Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir?

Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir? Sirkeli Su Saça Nasıl Uygulanır? Sirkeli su saçta ne kadar kalmalı? Hakkında merak edilen bazı bilgiler yazımızda.

Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir? Sirkeli Su Saça Nasıl Uygulanır?

Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir

Sirke suyunun faydaları, saça oldukça fazladır. Özellikle de elma sirkesi saça oldukça iyi gelmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sirkeli su saçta ne kadar kalmalı? ve sirkeli su saça nasıl uygulanır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Sirkeli suyun saça faydaları nelerdir?

Son zamanlar da oldukça popüler hale gelen elma sirkesi, canlı kültürler, mineraller vede asitler ile zenginleştiriilen fermantasyon işlemi sonrasında elde edilen oldukça sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Uzun yıllar soframız da bulundurduğumuz elma sirkesi salata sosu olarak tüketilen veya sadece çorbalar ile turşularda kullanılan elma sirkesi günümüz de bir çok farklı biçimde kullanılmaktadır. Bazı kadınlar elma sirkesinden temizleyici tonik olarak faydalanmaktadır. Tüm sirkeler gibi, antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için gargara için bile tercih edilmektedir. Sağlıklı kafa derisi vede sağlıklı, güçlü vede parlak saçlar için elma sirkesi oldukça fayda sağlamaktadır. Özellikle de kuru vede sürekli kaşınan kafa derisine ya da zayıf, sürekli kırılan saçlara sahip olanlar için elma sirkesi ideal çözüm olarak tercih edilmektedir. Yazımızın devamına giderek sirkeli suyun saça faydaları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı ulaşabilirsiniz.

Sirkeli Su Saça Nasıl Uygulanır?

Sirkeli Suyun Saça Faydaları

Elektriklenme ile savaşır,
Dolaşık saç görünümüne engel olur,
Renk solmasını azaltır,
Saçları daha yumuşak gösterir,
Yağlı saç derisine iyi gelir,
Saç bitlerini temizler,
Saç derisini arındırır,
Saçları daha canlı vede parlak gösterir.

Elma sirkesi yani elma suyu saçları yumuşatmaya vede kabarmayı uzak tutmaya yardımcı olmaktadır. Bu da onu kıvırcık saçları olanlar arasında popüler seçenek haline getirmektedir. Düğümlenmeye ya da karışmaya meyilli saçların, geniş dişli tarak vede elma sirkesi yardımı ile dolaşık görünüme engel olunur. Sirke suyu saç kütiküllerini kapatmaya yardımcı olmaktadır. Böylelikle saç renginin canlılığını korur, renk solmasına engel olmaktadır. Sert vede zor şekil alan saçların var ise, sirke suyu saç bakımında kullanabilirsiniz. Saçlara haftada 2 ya da 3 kere sirke sürmek, yumuşacık vede parlak saçlara sahip olmanızı sağlamaktadır. Saç bakımına sirke ilave edikten sonra saçlarınızı taramak vede şekillendirmek daha kolaydır.

Sirkenin saça faydalarını, en çok yağlı saç derilerin de hissedebilirsiniz. Aşırı yağlanan saç derisine sirke suyu uygulandıktan sonra, saçların sebum oranının dengelendiğini görebilirsiniz. Yağlı saçları gün aşırı sirkeli su ile durulamak oldukça fayda sağlamaktadır. Sirke suyu ile bit temizleme de yapılmaktadır. Sirke suyunu saça sürmek, bitlerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Sirke suyu ile bit temizlemek için; elma sirkesi vede aynı oranda suyu karıştırın. Saç diplerinize sirkeli suyu sürün vede 2 saat bekleyiniz. Sürenin sonunda bit tarağı ile saçlarınızı güzelce tarayarak bitlerden kurtulabilirsiniz.

Sirkeli Su Saçta Ne Kadar Kalmalı?

Sirke suyu saç bakımında oldukça faydalı olmaktadır. Bu neden ile son dönemin popüler saç bakım ürünü saç sirkesi ürünlerinde de sıklık ile bulunmaktadır. Sirekli su, saç derisinin arınmasına vede gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Spreyli şişeye sirkeli su ilave ederek saçlarınıza sirkeli su bakımı yapabilirsiniz. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerinize uygulayınız. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durulayınız. Sirkeli su ile saç temizlemek, saçların daha parlak vede canlı görünmesine yardımcı olmaktadır. Yalnız her sirkeli su saç derisine iyi gelmeyebilir. Sirke ile saç temizlemek için organik elma sirkesi kullanmanız gerekmektedir. Sirkeli su kullanmak için, saçlarınızı şampuan ile temizledikten sonra, bir bardak normal su, bir bardak elma sirkesi ile durulayabilirsiniz. Eğer hassas saç derisine sahipseniz, 2 bardak su vede bir bardak organik elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Sirkeli Suyun Saça Faydaları Nelerdir, saç diplerine uygulanan sirkeli su, masaj yaparak 2 ila 3 dakika kadar uygulanmaktadır. Daha sonra bol suyla durulanmaktadır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da, 5 dakikadan fazla saç da bekletilmesi önerilmez. Eğer ki sizin de sirkeli suyun saça faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sirkeli suyun saça faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sirkeli suyun saça faydaları, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed