Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir?

Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir? Kediler İçin Hangi Bitkiler Zehirli?, Kediler hangi bitkiyi sevmez? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir? Kediler İçin Hangi Bitkiler Zehirli?

Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir
Sayfa İçeriği: Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir

Evinizin maskotu olan patili dostlarınız için ve sağlığı açısından bazı bitki vede çiçekleri etrafta bulundurmamanız lazım. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için kediler hangi bitkiyi sevmez? ve kediler için hangi bitkiler zehirli? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kedilere hangi bitkiler zarar verir?

Kediler bir çok bitkiyi sevmez. Bir çok bitki ve çiçeklerde kedilerin sağlığına zarar vermekteedir. Kedinizi uzaktutmak adına, özellikle tercih edebileceğiniz bazı çiçekler vardır. Kokularından dolayı kediler bu çiçeklerden uzak duracak vede ekstra bir çaba harcamanız gerekmeyecektir. Sarımsak, soğan, küçük arpacık soğanı vede yeşil soğan kedilerin kırmızı kan hücrelerine zarar verebilmekte vede anemiye neden olur. Bu yiyecekler genellik ile büyük miktarlarda tüketildiğinde zehirlidir. Yalnız soğan çorbası karışımı ya da sarımsak tozu gibi konsantre soğan ya da sarımsak formlarına maruz kalmak da zehlri olabilmektedir. Halsizlik, uyuşukluk, iştahsızlık, soluk renkli diş etleri vede turuncu ile koyu kırmızı renk idrar gibi belirtiler veren kedileri mutlaka vakit kaybetmeden veterinere götürünüz. Yazımızın devamına giderek kediler için hangi bitkiyi sevmez, ile alakalı bilgilere ayrtıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

Kediler İçin Hangi Bitkiler Zehirli?

Kediler Hangi Bitkiyi Sevmez?

Kasımpatılar,
Laleler,
Kauçuk,
Yeşim bitkisi,
Aloe vera,
Zambak,
Deve tabanı,
Kalanço,
Begonya,
Salon sarmaşıkları.

Kasımpatılar, barındırdığı tahriş ediciler ile kedilere zarar verebilmektedir. Geleneksel bahçe bitkilerinden biri olan kasımpatı veya diğer ismi ile krizantem çiçeği, içerisinde bulunan seskiterpan lakton, piretrin vede diğer tahriş ediciler nedeni ile kedilerde ishal, salya akıtma, kusma, denge kaybı, deri tahrişi gibi belirtilere neden olabilmektedir. Lalaler de kediler için sıkıntılı bitkiler arasındadır. Solunum yetmezliği vede taşikardi dahil olmak üzere ciddi belirtiler meydana gelebilir. Lalaler, özellik ile soğan kısmında içerdikleri toksik maddeler ile, taşikardi ritim bozukluğu vede solunum yetmezliğine kadar uzanan semptomlara neden olabilmektedir.

Kediler için zehirli olabilen bir diğer bitki de, yumruları vede göve kısımları başta olmak üzere tüm kısımları toksisite barındıran begonyadır. İçerdiği fazla miktardaki oksalat kristali, toksikasyonu neden olarak karaciğer vede böbrek yetmezliğine neden olabilmektedir. Bu durum kedilenizin ölmesine neden olabilmektedir. Bolluk, şans vede bereket getirdiği inancı ile tercih edilen yeşim bitkisi, yalnızca kediler için değil, köpekler vede atlar için de zehirli bitkidir. Yutulduğunda kusma, uyuşma, denge kaybı vede depresyon ile başlayan belirtiler zamanla artabilmektedir. İç mekanlarda tercih edilen yaygın olan kauçuk, otoburların onları yememesi için toksin vede enzim salgılamaktadır. Bu neden ile, bitkinin herhangi bir bölgesi ısırıldığında çeşitli belirtiler meydana gelebilmektedir. Tıbbi özellikleri nedeni ile sıkça tercih edilen, yalnız bazı insan kan gruplarınd bile zehirli olabilen aloe vera, kediler için de oldukça tehlikelidir. İçerisinde bulunan saponinler vede antrakinonlar, zehirlenme semptomlarına neden olabilmektedir.

Kedilere Zarar Veren Bitkiler
Kedilere Zarar Veren Bitkiler

Zambak, güzel görüntüsünün altında tehlikeler barındıran bitki türüdür. Bitkinin tümü kedileri çin zehir taşıdığından, ufak bir ısırık bile zehirlenmeye yol açabilmektedir. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmez ise, ölümle bile sonuçlanabilmektedir. İlk başta şiddetli olan belirtiler zamanla azalsa da, böbrek yetmezliği ortaya çokmış olabilir vede bu durum 7 gün içinde ölüme kadar gidebilmektedir. Diğer ismi monstrea deliciosa olan deva tabanı, evlerde en çok kullanılan bitkier arasında yer almaktadır. Yalnız, içerisindeki kalsiyum oksalatlar, kediler için zehirlidir. Temas, ısırma, çiğneme vede bazen de yutma durumlarında kedinizin ağzında şişme vede yanma ile başlayan belirtiler salyalanma vede kusmaya kadar gidebilmektedir.

Kediler Hangi Bitkilerden Uzak Tutulmalı?

Kalanço bitkisinin barındırdığı toksinler, kedilerde ishal vede kusma gibi reaksiyonlara neden olmasının yanı sıra, kalp ritminde bozulma, nöbet vede bayılma gibi ağır belirtiler de meydana getirebilir. Salon sarımaşıkları kolay bakılabilir olması vede hoş görüntü yaratması nedeni ile sıkça kullanılmaktadır. Yalnız bu bitkilerde de kediler için zehir vardır. Eğer ki kediniz, sarmaşıktan bir parçayı yutar ise yanma, şişme ve kusma gibi belirtiler ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Kedilere Hangi Bitkiler Zarar Verir, sevimli dostlar olan kediler, bu sayılan bitkilerden uzak tutulmalıdır. Kedinizde belirtileri gördüğünüzde vakit kaybetmeden veterinere götürmelisiniz. Kediler genelde sevmedikleri bitkilere yanaşmazlar ama ufak olan kediler bunu seçemez ve yanlışlıkla olsun o bitkilerle oynar. Bu da onlara zarar verebilir, o yüzden can dostlarınıza her zaman dikkat edin. Eğer ki sizin kedilere hangi bitkiler zarar verir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kedilere hangi bitkiler zarar verir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kedilere hangi bitkiler zarar verir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Serebral Palsi Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed