Eline Kıymık Batarsa Ne Olur?

Eline Kıymık Batarsa Ne Olur? Ele Batan Kıymık Nasık Çıkarılır? Ele batan kıymık kendiliğinden çıkar mı? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Eline Kıymık Batarsa Ne Olur? Ele Batan Kıymık Nasık Çıkarılır?

Eline Kıymık Batarsa Ne Olur
Sayfa İçeriği: Eline Kıymık Batarsa Ne Olur

Kıymık batması olayın da, kıymığın hemen çıkarılması lazım. Çıkartılmayan kıymıklar iltihap yapabilir vede kişilee büyük ağrı yaşatabilmektedir. Kıymığın kendi kendine yok olmasını beklemek ya da çıkmasını beklemek bazı durumlar da uzun vadeli acı da verebilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için ele batan kıymık kendiliğinden çıkar mı? ve ele batan kıymık nasıl çıkarılır? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Eline kıymık batarsa ne olur?

Ele batan kıymıkta ilk tercih edilen tekniklerden biri, bant kullanmaktır. Bu yöntem genel olarka ucu gözüken kıymıklar adına tercih edilir. Kıymığı kolay biçimde tutan bant ile, kıymık derine girmeden çıkarılabilmektedir. Yalnız derine girmiş kıymıklar da, bu yöntem işe yaramaz. Kıymık batmasından sonra çoğunluk, vücut bir süre sonra kıymığı yok eder vede vücuttan atmaktadır. Yalnız bazı durumlar da, kıymığın deri içinde kalması zararlı olabilmektedir. Özellik ile kişinin sinir sistemine zarar verebilir ya da tetanos kapmasına yol açabilmektedir. Bununla birlikte kıymık iltihap yapabilir vede kişinin uzun süre boyunca ağrı çekmesine de yol açabilmektedir. Eğer ki kıymığın doğal yollarla çıkarmayı başaramadıysanız, mutlaka hekim tarafından destek alınması gerekir. Sağlık kuruluşlarında kolay şekilde kıymık çıkarılabilmektedir. Yazımızın devamına giderek ele batan kıymık nasıl çıkarılır, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Tırnağa Batan Kıymak Nasıl Çıkar?

Ele Batan Kıymak Nasıl Çıkarılır?

Ele batan kıymığı çıkarmak için, öncelik ile kıymığın çevresinin sabun ile yıkanması vede sonrasında kuruması lazım. Kıymığın üst bölümüne bant konulduktan sonra, parmak yavaş yavaş masaj hareketleriyle ovulur. Ortalama 5 dakika boyunca bant parmak üzerinde bekletilmektedir. Daha sonra yavaş biçimde bandın çıkarılması lazım. Bandın çıkarılmasından sonra kıymığın çıkıp, çıkmadığını kontrol etmelisiniz. Sonrasında ise ılık su yardımı ile parmağı temizleyiniz. Küçük ekmek parçasının yara bandı üzerine konulmasıyla da kıymığı çıkarmanız kolay yöntemler arasındadır. Yara bandı üzerine konulan ekmek parçasıyla parmağınızı sarınız. Yalnız ekmek, tam olarak kıymığın battığı alana denk gelmeli. Özellikle uyumadan önce, bu işlemi uygulamanız daha doğru olur. Sabah parmağınızı açarak kıymığın çıktığını kontrol ediniz.

Tırnağa kıymık batması durumun da, mutalak kıymığın derinliğine dikkat ediniz. Aşırı derine kıymık batması durumunda mutlaka uzman hekim tarafından yardım almanız gerekmektedir. Kıymığın çok derine girmesi ya da iltihap oluşturması durumunda, doktor müdahalesi daha doğrudur. Yalnız kıymık çıkabilecek durumda ise, cımbız yardımıyla kolay biçimde bu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Tırnağa Batan Kıymık Kendi Kendine Çıkar Mı?

Tırnağa batan kıymığı cımbız ile çıkarmak için; Öncelik ile mutlaka kıymığın olduğu bölgeyi vede cımbızı steril hale getiriniz. Tırnağın etrafını alkol, sabun ya da suyla yıkayınız. Tırnakların uzun olması halinde, uzun olan tırnağı kısaltınız vede kendinize daha çok alan açınız. Eğer tam olarak kıymığı göremiyorsanız, bir iğne ile yerini tespit ediniz. İğne ile kıymığı yüzeye çıkararak, ucunu cımbız ile tutarak kıymığı alabilirsiniz. Yalnız kullanacağınız iğneyi, önceden temizleniz lazım. İğnenin ucunu hafif şekilde içeriye sokarak, kıymığı hissedeceğiniz şekilde hareket ettiriniz. Cımbızı eğimli biçimde kullarak kıymığın geliş noktasından kıymığı çekebilirsiniz. Kıymık çıktıktan sonra, mutlaka elinizi dezenfekte ediniz vede bununla birlikte antibiyotikli ya da anti bakteriyel krem kullanınız. Bir diğer teknik ile kabartma tozu ile kıymığı çıkarmaktır. Bunun için, kıymığın olduğu alana bir miktar su vede kabartma tozunu bastırınız. Daha sonra kıymığı cımbız ile çekiniz.

Eline Kıymık Batarsa Ne Olur, kıymık batmasından sonra, kişilerin bir çoğunda vücut belirli süre geçince kıymığı yok eder vede vücuttan atar. Yalnız bu beklenmeden kıymık derine inmemiş ise yöntemlerle kıymığı çıkarmanız daha sonra acı çekmemenize yardımcı olacaktır. Eğer ki sizin de eline kıymık batarsa ne olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Eline kıymık batarsa ne olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da eline kıymık batarsa ne olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Albinizm Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed