Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir?

Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir? Mayalı Hamur Bozluğa Konur Mu? Mayalı Hamur buzdolabında nasıl saklanır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir? Mayalı Hamur Buzluğa Konur Mu?

Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir
Sayfa İçeriği: Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir

Mayalı hamur oda sıcaklığında, maksimum olarak 4 saat, buzdolabında da maksimum 3 gün durabilmektedir. 3. günün sonunda hamur da ekşimeler oluşur vede kıvamı bozulmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca kısa sürede kullanılması gerekmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için mayalı hamur buzdolabında nasıl saklanır? ve mayalı hamur bozluğa konur mu? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Mayalı hamur nasıl muhafaza edilir?

Mayalı hamur bozluğa konulabilen malzemeler arasında yer almaktadır. Bunun için hamur mayalanmaya başladığında, parçalara ayrırınız vede yoğurunuz. Ayırdığınız bezeleri streç filmle güzelce sarınız. Sonra hamurları kilitli poşetlere koyup ağzını kapatınız. Bu şekil de bozluğa yerleştiriniz. Kullanacağınız zaman da, 1 saat önceden çıkartınız vede oda sıcaklığında bekleterek mayalanmasını sağlayınız. Mayalı hamuru bozdolabın da saklamak için, ağzı kapalı bir kabın içine yerleştiriniz vede buzdolabında muhafaza ediniz. Yumurtalı yaş mayalı hamur 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamur 2 gün, yumurtasız kuru mayalı hamurlar da yaklaşık 3 gün boyunca buzdolabında bekleyebilir. Yalnız hamuru buzdolabında saklar iken, kapağının sıkıca kapalı olduğuna dikkat ediniz. Kullanmadan 2 saat önce, oda sıcaklığında bekletiniz. Eğer ki hamurda maya kullanmadı iseniz, buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Yazımızın devamına giderek mayalı hamur nasıl muhafaza edilir, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Mayalı Hamur Ne Kadar Süre Dayanır?

Mayalı Hamur Bozulmadan Nasıl Saklanır?

Hamurların dışarıda bekleme süreleri içinde kullanılan malzemeye göre farklılık göstermektedir. Eğer ki hamurun içinde yumurta vede yaş maya kullanıldı ise, mayalama işleminden sonra en fazla 2 saat içinde hamuru kullanmak lazım. Eğer ki hamurda yumurta yok ise, yaş maya var ise mayalandıktan sonra 3 saat bekletilebilir. Hamur da yumurta yoksa vede kuru maya kullanıldı ise, hamuru oda sıcaklığında 4 ila 5 saat bekletebilirsiniz. Yalnız bu süreyi geçmemeye dikkat etmelisiniz. Un, maya, ılık su vede tuz ile hazırlanan hamur buzdolabında ağzı kapalı biçimde 3 gün saklanabilir. Maya kullanmadan, mayasız olarak hazırlanan hamur da buzdolabında 1 hafta muhafaza edilebilir.

Mayalı Hamur Nasıl Muhafaza Edilir, Hamurun mayalandığını en iyi şekilde anlamak için, yoğurup üstüne sardıktan sonra bekletiniz. Beklettikten sonra, parmağınızı veya çatalın arkasını hamura bastırınız. Eğer iz kalıyor ama sonra eski haline geliyor ise hamur mayalanmış demektir. Eğer ki sizin de mayalı hamur nasıl muhafaza edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Mayalı hamur nasıl muhafaza edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da mayalı hamur nasıl muhafaza edilir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yağ Enjeksiyonu Ne Kadar Kalıcı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed