik diyabeti olarak bilinen gastsyonel diyabetin belirtisidir. Çoğu zaman doğumdan sonra kendiliğinden geçmektedir. Menopoza geçiş evresi olan, perimenopoz döneminde, menopoz döneminde ya da menopoz sonrası postmenopoz olarak isimlendirilen süreçte yanma hissi ve ateş basması yaygın görülmektedir. Bazı kadınlarda, genel vücut ısısı artışına ek olarak avuç içi yanmaları da rastlanmaktadır. El vede ayaklarda kızarıklık ve morarma ile birlikte, ağrı ve yanma hissi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Tam olarak bu duruma neyin neden olduğu çözülmüş değildir. Periferik sinirlerin hasar görmesi neticesinde meydana gelen rahatsızlıktır. Ellerdeki sıcaklık artışı hissi vede avuç içlerinde yanma periferik nöropatinin belirtileri olabilmektedir. Yanma hissine ağrı, sancı, acı, karıncalanma vede uyuşukluk eşlik edebilmektedir.

Avuç İçi Yanması Nasıl Geçer

El bileği boyunca uzanan sinirin, geçtiği kanal içinde sıkışması durumuna karpal tünel sendromu denmektedir. Karpal tünel sendromu hastalarının avuç içlerinde yanma ve ellerde aşırı ısı artışı şikayeti olabilmektedir. Palmar eritem adındaki cilt hastalığı, avuç içinde kızarıklıklarla ve yanma hissi ile kendini belli etmektedir. Bazı palmar eritem vakalarının bilinen bir neden yoktur. Yalnız gebelik, atopik dermatit, gilaçlar, şeker hastalığı, tiroid bezi sorunları ve HIV yüzünden de meydana gelebilmektedir.

Avuç İçi Yanmasına Hangi Doktor Bakar?

Avuç İçi Yanması Nasıl Geçer

Avuç içi yanması sorunu ile ilgili bilginiz yok ise, dahiliye bölümünden randevu alabilirsiniz. Hekiminiz, hastalık öykünüzü dinledikten ya da gerekli testleri yaptıktan sonra tedavi aşamasına kendisi geçebilir ya da nöroloji bölümüne gitmenizi isteyebilmektedir. Avuç içindeki yanma hissi, kısa süre boyunca gerçekleşmiş ve tekrarlamamış ise korkacak durum söz konusu değildir. Yalnız yanma hissiniz bir kaç gün boyunca devam eder ise, doktora gidip gerekli test ve tahlilleri yaptırmanız lazım.

Avuç İçi Yanması Tedavileri

Dermatoloğa başvurma,
Yanma hissine neden olan irritan maddelerden kaçınma,
Soğuk su kullanma,
Stresi yönetme,
Dermatolojik tedavi.

Avuç içi Yanmasına Ne iyi Gelir
Avuç içi Yanmasına Ne iyi Gelir

Eğerki avuç içi yanma hissi bir nörolojik sorundan kaynaklanıyor ise, bir nörolog tarafından muayene edilmelidir. Nöropati ya da sinir sıkışması gibi nörolojik sorunlar yanma hissine neden olabilmektedir. Bu durumda, tedaviye yönelik spesfik öneriler için uzman bir hekimden yardım alınmalıdır. Avuç içinde yanma hissi, kimyasallar, temiz maddeleri ya da alerjenler gibi irritan maddeler ile temas sonucu oluşuyor ise, bu maddelerden mümkün olduğunca uzak durmak oldukça önemlidir.

Avuç içi yanma hissi, sıcaklık ya da irritan maddelerin neden olduğu bir rahatsızlık da soğuk su kullanmak geçici bir rahatlama sağlayabilmektedir. Ellerinizi soğuk su altında tutmak ya da soğuk kompres uygulamak yardımcı olabilmektedir. Bazı kişilerde avuç içi yanma hissi stres ya da anksiyetenin bir sonucu olarak meydana gelebilmektedir. Bu durumda, stresi azaltmaya yardımcı olarak teknikler kullanılabilmektedir. Bunlar arasında nefes egzersizleri, meditasyon, yoga ya da terapi gibi aktiviteler bulunmaktadır.Eğerki avuç içi yanma hissi deri hastalıklarından kaynaklanıyor ise, dermatolog tarafından reçete edilen ilaçlar ya da krem kullanılmaktadır.

Avuç İçi Yanması Nasıl Geçer, eğer ki sizin avuç içi yanması nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Avuç içi yanması nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da avuç içi yanması nasıl geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kahverengi Kusmak Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed