Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir?

Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir? Sinüziti Olanlar Ne Yememeli? Sinüzitte hangi vitamin iyi gelir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.

Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir? Sinüziti Olanlar Ne Yememeli?

Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir

Sinüslerdeki astarın iltihaplanıp, şişmesi durumun da sinüzit meydana gelmektedir. Sinüs enfeksiyonu günümüz de nerede ise bir çok insanın başına gelebilen sorunlar arasındadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sinüzitte hangi vitamin iyi gelir? ve sinüzitti olanlar ne yememeli? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sinüzitten korunma yolları nelerdir?

İnsan vücudun da çok sayıda sinüs yer alsa da, sinüzit gözlerin üstünde vede altında 4 boşluk olan buruna bağlı sinüsleri ifade etmektedir. Sinüzit olunduğunda, sinüsler tıkanmaktadır. Bu tıkanıklık ise burun akıntısı, şişlik, basınç ya da ağrı gibi semptomlar göstermektedir. Sinüzitin farklı türleri olsa da akut sinüzit en yaygın olanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer ki sinüzit semptomları 12 haftadan uzun süredir devam ediyor ise, enfeksiyonlarınız tekrarlıyor ise kronik sinüzit olduğunuza işarettir. Yazımızın devamına giderek sinüzitten korunma yolları, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sinüziti Olanlar Ne Yememeli?

Sinüzitten Korunma Yolları

Islak saç ile dışarı çıkmayın,
Soğuk buhar soluyun,
Polip vede burun eti büyümesi var ise, biran önce tedavi olun,
Bağışıklığınızı beslenme, uyku vede dinlenme ile güçlü tutun,
Ani hava değişimlerine girmemeye dikkat edin,
Alerjik hastalığınız bulunuyor ise, mutlaka tedavi olunuz.

Sinüziti Olanlar Ne Tüketmemeli?

Salisilat İçeriği Yüksek Besinler,
Histamin İçeriği Yüksek Besinler,
Şekerli Yiyecekler,
Süt.

Salisilatlar, genel de bir çok gıda da yer almaktadır. Eğer ki salisilatlara karşı aşırı duyarlılığınız var ise, burun polipleri, hapşırma, burun tıkanıklığı, nefes almada zorluk gibi istenmeyen semptomlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu semptomlar ise sinüziti tetikleyebilmektedir. Salisilat içeriği yüksek olan besinler; Mercimek ve fasulye, salamura sebzeler vede karnabahar, karabuğday, mısır ve yulaf, karpuz, çilek, erik ve ahududu, biberiye, kırmızı biber, zerdeçal vede kekik.

Vücuttaki beyaz kan hücreleri, bazı alerjenler ile savaşmak adına, histamin üretmektedir. Histamin sağlıklı kişilerde kısa sürede parçalansa da, histamin intoleransı olanlar onu daha az etkili biçimde parçalamaktadır. Bu da vücutta birikmeye neden olur. Bu birikme ise burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı gibi sinüzit semptomlarına yol açabilmektedir. Histmain intoleransınız bulunuyor ise, histamin barındıran besinleri tüketmek semptomların kötüleşmesine neden olmaktadır. Histamin içeriği yüksek olan besinler; Salam, sosis ve jambon, konserve edilmiş balık vede balık sosları, patlıcan, avokado ve domates, kuru kayısı vede kuru üzüm, eskitilmiş peynirler, Yoğurt, kimchi ve sirke, alkol vede kombucha, çikolata.

Sinüzit Olanlar Hangi Besinleri Yememeli?

108 Bireyi barındıran randeomize, çift kör çalışma, katılımcıları bir süt ürünleri grubuna ya da süt ürünleri olmayan gruplara ayırdı. Süt ürünleri olamayan gruba soya sütü verildi vede süt ürünleri grubuna 4 gün boyunca inet sütü verildi. Daha sonra katılımcılar semptomlarını bildirdi. Süt ürünü olmayan gruptaki katılımcılar da, mandıra grubuna göre burun mukus salgısında önemli düşüşler yaşandı. Başka çalışmada da süte karşı alerjik reaksiyonların, nazal poliplerin üretimini artırabileceği gözlemlenmiştir. Yalnız süt ürünlerine alerjiniz veya hassasiyetiniz yok ise, diyatinizden çıkarmanıza bir sakınca yoktur. Şekerlemeler, soda, unlu mamuller gibi rafine şekerler iltihabı arttırır vede sinüzit semptomlarını oldukça şiddetlendirebilmektedir. Araştırmalar bu konuda sınırlı olsa da, diyetinizden rafine şekerleri çıkarmanın hem sinüzite, hem de sağlığınıza olumlu etkileri olduğu düşünülür.

Sinüzitten Korunma Yolları Nelerdir, simüzit nedenleri arasında ise sigara içmek, enfeksiyonlar, soğuk algınlığı, burun polipleri, mevsimsel alerjiler, sapmış bir septum, bazı gıda alerjileri sinüzit semptomlarını tetiklemektedir. Eğer ki sizin de sinüzitten korunma yolları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sinüzitten korunma yolları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sinüzitten korunma yolları, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed