Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir?

Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir? Dolmuş Gözenekleri Temizleme, Ciltteki tıkanıklı gözenekler nasıl açılır? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler.

Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir? Dolmuş Gözenekleri Temizleme

Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir
Sayfa İçeriği: Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir

Komedonlar, yani tıkanmış gözenekler ciltte biriken yağ, kir, makyaj kalıntısı gibi nedenlerden oluşmaktadır. Cildi düzenli temizlememek, yüzdeki gözeneklerin dolmasına vede tıkanmasına neden olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için ciltteki tıkanıklı gözenekler nasıl açılır? ve dolmuş gözenekleri temizleme ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Ciltte tıkalı gözenekler nasıl temizlenir?

Cildin sağlıklı çalışabilmesi vede sebum üretiminin devam etmesi adına gözeneklere ihtiyacı bulunmaktadır. Gözenekler tıkandığında ciltte siyah nokta, akne, beyaz nokta gibi cilt sorunları meydana gelebilir. Cilt nefes alamadığı için, sebum üretimi aksar vede ciltte aşırı kuruluk ve yağlanma gibi sorunlar kendini gösterir. Tıkanmış gözenekler sadece görsel olarak değil, cilt sağlığı açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu neden ile gözenek sıkılaştırıcı temizleyici ya da gözenek temizleyici maske kullanarak gözeneklerinizi her zaman açık tutmanız gerekmektedir. Yazımızın devamına giderek ciltteki tıkanıklı gözenekler nasıl açılır, ile alakaı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Dolmuş Gözenekleri Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Tıkanmış Gözenekleri Temizleme Yöntemleri

Tıkanmış gözenekleri bulunan kişilerin, en sık yaptığı hata nemlendirici kullanmamaktır. Nemlendirici kullanmak, cildin sebum oranını dengeliyor, cilt bariyerini koruyor vede onarmaktadır. Böylelikle tıkanmış gözeneklerin yarattığı hasarı da azatmaktadır. Tıkanmış gözenekler en çok yağlanma eğilimi olan ciltler de görülmektedir. Ciltteki yağlanmayı azaltmak vede aşırı parlama sorunundan kurtulmak için gözenek temizleyici maskeler arasında en iyi sonuç veren kil maskesini tercih edebilirsiniz. Kil maskeleri, yağlı cildi dengeler vede aşırı sebum oluşmasını da önlemektedir.

Gözenek sıkılaştırıcı temizleyiciler, geniş gözeneklerin küçülmesine yardımcı olmaktadır. Eğer ki geniş gözeneklerden şikayetçi iseniz, hafta da 3/4 defa peeling yaparak gözeneklerin küçülmesine yardımcı olabilirsiniz. Tıkanmış gözenekleri engellemek vede açmak için yapanız gereken en önemli adım cilt temizliğidir. Tıkanmış gözeneklerin en büyük nedeni kir, yağ vede makyaj kalıntıları olmaktadır. Günde 2 defa yüz temizleme jeli kullanarak cildinizi arındırmalısınız. Gözenekleri temizler iken ılık su tercih etmeniz gerekir. Ilık su ile gözenekler rahatça açılır vede gözenek temizleyici jel ile kolayca temizlenmektedir.

Ciltte Tıkalı Gözenekler Nasıl Temizlenir, gözenekler tıkanırsa en çok sivilce vede siyah noktalara neden olmaktadır. Onları temiz tutmak da, cildin daha sağlıklı vede güzel görünmesini sağlamaktadır. Eğer ki sizin de ciltte tıkalı gözenekler nasıl temizlenir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ciltte tıkalı gözenekler nasıl temizlenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ciltte tıkalı gözenekler nasıl temizlenir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed