Menstrual Kap Nasıl Kullanılır?

Menstrual Kap Nasıl Kullanılır? Menstrual Kap Nedir?, Menstrual kap zararlı mı? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırlayıp derledik.

Menstrual Kap Nasıl Kullanılır? Menstrual Kap Nedir?

Menstrual Kap Nasıl Kullanılır
Sayfa İçeriği: Menstrual Kap Nasıl Kullanılır

Adet kabı olarak bilinen, menstrual kap silikondan yapılmış kaptır. Bu kaplar farklı modellerde vede boyutlarda üretilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için menstrual kap zararlı mı? ve menstrual kap nedir? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Menstrual kap nasıl kullanılır?

Menstrual kap, adet dönemi geldiğinde, rahim ağzına yerleştirilir vede kan içine dolmaktadır. Böylelikle tampona ya da pede gerek kalmamaktadır. İçi kan dolduğunda, kapı çıkarıp boşaltabilirsiniz. Yerine daha sonra tekrar yerleştirilebilir. Bu kaplar çok kullanımlıktır ve temizliği için kaynar suda 3 ya da 5 dakika kaynatmak yeterlidir. Regl kabının henüz bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Sıcak suda 5 dakika kaynadıktan sonra hijyen sağlanmaktadır. 12 saate kadar rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yalnız dolduğunda kan kaptan dışarıya çıkabilmektedir. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Bu kap genital bölge içine vakumlayarak yerleştirilmektedir. Böylelikle genital bölge ağzı kapanmaktadır. Bu özelliğinden dolayı, kabın rahim içine kaçması mümkün değildir. İlk zamanlarda kullanması biraz zordur. Yalnız kullandıkça zaman içinde kadınlar bu kaba alışmaktadır. Yazımızın devamına giderek menstrual kap nasıl kullanılır, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Menstrual Kap Ne İşe Yarar?

Menstrual Kabın Avantajları

Çevreye zararı yoktur.
Uzun süre kullanıldığından, ekonomik açıdan rahatlık sağlar.
Ped vede tampon ile kıyaslandığında, daha uzun süre kullanılmaktadır.
Ped vede tampona göre, daha konforludur.

Menstrual Kap Kullanımı

Adet kabını her kullanımdan önce temizlemeniz gerekmektedir. Rahim ağzına yerleştirmeden önce katlanmalıdır. Yerleştirir iken, rahat bir pozisyon alınmalı ve gerekirse su bazlı kayganlaştırıcı tercih edilmelidir. Kabın tabanından tutulduğunda rahim ağzına oturmaktadır. Yerleştirir iken, sapından tutulmamalıdır. Menstrual kap, doğanın geleceğini, ekonomik vede sağlığınızı düşünerek geliştirilmiştir. Periyodik döneminizi çok daha kolay vede zahmetsiz hale getirmek adına tasarlanmıştır. Ped vede tamponun aksine, zararlı yönü yoktur. Menstrual kapları kullanmak sağlıksız vede zararlı değildir.

Menstrual Kap Neden Sızıntı Yapar
Menstrual Kap Neden Sızıntı Yapar

Menstrual kap ile birlikte uyumanın sakıncası yoktur. Adet kapları çoğunluk ile 12 saate kadar kullanılabilmektedir. Gece yatmadan önce, adet kabını temizleyip yenilemek yeterlidir. Adet kabı ile denize girmenizde bir sakınca yoktur. Yalnız öncelik ile kabı duşta test ederek, denize girebilirsiniz. Adet kabı bazı durumlarda sızıntı yapabilir. Diğer ürünler gibi, bu kaplarda da sızıntı sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu kabı doğru yerleştirmemenizden, doğru boyutu kullanmamanızdan veya çok uzun süre kullanmanızdan kaynaklı yaşanan durumdur. Özellik ile adet kanamanızın yoğun olduğu süreçte değiştirme süresini 8 saate göre ayarlamalısınız.

Menstrual Kap Nasıl Kullanılır, adet kabı belirli zaman diliminden sonra dolmaktadır. Bu aşamada tabanından tutup sıkıştırıldığında, vakum özelliği kaybolmaktadır. Boşaltıp temizlendikten sonra, tekrar kullanma hazır hale gelmektedir. Eğer ki sizin menstrual kap nasıl kullanılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Menstrual kap nasıl kullanılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da menstrual kap nasıl kullanılır , hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Pelvis Kırığı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed