Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır?

Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır? Taşınırken Bilmeniz Gerekenler, Evden taşınırken eşya toplamanın püf noktaları hakkında bilmeniz gerekenler.

Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır? Taşınırken Bilmeniz Gerekenler

Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır
Sayfa İçeriği: Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır

Yeni bir eve taşınırken, insanların kabusu olan eşya paketleme işlemi oldukça zor olmaktadır. Yeni eve taşınırken, eşyaları düzenli paketlemek vede güzel paketlemek sizi büyük bir dertten kurtarmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için evden taşınırken eşya toplamanın püf noktaları vede taşınırken bilmeniz gerekenler ile ilgili sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak hazırladık. Peki Evden taşınırken eşyalar nasıl toplanır?

Taşınmaya karar verdiğiniz anda, eşyalarınızı paketleme işlemine son ana bırakmamak işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için bir kaç hafta önceden temiz kutuları ayarlamanız gerekmektedir. Mobilyaları kaplamak için, eski masa örtüsü, havlu veya battaniye gibi elinizde hazır olan malzemeleri tercih edebilirsiniz. Eşya toplama işlemine ne kadar erken başlar iseniz, son andaki telaşınız o kadar az olur. Taşınma gününün sonunda ise tüm odaları teker teker gezerek kalan eşyaları tek odaya toplamayı unutmayın. Tüm kutular hazır olduğunda vede arkanızda değerli eşyalar vede bir çöp dağı bırakmadığınıza emin olmalısınız. Eşya toplama için sizlere gerekli olan malzemeleri yazımızın devamına giderek ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Taşınırken Bilmeniz Gerekenler

Taşınırken İhtiyacınız Olacak Malzemeler

Farklı boy vede kalıntıkta temiz kutular,
Makas vede koli bandı, kolilere isim vermek için etiket,
Boşlkları doldurmak için köpük ya da pıtpıt,
Mutfak malzemesi sarmak için samanlı veya beyaz düz kağıt, diğer sarılacak eşya için eski gazete ya da deriler.

Kutuları hazır hale getirdiğinizde, paketleme işleminde her eşyayı dikkatli şekilde kutulara yerleştiriniz. Kutuların içine yeterli miktarda dolgu malzemesi yerleştiriniz. Ağır malzemeler kutunun alt kısmında, hafifler üst kısımda olmalı. Ağır malzemeleri daha küçük kutulara yerleştirmek de, hem taşırken hem de açarken faydalı olur. Bu sayede eşyanın zarar görmesini engellemiş olursunuz. Mutfak malzemeleri gibi kırılabilecek eşyalara oldukça özen gösteriniz. Mutlaka koruyucu malzemeler ile sararak kırılmalarını engelleyiniz. Kutuları paketler iken, yeni evinizde hangi odaya gideceklerini mutlaka üstüne not ediniz. Yeni evinizde bu eşyaları yerleştirirken daha kolay işinizi halletmiş olursunuz.

Sabun, diş fırçası ve macunu, şampuan, yüz vede banyo havlusu, kağıt havlu, bir kaç tabak çatal, bardak, bir kaç atıştırmalık, makas uyumak için bir nevresim takımı gibi malzemeleri ayrı bir kutu içinde, ilk açılacak kutu diye ayırmanız, yeni evinize girdiğiniz ilk günde yaşayacağınız telaş azalmış olur. Ev sakinleri için bir iki gün yetecek giysi veya evinizin minik bireylerinin biberon ve mama gibi ihtiyaçlarını valizlere yerleştirirseniz hem aramazsınız, hem de bulmak için daha rahat edersiniz. Taşınma dosyası hazırlamakta sizi bazı olumsuzluktan korumaktadır. Bu dosyanın içinde taşıma şirketiyle yapmış olduğunuz anlaşmanın yanı sıra, biraz nakit para, kimlik gibi önemli resmi belgeleriniz, ulaşmanız gerekebilecek kişilerin telefon bilgileri vede tüm paketlerinizi açmadan size gerekebilecek her türlü resmi evrağı da koyunuz. Hazırladığınız bu dosyayı diğer eşyalar ile karışmaması için, yanınıza alacağınız valizlerden birine koymanız, ulaşmanız için daha rahat olacaktır.

Taşınırken Nelere Dikkat Edilmeli
Taşınırken Nelere Dikkat Edilmeli

Taşınmanızı kullanmadığınız eşyalardan arınma olarak görünüz vede uzun zamandır kullanmadığınız ve gereksiz görünen her türlü eşyayı ihtiyacı olan birilerine veriniz. Eğer ki kullanılamaz durumda ise geri dönüşüme bırakabilirsiniz. Çekmecelerden çıkan minik eşyaları mutfak sakalam kabı tipi kutular içinde taşıyınız. Taşınırken unutulan, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi içinide kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz.

Evden Taşınırken Eşya Toplamanın Püf Noktaları

Eşyalarınızı kutuya yerleştirirken, aynı odaya gidecek kutuları bir arada koymaya da özen gösterin ve gruplayınız. Kablo, tamir aleti gibi eşyaları aynı kutularda gruplamayınız. Demonte ettiğiniz aletlerinizin birleştirme parçalarını üzerlerine bantlayınız. Bunu yapamazsanız da çivileri küçük bir torbaya koyup, torbanın içine hangi eşyanın parçası olduğunu yazan bir kağıt atınız. Bu şekilde kendinizi yüzlerce çivinin arasında boğulmaktan kurtarmış olur ve aradığınız çiviyi bulur eşyayı kolaylıkla yeniden bir araya getirebilirsiniz.

Evden Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır, taşınmak zor gibi görünsede aslında, bazı yöntemlere ve püf noktalara dikkat edildiğinde zahmetsiz ve rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Yazımızın içeriğinde evden taşınırken eşya toplamanın püf noktaları ile ilgili bilgileri ayrıntılı olarak derledik. Eğer ki sizin evden taşınırken eşyalar nasıl toplanır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Evden taşınırken eşyalar nasıl toplanır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da evden taşınırken eşyalar nasıl toplanır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; e-Devlet Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed