Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir?

Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir? Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?, Kulak çınlaması tedavi edilir mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir? Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir

Hasa kişinin psikolojik bir sorunu olmamasına rağmen, dışarıda var olmayan frekanstaki sesleri duyması olarak algılamasına kulak çınlaması olarak belirtilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için kulak çınlaması tedavi edilir mi? ve kulak çınlaması nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kulak çınlaması nedenleri nelerdir?

Hafif vede yüksek şiddetli gelişebilmektedir. Hafif şiddetli çınlamalar, özellik ile geceleri vede sessiz ortamlarda duyulabilmektedir. Yüksek şiddetli çınlamalar da, hemen hemen her ortamda duyulabilmektedir. Tedavi edilmeyen kulak çınlaması, bir süre sonra bireyin psikolojik sorunlar yaşamasına kadar giderek depresyona girmesine neden olabilmektedir. Kulak çınlamasının, tehlike arz edebileceği durumlar da bulunmaktadır. Eğerki kulak çınlaması bir anda meydana geldiyse, hızlı ilerliyor ise kulak çınlaması ile birlikte gelişen baş dönmesi, işitme kaybı, baş ağrısı vede denge kaybı gibi sorunlar bulunuyor ise tehlikeli boyutlarda olabilmektedir.

Beyin sapında 8. sinire vestibülokohlear sinir denmektedir. Bölgenin sinir kılıfında tümörler oluşabilir. Beyinde gelişen bazı tümörler erken dönemde kendini kulak çınması ile belli edebilmektedir. Özellik ile tek taraflı kulak çınlaması olan bireylerde, işitme kaybı da görülüyor ise, tümoral lezyonlar açısından değerlendirilmesi vede tetkik edilmesi lazım. Kulak çınlamasının rastlanma sıklığı yaşa göre farklılık göstermektedir. Aslında teorik olarak, çocuklarda çok fazla rastlanmamaktadır. Yine de bu durum çocuklarda kulak çınlaması olmadığı anlamına gelmemektedir. Çocuk şikayetini söylemiyor ya da tanımlayamıyor olabilmektedir. Kulak çınlaması, işitme kaybının azalmasına neden olan her türlü durumda meydana gelebilmektedir. Yazımızın devamına giderek kulak çınlaması nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kulak Çınlaması Neden Olur?

Kulak Çınlaması Nedenleri

Kulak çınlaması, her zaman ince bir ses biçiminde olmayabilmektedir. Kalın tonlu, kaba tonlu ya da nabız atar gibi bir çok tonda görülebilmektedir. Özellik ile çocuklarda rastlanan kulak iltihapları, kulakta sıvı toplanması vede uzun süre bu sıvının içerde kalması ile meydana gelen efüzyonlu orta kulak iltihabı denilen durumlarda çınlama olması çok normal görülmektedir. Yalnız çocuklar, kulak çınlaması ya da az duyma gibi şikayetlerde bulunmaz. Çocuklarda kulak çınlaması söz konusu olsa da, zor tanımlanabilmektedir.

Kulak çınlaması çok fazla nedene bağlı olarak gelişebilmektedir. İşitme kaybına neden olabilecek her türlü rahatsızlık, temel olarak kulak çınlamasına neden olabileceği gibi, kulakta işitme kaybına neden olmayan sistemik rahatsızlıklar da çınlamanın nedeni olabilmektedir. Kan eksiklerine bağlı gelişen anemi vede demir eksikliği de, kulakta çınlamaya neden olabilmektedir. Yine B12 vitamini eksikliğine ya da şeker hastalığına bağlı çınlamalarda görülebilmektedir. Kulak çınlaması, kulağa ait sebeplerden dolayı oluşabileceği gib, vücutta gelişen diğer rahatsızlıklar sonucunda da kulak çınmaları yaşanabilmektedir.

Kulak Çınlaması Kaç Günde Geçer
Kulak Çınlaması Kaç Günde Geçer

Özelliklede erişkin dönemde yaşın da artması ile birlikte kulakta çınlamaları daha sıklıkla rastlanabilir ve bu durum her 10 senede bir artarak devam edebilmektedir. Mesleği gereği görültüye ya da basınç değişikliklerine maruz kalmak da, kulak çınlamasının artmasına neden olabilmektedir.

Kulak Çınlamasının Başlıca Nedenleri

Travma,
Kansızlık,
Kalp ve damar hastalıkları,
Meniere hastalığı,
Hormonal değişimler,
Kulak kemiğindeki değişimler,
Stres,
Beyin bölgesinde tümörler,
Tıkaç kullanma,
Yüksek tansiyon,
Şeker,
Mesleki deformasyon,
Kulak zarının delinmesi,
Tıkaçlar,
Kulak iltihapları.

Kulak Çınlamasının Belirtileri Nedir?

Kulak çınlaması genellik ile ıslık sesi, çınlama, yüksek tonlu, tıslama vede zonklama biçiminde kendini belli edebilir veya nadiren görülse de müzikal tonlarda da algılanabilmektedir. Bu sesler bazen sinir bozucu bir hale vararak, bireyin psikolojik durumunu da etkileyebilmektedir. Kulak çınlaması belirtileri, bir süre devam ettkten sonra, aniden kesilebilir veya daha yoğun bir ses ile kişiyi son derece rahatsız eden hale gelebilmektedir. Bazı bireylerde beliritler, gece vede sessiz ortamlarda meydana gelirken, bazı bireylerde de günlük hayatını etkileyebilecek durumda rahatsızlık verebilmektedir. Kulak çınlaması bazı durumlarda, diğer hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Özellik ile kulak burun boğaz alanında işitme kaybı yapabilecek olan her türlü hastalığın temel olarak belirtisi olabilmektedir. İç kulak iltihabı, kulak zarında delik olması, iltihap olması ya da işitme sinirindeki tümör sonucunda oluşabilmektedir.

Kulak Çınlaması Tedavisi

Kulak çınlamasındaki ana problemlerden birisi de, nedeninin zor bulunuyor olmasıdır. Yalnız nedeni bilinen durumlarda mesela; işitme sinirinde bir tümöre bağlı meydana geliyor ise, cerrahi tedavi ya da radyoterapi gibi yöntemler uygulanabilmektedir. Dış kulak yolundaki kire bağlı gelişiyor ise, kulağın temizlenmesi ya da orta kulak yolundaki nedenlere de bağlı olarak medikal ya da cerrahi yollar ile hasta kişi tedavi edilebilmektedir.

Nedeni bulunamayan durumlarda da, daha genel tedavi yöntemleri tercih edilmektedir. Kulak çınlaması sistemik nedenlere bağlı gelişiyor ise, yüksek tansiyon, çinko eksikliği, kolesterol, B12 ya da demir eksikliği gibi öncelikle bu hastalıkların tedavisinin yapılması önem taşımaktadır.

Kulak Çınlaması Nedenleri Nelerdir, eğer ki sizin kulak çınlaması nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kulak çınlaması nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kulak çınlaması nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Delmicron Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed