Kaktüs Çiçeği Nasıl Açar? Kaktüs Çiçeği Ne Zaman Açar? Kaktüs nasıl çoğaltılır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri ayrıntılı olarak derledik.
Kaktüs Çiçeği Nasıl Açar? Kaktüs Çiçeği Ne Zaman Açar?
Kaktüs çiçeği yaprakları mide vede bağırsakta meydana gelen iltihapları giderici özelliğe sahiptir. Kaktüs çiçeğini evde çoğaltmak için bazı teknikler ile gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için kaktüs nasıl çoğaltılır? ve kaktüs çiçeği ne zaman açar? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kaktüs çiçeği nasıl açar?
Kaktüs çiçeği köklerinde beyin hücrelerini onaran vede yenileyen maddeler bulundurur. Kaktüs çiçeği metabolizmayı hızlandıran bitki türüdür. Kanser düşmanı olan kaktüs, kanserin vücuda yayılmasını önleyecek kadar etkilidir. Serbest radikaller ile mücadele eder vede bedeni korumaktadır. Diyabet ile savaşır. Kan şekerini dengelemektedir. Araştırmalara göre, kaktüsün kolesterol seviyesini dengelediği vede kalp hastalıkları riskini en aza indirdiği bildirilmiştir.
Kaktüs çiçeğinin radyosyon emdiği vede bu neden ile ofis ortamlarında sıkça bulunması gerektiği belirtilir. Bu bilgilin henüz bilimsel kanıtı yoktur. Radyasyonu su emer, kaktüs de suyu barındıran bitki türüdür. Bu durumdan dolayı, böyle bir ilişki kurulmaktadır. Herhangi bir bilimsel doğruluğu olmasa da, kaktüsün ofis masasında ya da televizyon ünitesinde durması estetik açıdan şıklık vermektedir. Kaktüsü evinizde bulundurmanız için bir sakınca yoktur. Dikenli yapısı olan küktüsleri, küçük çocuklardan uzak tutmalısınız. Çocukların dikkatini çeken çiçekli veya çiçeksiz kaktüsler, yapraklarındaki dikenler ile tehlikeli hale gelebilmektedir. Bu neden ile, çocukların bulunduğu ortamlarda kaktüsleri onların erişemeyeceği konumlara yerleştirmeniz gerekmektedir. Evin çeşitli köşelerinde kaktüs bulundurduğunuzda, ortamdaki nemi dengelemiş olursunuz. Henüz bilimsel kanıtı olmasa da, radyasyonun yayılmasını da engellemiş olabilirsiniz. Zira radyasyondan endişe var ise, hamilelerin vede kanser hastalarının bulunduğu evlerde hem tedbir amaçlı, hem de moral olması adına renk renk kaktüs yetiştirebilirsiniz. Yazımızın devamına giderek kaktüs çiçeği çoğaltımı ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kaktüs Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Kaktüs Çiçeği Ne Zaman Açar?
Kaktüs çiçeğiniz çiçekli türden ise, vakti geldiğinde renkli çiçeklere şahit olabilirsiniz. Dikenlerin arasından yükselen bir renk cümbüşü için, bitkinin yetişkin olması önemli olmaktadır. Yeni vede yavru bitkilerin çiçek açması oldukça zordur. Bir sene içinde 1 kez çiçek açan kaktüsler, bu çiçeği en çok 50 gün taşıyabilmektedir. Bitki yapısından dolayı görülen bu duurm, bir çok çiçek yetiştireni üzer. Kaktüs lerin doğası genellikle böyledir. Kaktüsün çiçeklenmesi için, bol ışıklı ortamda kalması lazım. Geçirgen yapılı topraklarda vede güneşi gördüğü dönemlerde çiçeklenmesi söz konusudur. Dikenlerin üzerinde pembe ya da kırmızı, hatta sarı renklerde çiçeklere şahit olabilirsiniz. Yalnız bu gibi renklere şahit olabilmeniz için kaktüs çiçeğinin bakımını ihmal etmemelisiniz.
Kaktüsün çoğaltma döneminde, kök kısmında yeni vede ufak bir bitki oluşmaktadır. Bu bitkiyi özenli biçimden köktün ayırabilirseniz, kaktüsü farklı bir saksıda çoğaltmış olursunuz. Kaktüs çoğaltma için, yeni bitkiyi dikkatlice kökten ayırınız vede zaman geçmeden yeni saksıya yerleştiriniz. Toprağı ilave ettikten sonra, çok az miktarda can suyunu veriniz. Bir kaç gün geçtiğinde yeni bitkiniz, kendi yuvasına alışmış vede büyümüş olacaktır. Bu işlem için, Haziran ve Eylül ayları idealdir. Yeterli vitamini aldığında bazen ilkbahar döneminde de yavrulayabilmektedir.
Kaktüs Çiçeği Nasıl Açar, eğer ki sizin kaktüs çiçeği nasıl açar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kaktüs çiçeği nasıl açar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kaktüs çiçeği nasıl açar, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Evde Kaktüs Yetiştirilir Mi?