Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır?

Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır? Engelliler Yeni Kimlik Başvurusu, Engelliler yeni kimlik başvurusunda gerekli belgeler, hakkında bazı bilgiler.

Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır? Engelliler Yeni Kimlik Başvurusu

Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır
Sayfa İçeriği: Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır

Yeni kimlik kartı başvuruları dağıtımı hala devam etmektedir. Eski kimlik kartlarının kullanımı 2023 yılının son aylarında tümden bitmektedir. Proje ile nüfus ve müdürlüklerine gelemeyeceği belgelenen yaşlı, hasta vede engelli vatandaşlara kolaylık sağlanmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için engelliler yeni kimlik başvurusunda gerekli belgeler ve engelliler yeni kimlik başvurusu, ile ilgili soruların cevapları ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Engelliler yeni kimlik kartı nasıl alınır?

Engelli, hasta vede yaşlı vatandaşlar için İçişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğü, gezici kayıt terminali uygulaması ile sağlık sorunları olan vatandaşların evine giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlar iken, başvurusu alınan yeni kimlik kartları da hazırlandıktan sonra vatandaşlara posta yoluyla adreslerine ulaştırmaktadır. Vatandaşlar online randevu sistemi ile nüfus müdürlüğü dairelerinde sıra beklemeden, kimlik kartı başvurusu yapabilir iken, işlem için gerekli tüm detayları resmi site olan ‘ekimlikrandevu.nvi.gov.tr‘ adresinde öğrenebimektedir. Yazımızın devamına giderek engelliler yeni kimlik başvurusu, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Engelliler Yeni Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Engelliler Yeni Kimlik Başvurusunda Gerekli Belgeler

İlk kez yeni kimlik başvurusu yapacaklar;

Nüfus cüzdanı,
Uluslararası aile cüzdanı,
Pasaport,
Sürücü belgesi,
Memur cüzdanı,
Avukat kimlik kartı,
Askeri kimlik kartı,
Basın kartı,
Muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge,
Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf.

Yeni kimlik kartı başvuru esnasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C kimlik numarısını sorgulayacak, daha sonra kimlik kartı bilgileri vede son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek. İlk kez yeni kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı gibi belgelerle son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.Başvuru esnasında kişinin biyometrik verileri parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ, hem de sol içi alınmaktadır. 15 yaşını tamamlamış olan bireyler başvurularını şahsen yapabilmektedir. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak, yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü de 10 yıl ile sınırlıdır. 10 yıl sonra yeni kimlik kartlarını yenileme zorunluluğu getirilmiştir.

Engelliler Yeni Kimlik Kartı Nasıl Alınır, evinden dışarı çıkamayacan engelli vatandaşlar, hasta kişiler vede yaşlı bireyler ALO 199 hattını arayarak randevu talep edebilmektedir. Eğer ki sizin de engelliler yeni kimlik kartı nasıl alınır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Engelliler yeni kimlik kartı nasıl alınır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da engelliler yeni kimlik kartı nasıl alınır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yüz Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed