Meme Ucu Çatlaklarının Belirtileri Nelerdir? Meme Ucu Çatlak Tedavisi, Meme ucu çatlakları nasıl geçer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Meme Ucu Çatlaklarının Belirtileri Nelerdir? Meme Ucu Çatlak Tedavisi
Meme başı çatlakları genellikle emzirme döneminde, annelerin meme uçlarında meydana gelen yaralara denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için meme ucu çatlak tedavisi ve meme ucu çatlakları nasıl geçer? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Meme ucu çatlaklarının belirtileri nelerdir?
Meme ucu çatlakları, özellik ile emzirme döneminde olan tüm annelerin sorunlarının başında gelmektedir. Meme başı çatlakları emzirme sürecinin en başında daha çok olması ile birlikte tüm emzirme sürecinde olabilir. Bazı anneler bu sıkıntı neden ile bebeklerini emzirmeyi bırakabilmektedir. Meme başı çatlaklarının oluşumunun en önemli nedeni, bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasından kaynaklanmaktadır. Anne, bebeğini emzirir iken, meme ucu etrafındaki koyu halka kısmı olan areolayı tam olarak kavratmayıp, sadece meme başından emzirmeye çalışır ise, meme başı zedelenir, önce ağrımaya başlar daha sonra da çatlaklara vede yaralara dönüşebilmektedir. Emzirme döneminde iken, göğüs uçları sürekli ıslanır vede kurumaktadır. Bu durumda da meme uçlarında çatlaklar oluşabilir vede ağrılı yaralar meydana gelebilmektedir.
Meme başında meydana gelen çatlaklar vede yaralar neden ile anneler, bebeklerini emzirme sıklığını veya süresini azaltabilmektedir. Buna bağlı olarak da memelerde süt birikmesi olabilir. Meme başında meydana gelen çatlaklardan içeri mikroplar kolaylıkla girebilir ve bu durum memenn iltihaplanmasına yol açabilmektedir. Meme ucu çatlaklarına mantarlar yerleşerek enfeksiyona neden olabilmektedir. Bu mantarlar emzirme esnasında bebeğin ağzına bulaşarak bir çeşit ağız mantarına neden olabilir. Bu mantarlara halk arasında pamukçuk denir. Meme ucu çatlakları nedeni ile meydana gelen meme ucu enfeksiyonlarından dolayı iltihaplanmış memeden süt verilemeyebilir.
Bebek yeterince emzirilemeyeceğinden, kısa süre sonra yetersiz beslenme söz konusu olabilir. Aç kalan bebek zayıflayamaya başlar vede hastalıklara karşı daha dayanıksız hale gelmektedir. Emzirme annenin doğum sonrası bebeğiyle, olan bağını güçlendirmektedir. Yalnız meme ucu çatlaklarında ağrı vede acı nedeni ile anneler bebeğini emziremez vede bebeği ile iletişimi etilenebilmektedir. Yeterli miktarda anne sütü alan bebeklerde kansızlık ihtimali daha az olmaktadır. Meme ucu çatlakları nedeni ile, emzirme yeterli miktarda olamadığında bebekte kansızlık rastlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek meme ucu çatlaklarının belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Meme Ucu Çatlakları Nasıl Geçer?
Meme Ucu Çatlaklarının Belirtileri
– Meme ucunuzda soyulma olması,
– Meme ucunuzda kanama olması,
– Meme ucunuzda ağrı olması,
– Meme ucunuzda kızarıklık olması,
– Meme ucunuzda açık çatlaklar ve yaralar olması.
Meme başlarında ağrınız eğerki çok şiddetliyle, doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Yalnız bu ağrı kesicileri ağrı başlamadan önce kullanmak, özellik ile emzirmeden yardım saat önce kullanılması daha uygundur. Meme ucu çatlakları için, en önemli tedavi çatlakları oluşmadan önlemektir. Doğal zeytinyağı bakteri, mantar vede mikrop üremesini engelleme özelliğine sahiptir. Meme başı çatlaklarına da iyi gelir. Meme başı çatlakları, enfeksiyon kapmaya daha yatkındır. Buna bağlı olarakta meme ucu bakımı oldukça önemlidir. Şiddetli ağrı durumlarında mutlaka hekiminize başvurunuz. Her emzirme sonrası, göğsünüzü ılık su ile yıkamanız vede çatlak olan bölgeye nemli vede ılık kompres uygulamanız faydalı olur. Mutlaka göğüs kalkanı tercih etmeli ve olanları sık sık değiştirmelisiniz. Meme başı çatlakları için, özellik ile lanolin içeren kremler tercih edilmelidir. Meme başı çatlakları için, özel olarak hazırlanmış yağlar da iyileşmeye yardımcı olur.
Meme Uçu Çatlakları Nasıl Önlenir?
– Emzirme öncesi memelerinize, hafif masaj yapınız ve rahatlamak için müzik dinleyin ve gevşeme egzersizleri yapınız.
– Göğüs kalkanı kullanımı ile emzirme sonrası, meme başı serbest bir biçimde kuruyabilir vede giysi veya göğüs pedi teması ile tahriş olmaz.
–– Emzirme sonrasındaki süt sızıntıları meme ucunu sürekli nemli tutmasın diye, meme başı ped sık değiştirilmelidir.
– Lohusalık döneminde göğüs uçlarınızı sadece suyla yıkayınız. Sabun vede alkol cidlinizi tahriş etmektedir.
– Meme uçlarının hassas olduğu zamanlarda, doğrudan uygulanan, serin suda ıslatılmış bilindik çay poşetleri ağrılı meme başlarını yatıştırmaktadır.
– Annenin gergin olduğu durumlarda memeden gelen süt miktarı azalacağından, bebek de emmek için daha güçlü çekecektir. Bu da hassas olan memede çatlaklara neden olur.
– Her emzirme döneminde, iki memenizi de kullanmayı denemelisiniz.
– Emzirmeye özellikle ağrısı az olan memeden başlamalısınız.
– Emzirme sonrasında, meme başı bir kaç damla süt ile ıslatılmalı vede açık havada kuruması sağlanmalıdır.
– Emzirirken sık sık bebeğinizin pozisyonunu değiştirin, böylelik ile memenin farklı noktalarına basınç uygulanmış olur.
– Özellikle doğumun son aylarında emzirme teknikleri vede doğru emzirme ile ilgili eğitim alınması lazım.
– Gebeliğin özellik ile 8. ayından itibaren meme ucu vede çevresindeki alana gerekli bakım için bitkisel içerikli pomatlar vede yağlar tercih edilmelidir.
Meme Ucu Çatlaklarının Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin meme ucu çatlaklarının belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Meme ucu çatlaklarının belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da meme ucu çatlaklarının belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kahve Nasıl Yetiştirilir?