Yüz Terlemesi Neden Olur?

Yüz Terlemesi Neden Olur? Yüz Terlemesi Nasıl Geçer?, Yüz terlemesi tedavi edilir mi? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Yüz Terlemesi Neden Olur? Yüz Terlemesi Nasıl Geçer?

Yüz Terlemesi Neden Olur
Sayfa İçeriği: Yüz Terlemesi Neden Olur

İnsanların en sık karşılaştığı durumlardan biri de terleme sorunudur. Nerede ise insan vücudunun her yeri terler. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için yüz terlemesi tedavi edilir mi? ve yüz terlemesi nedenleri nelerdir? Soruları ile ilgili cevapları ayrıntılı olarak bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Yüz terlemesi neden olur?

İnsan derisinin altında, 4 milyon ter bezi vardır. Ter bezlerinin vücuttaki yerleşimi ise, tamamen kalıtsaldır. Terleme vücudun her bölgesinde olabilmektedir. Yalnız genellik ile avuç içinde, koltuk altında, ayaklarda vede yüzde görülmektedir. Her kısımda oluşan terleme farklı nedenlerden meydana gelebilmektedir. Beyin çevresel koşullara göre, ter bezlerinin işlevini sağlamaktadır. Beynin sinir sistemine bağlı noktalarındaki ter bezlerine komut verir vede böylelikle vücut terlemeye başlamaktadır. Yalnız sinir sisteminin veye beynin ciddi bir hasara uğraması bu işlevin normal akışını bozmaktadır. Bu durum da yüz bölgesindek iterleme oranını artırmaktadır. Kişinin psikolojik durumu da, sinirsel aktiviteyi değiştirebilmektedir. Yazımızın devamına giderek yüz terlemesi nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Yüz Terlemesi Nasıl Geçer?

Yüz Terlemesi Nedenleri

Mide kanaması, nefes darlığı, ateşlenme vede kalp rahatsızlıkları gibi hastalıkların öncesinde yüz terlemesi görülebilmektedir.
Kişi sosyal çevresinde rahatsız edici bir durum ile karşılaştığında veya utandığında bir anda vücut ısısı arttığından yüz terlemesi başlamaktadır.
Yüzde aşırı terlemenin bi diğer nedeni de, zorlayıcı egzersizler vede vücudun aşırı sıcak havaya maruz kalması olarak bilinmektedir.
Vücudun yağ oranı vede yüzün terleme durumu aynı orantıdadır. Kilolu kişiler, zayıf kişilere göre daha fazla mineral depoladığından ter bezleri daha fazla çalışmaktadır.

Gece yüz terlemesi, sıcağa bağlı olarak yaşanabileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu ya da alkol kullamına bağlı olarak da rastlanabilmektedir. Gece yüz terlemesi yaşayan kişilerin genellik ile herhangi bir tedaviye ihtiyacı yoktur. Aşırı yüz terlemesi için dermatoloji bölümüne gidebilirsiniz. Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatı için de göğüs cerrahisine gidilmektedir. Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için de iç hastalıkları ve endokrinoloji bölümüne gidebilirsiniz.

Yüz Terlemesi Neyin Belirtisi
Yüz Terlemesi Neyin Belirtisi

Sinir sisteminin vede kasların çalışabilmesi açısından, önemli görevi olan D vitamini eksikliği ile birlikte bireyde halsizlik, yorgunluk, kemik ağrıları, ishal, aşırı terleme gibi belirtiler meydana gelebilmektedir. Bu yüzden yüz terlemesi için buna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yüz Terlemesi Neden Olur, yüz ve boyun terlemesi genellikle hormonal hastalıklardan dolayıdır. Hormanal hastalıklar dışında ise ruhsal sorunlar da terlemeye neden olur. Stres vede çok düşünmek her zaman terlemeyi tetiklemektedir. Bu nedenle herhangi bir psikolojik sorun yaşanıyor ise, terleme sorunlar oldukça çok yaşanabilmektedir. Eğer ki sizin yüz terlemesi neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yüz terlemesi neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da yüz terlemesi neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Alın Kızarıklığı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed