Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Beyaz Kas Hastalığı Neden Olur? Beyaz kas hastalığı kimlerde görülür? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Beyaz Kas Hastalığı Neden Olur?

Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir

Nutrisyonel musküler distrofi, diğer ismi ile beyaz kas hastalığı kasların fonksiyonlarını sağlıklı biçimde yerine getirebilmeleri için gereksinim duydukları bazı minerallerin yetersiz alımına bağlı kas dokusunda ilerleyici yıkım vede fonksiyon kaybı ile seyreden kas hastalığına denmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için beyaz kas hastalığı kimlerde görülür? ve beyaz kas hastalığı neden olur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede paylaşabilirsiniz. Peki Beyaz kas hastalığı belirtileri nelerdir?

Beyz kas hastalığı, insanlarda oluşabilen bir hastalık olmayıp sıklık ile kuzu, oğlak ya da buzağı gibi küçükbaş ve büyükbaş heyvanların küçük yaştaki dönemlerinde rastlanan sağlık sorunudur. Hastalık genellk ile selenyum ya da E vitmaini gibi kas dokulaırnın fonksiyon göstermesinde vede doku bütünlüğünün korunmasında önemli görevleri bulunan vitamin ya da minerallerin beslenme ile yetersiz alımı sonrasında meydana gelmektedir. . Yazımızın devamına giderek beyaz kan hastalığı belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Beyaz Kas Hastalığı Neden Olur?

Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri

Ateş,
Nefes almakta zorluk,
Hareket sonrası belirtilerde artma,
Kas hareketleri ile birlikte ağrı,
Yürümeden kaçınma ya da ayakları kasılı pozisyonda yürüme,
Yürüme ya da ayakta durmada güçlük, beslenmede zayıflık,
Yaygın vücut kaslarında katılık ya da kaslarda zayıflık.

Hastalığın solunum ya da kalp kaslarını etkilemesi, beslenmeyi engellemesi gibi durumlarda hayvanların yaşamlarını tehdit edebilmektedir. Ölüm genellik ile yetersiz beslenme ya da yetersiz dolaşım-solunuma bağlı organ yetmezliği neden ile meydana gelmektedir.

Kaslar bu durumda zamanla hücre ölümüne uğrar ve kas dokusu kaybına bağlı hayvanlarda fiziksel aktivitede azalmanın yanında, yaşamı tehdit edebilecek sorunlar gelişebilmektedir Vücudu oluşturan hücre vede dokular, metabolizma ismi verilen yaşamsal faaliyetleri gerçekleştirir iken hücreler için zaarlı etkilere sahip bazı yan ürünlerin de meydana gelmesine neden olmaktadır. Reaktif oksijen radikalleri ismi verilen bu toksik maddeler hücre yapısını meydana getiren maddelere ya da doğrudan hücrenin genetik dizilimine zarar vererek hücre ölümüne neden olabilmektedir. Toksik maddelerin hücre içinde birikerek hücre ölümüne yol açmaması adına, bu zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan emzimler üretmektedir.

Beyaz Kas Hastalığı Ölümcül Mü
Beyaz Kas Hastalığı Ölümcül Mü

Glutatyon peroksidaz, glutatyon redüktaz gibi farklı çeşitlerde yer alan bu emzimler fonksiyon gösterebilmek adına bazı mineral ya da vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Emzimlerin fonksiyonları için kullandığı maddelerin başında selenyum vede E vitamini gelmektedir. Hayvanlar ihtiyaç duydukları E vitamini vede selenyumu beslenme yolu ile elde etmektedir. Bu neden ile hayvanların beslenmesinde kullanılan yemler, karışımlar vede otlandıkları bölgede yer alan bitkilerin içerikleri vitamin ya da mineral alımı bakımından belirleyici olmaktadır. Çeşitli nedenler ile beslenme ile alınan selenyumun ya da E vitimanin yetersiz kalması halinde kasların yaşamı için gerekecek kadar madde yer almaz. Bu da hücre içinde toksik maddelerin birikmesine vede hücre yapısının zarar görmesine neden olmaktadır. Bunun sonucunda kaslar daha beyaz bir renk alarak fonksiyon kaybına uğrar ve klinik belirtiler meydana gelmektedir.

Beyaz Kan Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Beyaz kas hastalığında tedavi planı, eksikliği belirlenen mineral ya da vitaminlerin beslenmeye dahil edilmesi ile sağlanmaktadır. Yemlerin ya da otlanan bölgenin selenyum yeniden zenginleştirilmesi hastalığın kontrol altına alınmasında vede önlenmesinde önemli olmaktadır.

Hastalığ olan hayvanlara enjeksiyon yolu ile mineral vede vitamin takviyesi yapılabilmektedir. Bununla birlikte, selenyumun uzun dönemde beslenmeye takviye edilmesi toksik etkilere de yol açabileceği için, yasalar ile belirlenen sınırlarda ve süre içinde beslenmeye ilave edilmesi ve kontrol altına alınması oldukça önemlidir.

Beyaz Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir, bu hastalığın genel tedavisi, eksikliği belirlenen mineral ya da vitaminlerin beslenmeye dahil edilmesi ile sağlanmaktadır. Eğer ki sizin beyaz kas hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Beyaz kas hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da beyaz kas hastalığı belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Gözde Yabancı Cisim Hissi Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed