Çocuklarda Anestezi Riskli Mi?

Çocuklarda Anestezi Riskli Mi? Çocuklarda Anestezi Zararlı Mı? Çocuklarda anestezi sonrası gelişen semptomlar hakkında bazı bilmeniz gereken bilgiler.

Çocuklarda Anestezi Riskli Mi? Çocuklarda Anestezi Zararlı Mı?

Çocuklarda Anestezi Riskli Mi
Sayfa İçeriği: Çocuklarda Anestezi Riskli Mi

Anestezi her yaşta insanı endişelendiren uygulamalar. Özellik ile çocukların anestezi alması gerektiren operasyonlar da, ebeveynler fazla kaygı duymaktadır. Yalnız anestezi, operasyon öncesinde uygulanan testler vede sağlık riskleri tespit edilerek bireyin bünyesine göre yapılmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için çocuklarda anestezi sonrası gelişen semptomlar nelerdir? ve çocuklarda anestezi zararlı mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Çocuklarda anestezi riskli mi?

Çocuklarda anestezi riski, çocuğun durumuna, doğumsal hastalıklarına, sağlık merkezlerin de alınan güvenlik tedbirlerine evde anesteziyi uygulayacak ekibin tecrübesine bağlı olmaktadır. Tüm bu faktörler olumlu olduğunda, anestezinin yaratacağı risk %1 olmaktadır. Anestezi süreci ile ilgili sınırlama yoktur. Operasyon süresince anestezi devam etmektedir. Operasyon sona erdiğinde anestezi de sonlanmaktadır. Ameliyat kararı hem aile, hem de çocuk için gerilimli süreç olmaktadır. Çocukların korkacağı ya da üzüleceği kaygısı ile anne vede babalar ameliyat sürecini çocuklarından saklayabilmektedir. Bu konu hiç konuşulmasa da anne ve babanın gerginliği çocuğa da yansımaktadır. Bu süreç de çocuklar, yetişkinlerin bile hayal edemeyeceği düşünceler vede korkular geliştrebilmektedir. Eğer ki çocuğa operasyon geçireceğine dair bilgi verilmez ise, hastane ortamına girdiğinde ameliyathane ile karşılaşınca çocuğun ailesine karşı duyduğu güven de büyük sarsılma olmaktadır. Yazımızın devamına giderek çocuklarda anestezi sonrası gelişen semptomlar ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çocuklarda Anestezi Sonrası Gelişen Semptomlar Nelerdir?

Çocuklarda Anestezi Riski Öncesi İncelemeler Nelerdir?

Çocuğun canının daha az yanması ya da anne babadan ayrıldığı anı hatırlamasını engelemek adına, lokal anestezi kremleri, rahatlatıcı veya stres giderici ilaçlar da tercih edilebilir.
Doktorların değerlendirmesi sonucu gerekli görülen durumlar da, çocuklara özel incelemeler de uygulanabiliyor.
Eğer ki her şey uygun ise, anestezi süreci aile, cerrah vede anestezist ile birlikte kararlaştırılıyor vede uygun anestezi yöntemine karar verilmektedir.
Daha önceden takip edilen, hastalığa sahip ise çocuğun ailesinden vede hastalığını takip eden doktor ya da doktorlarından gerekli bilgiler alınmaktadır.
Öncelik ile çocuğun genel muayenesi vede kan sayımı yapılarak, kan pıhtılaşması var ise tespit edilmektedir.

0 ila 6 aylık bebeklerin, stresinin en az olduğu dönem olmaktadır. Yalnız 0 ila 6 bebeklerin ameliyatın da ailelerin stresi oldukça fazla olmaktadır. 7 ay ila 4 yaş arası çocuklar da aileden ayrılık konusundaki en duyarlı oldukları dönem olmaktadır. Bu dönemler de ailenin, çocuğun yaşına uygun vede onun anlayacağı biçimde açıklama yapması lazım. 4 ila 8 yaş arası da ameliyatın önemini anlayabilecek yaş olarak kabul edilmektedir. Aileden ayrılmaya daha dayanıklı dönemdir. 6 yaşından ergenlik dönemine kadar olan dönemde de, çocuk mantıklı açıklanan her şeyi anlayabilmektedir. Özellik ile ergenlik dönemindeki çocuk ile ameliyatın tüm ayrntılarının çocuk ile konuşulması önerilmektedir. Ameliyat öncesinde ailenin vede çocuğun stresinin azaltılması adına, cerrahi vede anestezi doktorlarının aile ile bir araya gelmesi lazım.

Çocuklarda Anestezi Riskli Mi, genel anestezi, genel olarak oldukça güvenlidir. Önemli sağlık sorunları olan çoğu insan ciddi sorun yaşamadan genel anestezi alabilmektedir. Yalnız, özellik ile solunum yolu sorunları olan hastalar da, ileri evredeki kalp vede akciğer hastalıkların da genel anestezi bazı riskler oluşturabilmektedir. Eğer ki sizin de çocuklarda anestezi riskli mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuklarda anestezi riskli mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuklarda anestezi riskli mi, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Açık Nefrektomi Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed