Glokom Hastalığı Neden Olur?

Glokom Hastalığı Neden Olur? Glokom Hastalığı Ne Zaman Tehlikeli?, Glokom nasıl başlar, hakkında bilmeniz gereken, bazı bilgilere ulaşabilir.

Glokom Hastalığı Neden Olur? Glokom Hastalığı Ne Zaman Tehlikeli?

Glokom Hastalığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Glokom Hastalığı Neden Olur

Sağlıklı gözde sıvı, iris vede kornea arasında yer alan kanallardan çıkmaktadır. Göz tansiyonunda bu kanallardaki direnç artar, hareket edemeyen sıvı gözde birikir vede göze baskı uygulanmaktadır. Bu baskının yarattığı basınçta optik sinire zarar verdiğinde göz tansiyonu meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız glokom nasıl başlar ve glokom hastalığı ne zaman tehlikeli? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Glokom hastalığı neden olur?

Glokom tanısında, dikkatli göz muayenesi gereklidir. Tonometri isimli cihaz ile göz içi basıncı ölçülür iken, görme alanı muayenesiyle çevresel görmede bir hasar olup olmadığı incelenmektedir. Kornea kalınlığı ölçülür, göz siniri vede retina damarlarının daha ayrıntılı analizleri için geekir ise tomografik incelemeler de uygulanmaktadır. Tedavideki en temek amaç, hastalığın yol açtığı görme kaybını, göz siniri hasarındaki ilerlemeyi durdurmaktır. Bu nedne ile, o ana kadar meydana gelen göz sinir hasarı vede görme kaybı geriye dönük olarak düzelmez. Tedavi için, göz sinir hasarına yol açmayacak, hastalığın ilerlemesini durduracak göz tansiyonu seviyelerine ulaşma hedefi ile bazı ilaçlar ya da cerrahi teknikler, lazer uygulamaları kullanılabilmektedir. Çoğu hastada başarılı olan bu tedavilerin yetersiz kaldığı durumlarda, lazer vede cerrahi tekniklere de başvurulabilmektedir. Glokom tedavisi ömür boyu devam edecek tedavidir. Bu sayede görme kaybının ilerlemesi önlenmektedir.

Düzenli egzersiz göz tansiyonunu geçici olarak düşürmektedir. Yalnız anaerobik egzersizden kaçınmak gerekir. Koşarken, bisiklete binerken aniden hızlanmak, mekik, barfiks gibi hareketler, ağırlık kaldırmak, baş aşağıya gelecek biçimde yapılan skuba diving vede bungee jumping gibi sporlar göz içi basıncını yükselttiği için glokom açısından zararlıdır vede tavsiye edilmez. Yazımızın devamına giderek glokom hastalığı nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Glokom Hastalığı Ne Zaman Tehlikeli?

Glokom Hastalığında Kimler Daha Riskli?

Coğrafik bölge etkisi yani, Doğu Asyı halklarında dar açılı, glokomun sık rastlanması gibi.
Uzun süre kortizon kullanımı, arktik bölge hastalıkları,
Birlikte seyreden başka göz hastalıklarının varlığı,
Aileden glokom öyküsü, genetik yatkınlık,
50 yaş üzerinde olmak,
Göz içi basıncı yüksekliği.

Anne veya babası akraba olan vede ailede körlük öyküsü yer alan, bir veya iki kardeşi glokomlu doğan bebeklerde doğumsal glokoma rastlanabilmektedir. Göz tansiyonunun anne karnında artması henüz yumuşak olan göz küresinin dış kabuğunun genişlemesine vede bebeklerin büyük gözlü doğmalarına neden olmaktadır. Göz mavimsi renkte, kornea mat durumdadır. Bu bebekler ışıktan kaçarlar vede gözleri aşırı sulanmaktadır. Vitamin vede mineral takviyelerinin glokom tedavisinde yeri bulunmamaktadır. Yalnız bazı vitaminlerin vede magnezyumun ana tedaviye, ek olarak fayda sağladığına dair bazı bilimsel çalışmalar bulunmaktadır. Buna rağmen günlük tedavi pratiğinde heniüz bir kural haline geldiğini bilinmektedir.

Glokom Olan Biri Nasıl Görür
Glokom Olan Biri Nasıl Görür

Göz basıncı 22 mmHg üzerinde olduğun halde, glokom olmayan bireyler oküler hipertansiftir. Yalnız bu bir hastalık değildir. Önemli nokta, göz basıncı diğer insanlara göre yüksek olduğundan glokom olma riski bulunmaktadır. Glokomlu hasta kişilerde, göz basıncı genellik ile 20 mmHg vede üzerindedir. Glokomun bu tipinde de, göz basıncı 20 mmHg’nin altında seyretmektedir. Yavaş ilerleyen bir glokom tipiyken, tedavisi de oldukça zordur. Kan vede damar hastalıkları ile yakın ilişkisinden dolayı tedavisinin bu açıdan da desteklenmesi oldukça önemlidir.

Glokom Hastalığı Neden Olur, eğer ki sizin glokom hastalığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. glokom hastalığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da glokom hastalığı neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ayak Burkulması Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed