Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?

Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Spiral Enfeksiyon Neden Olur?, Spiral enfeksiyon nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Spiral Enfeksiyonu Neden Olur?

Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir

Spiral enfenksiyon, cihazın yerleştirildiğinden sonra meydana gelebilen ciddi bir durumdur. Bu enfeksiyon bazı belirtiler ile kendini belli eder. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için spiral enfeksiyon nasıl tedavi edilir? ve spiral enfeksiyon neden olur? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Spiral enfeksiyon belirtileri nelerdir?

Spiral olarakta isimlendirilen vede açılımı rahim içi araç olan rahim içi araç, rahim içine sığacak büyükte tasarlanmıştır. T şeklinde bir alettir. Rahim içi araç, cinsel ilişki esnasında spermlerin yumurta ile döllenmesini önlemektedir. Bununla birlikte rahim içi araç, rahim iç duvar yapısını bozarak, döllenme oluşsa bile, döllenmiş yumurtanın yerleşmesini de engellemektedir. Günümüzde ise spiral tüm dünyada en sık tercih edilen doğum kontrol yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu kadar yaygın vede sık tercih edilmesindeki nedenler ise; Ekonomik olması, kolay uygulanabilir olması, takıldığı anda etkinliğini hemen göstermesi, doğum kontrol sağlamada diğer yöntemlere göre daha etkin olması vede çıkartıldıktan sonra herhangi bir sorun olmadan doğurganlığın hemen geri kazanılması olmaktadır. Yazımızın devamına giderek spiral enfeksiyon belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Spiral Enfeksiyon Nasıl Tedavi Edilir?

Spiral Enfeksiyon Belirtileri

Kasık bölgesinde hassasiyet vede dolgunluk hissi,
Cinsel ilişki esnasında ağrı,
Vücut sıcaklığında yükselme,
Düzensiz adet kanamaları,
Hafif ya da şiddetli karın ağrısı,
Kokulu, rengi değişmiş ya da normalden daha fazla vajinal akıntı.

Spiral, genellik ile etkili doğum kontrol tekniğidir. Yalnız kullanıcıların gebelik riskini minimize etkem adına cihazın düzgün takıldığından vede düzenli olarak hekim kontrollerine gidildiğinden emin olmaları oldukça önemlidir. Herhangi bir komplikasyon şüphesi durumunda, bir sağlık uzmanı ile iletişime geçmeniz oldukça önemlidir. Spiral takıldıktan sonra, ilk 20 gün içinde çok nadir olarak akıntı vede koku rastlanabilmektedir. Takılmadna önce enfeksiyon olup olmadığı kontrol edilir ise, riski daha da azalmaktadır. Enfeksiyon geliştiğinde kasıkta ağrı vede hassasiyet, ateş vede kötü kokulu akıntı olmaktadır.

Spiral Enfeksiyon Yaparsa Ne Olur
Spiral Enfeksiyon Yaparsa Ne Olur

Spiral yabancı cisim olduğundan, eğerki uzun yıllar bakımsız bırakıldığında vaginal enfeksiyon kaynağı olabilmektedir. Akıntı rastlandığında hemen tedavi edilmelidir. Spiral takıldıktan sonra düzenli olarak hekim kontrolleri gerekitiren doğum kontrol tekniğidir. İşlem sonrası hekim kontrolleri cihazin doğru yerleştiğini vede uygun biçimde çalıştığını doğrulamak, kullanıcının sağlığını izlemek vede potansiyel yan etkileri tespit etmek amacı için oldukça önemlidir.

Spiral takıldıktan sonra genellik ile ilk 3 ay içinde hekim kontrolü önerilmektedir. İlk kontrolden sonraki süreç, eğerki doktor daha erken kontrol randevusu önermez ise genellik ile yılda 1 defa yapılabilmektedir. Yalnız kullanıcıya özgü koşullara vede ihtiyaçlara bağlı olarak hekim farklı bir takip palanı belirleyebilmektedir. Kullanıcı cihazın iplerini düzenli olarak kontrol etmeli vede herhangi bir anormallik fark ettiğinde ise, en kısa sürede hekime başvurmalıdır.

Spiral Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin spiral enfeksiyon belirtileri melerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Spiral enfeksiyon belirtileri melerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da spiral enfeksiyon belirtileri melerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Diyalize Hangi Evrede Girilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed